Echipa nationala Cristi Chivu, despre evoluția echipei naționale la EURO 2024: „Credea că poate ajunge până în semifinale”
Data publicării:
Parcursul echipei naționale a României de la Campionatul European de fotbal din Germania s-a încheiat în faza optimilor de finală, după înfrângerea în fața selecționatei Olandei, scor 0-3.

Cristi Chivu: „E o generație mult mai tupeistă”

„Ne-am dori să avem jucători care să joace la echipe de top, în cupe europene. Din păcate pentru noi, ne mulțumim cu ce avem. Mie mi-a plăcut în campania de calificare și la EURO entuziasmul pe care îl au.

Era o echipă care credea că poate ajunge până în semifinale. Încrederea și entuziasmul trec în plan secund și intervine calitatea individuală. Ăștia suntem. Trebuie să facem ceva să dureze. Eu văd mulți jucători de perspectivă.”, a declarat Cristi Chivu.

De asemenea, Chivu a răspuns și la întrebările privind o potențială calificare a echipei naționale la Cupa Mondială din 2026, fostul internațional spunând că „tricolorii” au mari șanse să aibă succes în acest sens.

„Au mărit numărul participantelor. Așa cum nimeni n-a crezut că mergem la EURO, se poate. Cu puțină șansă, am reușit de pe primul loc.

Generația asta are încredere mare în ceea ce face. E o generație mult mai tupeistă. E un lucru bun și ar trebui să profităm.”, a mai spus Chivu, potrivit digisport.ro.

Chivu: „Nu cred că avem capacitatea să câștigăm Campionatul European”

Cristi Chivu a mărturisit, înaintea meciului din optimile de finală jucat de România în fața Olandei (0-3), că nu crede în capacitățile „tricolorilor” de a realiza vreo surpriză, precum câștigarea competiției EURO 2024.

„Nu cred că avem capacitatea să câștigăm Campionatul European, dar, atât timp cât avem un colectiv care are încredere, care are susținerea foarte multor oameni, suntem o echipă care poate să pună probleme oricui. Sigur, la un moment dat, lipsa de valoare sau valoarea adversarului își pot spune cuvântul la un moment, dar sper să fie cât mai târziu.

Edi a fost criticat mai tot timpul, acum, când lucrurile merg bine, ne punem problema asta, ce se va întâmpla cu Edi. Asta e viața de antrenor. Tot timpul s-a cerut răbdare, înțelegere, să nu criticați, cred că aceeași răbdare trebuie să fie și în momentul de față, să fie echilibru”, a spus Cristi Chivu, potrivit sursei citate.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Echipa nationala

logo icon Articole similare

DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei CFR Cluj a făcut anunțul privind viitorul lui Philip Otele

Clubul de fotbal ardelean a realizat anunțul pe site-ul...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Neil Lennon a tras concluziile după cantonamentul Rapidului din Slovenia. L-a găsit pe noul "Roy Keane"

Sursa: Agerpres

Aurelian Babuţan, fostul manager sportiv al Oţelului, a semnat cu CSU Alba Iulia

SC Oțelul Galați

Dorinel Munteanu, concluzii după cantonamentul Oţelului. Anunţ despre transferuri, buget, abonamente şi restanţe

Sursa: Agerpres

De ce nu a primit Germania penalty cu Spania, în prelungirile sfertului de finală de la EURO 2024

pixel