Superliga Romaniei Cristian Chira, mijlocaşul Oţelului, şi-a aflat diagnosticul după accidentarea din meciul cu Rapid
Data publicării:
Cristian Chira a ieşit pe targă la meciul dintre Oţelul Galaţi şi Rapid, disputat în Giuleşti şi încheiat cu o remiză, scor 0-0. Acum, mijlocaşul gălăţenilor şi-a aflat diagnosticul. 

Încă de la început, fotbalistul a fost suspect de fractură de gleznă, dar RMN-ul a arătat că nu este vorba de ruptură osoasă, ci de ruptură de ligament talo-fibular anterior, întindere la ligamentul deltoidian şi talo-fibular posterior, dar şi o contuzie minoră la maleolă şi osul astragal. 

Astfel, Chira va lipsi de pe teren între două şi cinci luni, în funcţie de metodele de recuperare la care va recurge. Acesta are de ales între kinetoterapie sau orteze medicale pentru gleznă sau operaţie. Medicii i-au recomandat însă să se opereze, pentru a fi sigur de o recuperare completă, dar şi pentru a nu risca alte recidive, conform Fanatik. 

Dorinel Munteanu, mesaj de susţinere pentru Chira imediat după meciul cu Rapid 

"Rezultatul nu ne bucură, mai ales că s-a accidentat Chira. Am informații că este destul de grav. Își va reveni, este tânăr, dornic de a face performanță.

I-am spus că e băiatul meu, eu l-am adus de la Dej, am avut încredere în el să încep cu el acum, îl susțin până la capăt", a declarat atunci Dorinel Munteanu. 

Mihai Octavian Cristian Chira, 22 de ani, a fost coleg cu golgheterul SC Oțelul Galați Alexandru Pop în formația Unirii Dej care în primăvara lui 2023 a avut până pe final de Liga 2 șanse de promovare în primul eșalon. El a continuat la Dej și după ce Alex s-a transferat la Galați, aici unde avea să devină principalul marcator, iar în iarnă, când a intrat în ultimele șase luni de contract, și-a dat semnătura pe o înțelegere pe un an cu gruparea noastră, cu opțiunea de prelungire.

Chira este polivalent, putând activa și mai avansat, în spatele atacantului, dar și fundaș central, fiind în iarnă o opțiune de înregimentare pentru mai multe cluburi de Superligă. El este un fost junior al CFR Cluj. În stagiunea recent încheiată, Cristian a marcat de trei ori pentru Unirea Dej.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare

Superliga Romaniei Costel Gâlcă vrea cele trei puncte în meciul cu FC Botoșani

Antrenorul Universității Craiova, Constantin Gâlcă, a...

Superliga Romaniei Marius Șumudică nu e dorit la Rapid

Antrenorul Marius Șumudică nu ar fi dorit de o parte...

Superliga Romaniei Când va fi oficializat transferul lui Lukas Zima la FCSB

FCSB s-a înțeles cu Petrolul Ploiești în privința...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Costel Gâlcă vrea cele trei puncte în meciul cu FC Botoșani

Antrenorul Universității Craiova, Constantin Gâlcă, a...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Ianis Stoica, declaraţie de dragoste pentru Rapid? Ce a spus atacantul naţionalei U21 după succesul cu Elveţia din Giuleşti

Agerpres

Marcel Puşcaş trage concluziile despre Dorinel Munteanu şi Daniel Pancu: Pudibonzi sunt, au fost şi vor exista

Agerpres

Oţelul, Corvinul, FCSB, Dinamo, Farul, U Cluj şi alte echipe rămân fără galerie? Suporterii anunţă că nu mai vin la meciuri

Colaj DCSport/Sursa foto: Agerpres

Înaintea duelului cu Otelul Galați, Sabău numește unul dintre cei mai buni mijlocași din Superliga

pixel