Superliga Romaniei Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, avertisment pentru elevii săi. "Pierdem sigur cu Sepsi, dacă nu facem asta"
Data publicării:
Cristiano Bergodi i-a avertizat pe fotbaliştii Rapidului că vor pierde sigur cu Sepsi Sf. Gheorghe dacă nu vor urma întocmai planul de joc. 

Antrenorul echipei de fotbal FC Rapid Bucureşti, Cristiano Bergodi, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că jucătorii săi trebuie să rămână modeşti şi umili, chiar dacă au învins liderul FCSB în etapa precedentă, pentru că dacă vor fi relaxaţi şi superficiali cu Sepsi OSK sigur vor pierde.

"Cu Sepsi este un meci important şi dificil. Eu am fost acolo doi ani şi cunosc dorinţa şi ambiţia celor de la Sepsi pentru a obţine rezultate. Este o echipă foarte bună, a început foarte, foarte bine campionatul. Eu le-am atras atenţia băieţilor înaintea acestui joc pentru că venim după o victorie mare cu FCSB. Trebuie să fim concentraţi la maximum la acest meci, nu putem risca nimic pentru că Sepsi are jucători foarte buni, iar pe majoritatea îi cunosc. Sper că am reuşit să trecem peste euforia de după partida cu FCSB. Pentru că întotdeauna când au venit echipe puternice şi cu tradiţie la Sfântu Gheorghe cei de la Sepsi au jucat cu mare ambiţie. Moralul e bun, însă eu ca antrenor trebuie să ţin jucătorii cu picioarele pe pământ. Să fim modeşti şi umili. Sigur că e o victorie mare cu FCSB în deplasare, dar nu trebuie să ne relaxăm şi să credem că am făcut cine ştie ce. Nu, acum începe returul, iar Sepsi e un test important. Dacă vom fi relaxaţi şi superficiali sigur pierdem acolo", a menţionat tehnicianul, conform Agerpres.

Rapid nu e încă în lupta pentru titlu



Acesta a explicat că Rapid nu a intrat în lupta pentru titlu după victoria cu FCSB.

"Noi nu am intrat în lupta pentru titlu, doar ne-am apropiat de primul loc. Şi asta e bine pentru că noi trebuie să fim în primele 3 locuri şi e greu să te menţii acolo, mai ales în ce condiţii suntem noi acum cu jucători de bază accidentaţi. Noi nu putem să spunem că luptăm la titlu, Rapid cu 4-5 ani în urmă era în Liga a IV-a. Totul trebuie făcut pas cu pas, mai sus, mai sus, mai sus... de ce să punem presiune cu titlul? Nici nu se pune problema ca eu şi jucătorii să nu vrem să câştigăm titlul. Dar trebuie să ţinem picioarele pe pământ pentru că presiunea te duce şi în latura cealaltă, apar emoţiile şi nu dai randament, nu ai rezultate. Aşa că noi stăm unde stăm, ne-am apropiat", a spus el.

Tsoumou ar putea debuta la Rapid



Bergodi l-a inclus pe atacantul congolez Juvhel Tsoumou în lotul pentru partida cu Sepsi OSK, chiar dacă a fost transferat miercuri.

"Tsoumou este în lot pentru acest meci pentru că l-am urmărit la două-trei antrenamente. Eu îl cunosc, împotriva mea a dat şi gol, când eram la Voluntari, iar el la Hermannstadt. L-am adus pentru că avem nevoie de un jucători cu un anume profil în atac. El e până în iarnă, când vom analiza şi vom vedea ce facem mai departe. Însă eu cred că e un jucător care se pliază pe stilul nostru. El e în lot şi cred că o repriză poate juca sau chiar şi ca titular. Se prezintă fizic bine, l-am văzut şi cu mingea... deci cred eu că nu am făcut o prostie cu el. Bineînţeles că trebuie să demonstreze pe teren, dar avem nevoie de un atacant cu fizicul lui. Borja Valle a jucat acolo în faţă şi era stors după ultimul meci, pentru că a luptat cu doi fundaşi cu talie mare şi a făcut un consum de energie mare. Aşa că e bine să ai şi un atacant care poate să intre. Pentru că în acest moment în faţă avem un copil, Alexandru Stan, şi un atacant care nu e atacant (n.r. - Borja Valle)", a precizat antrenorul.

Kevin Soni, atacant legitimat în luna septembrie, va putea juca peste două-trei săptămâni, a anunţat Bergodi.

"Kevin Soni a venit nepregătit, dar a început să se antreneze cu echipa şi peste două-trei săptămâni poate intra şi el în lot. El are o calitate bună, e la noi până în vară, aşa că atunci când intră pe teren atunci sigur că va fi un câştig pentru noi", a afirmat Cristiano Bergodi.

Echipa de fotbal FC Rapid întâlneşte formaţia Sepsi OSK, vineri, de la ora 20:30, pe Arena Sepsi OSK din Sfântu Gheorghe, într-o partidă contând pentru etapa a 16-a a Superligii.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei
Tagurile articolului: bergodi  fotbal  rapid bucuresti  sepsi sf gheorghe  superliga 

logo icon Articole similare

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Raul Rusescu o vede pe Oţelul în playoff. Echipele care nu au nicio şansă

pixel