Superliga Romaniei Criteriul definitoriu al viitorului antrenor al Poli Iași. Oficialii, luați prin surprindere de plecarea lui Tony da Silva
Data publicării:
Portughezul Tony da Silva și-a dat demisia, miercuri, din funcția de antrenor al echipei Politehnica Iași.

Antrenorul Politehnicii Iași, Anthony da Silva, a anunțat miercuri seară că renunță la postul de antrenor, după înfrângerea dureroasă cu sibienii de la FC Hermannstadt, scor 2-6, în a VIII-a etapă a Superligii.

Cu toate că a primit asigurări din partea conducerii clubului de fotbal că are în continuare parte de susținere, tehnicianul portughez nu și-a schimbat decizia, astfel că echipa ieșeană a rămas ără antrenor.

Șfaițer: „Am insistat un pic să rămână. El nu a vrut”

Cornel Șfaițer, președintele celor de la Poli Iași, a declarat că își dorește ca următorul antrenor care va conduce echipa moldoveană să rămână pe banca tehnică până la sfârșitul sezonului. Totodată, el a mai spus că nu s-a luat nicio decizie încă în ceea ce privește înlocuitorul lui da Silva.

„Nu am luat decizii încă. A fost decizia lui Tony aseară. M-a luat prin surprindere un pic. Trebuie să iau o decizie corectă, înțeleaptă, să avem un antrenor care să rămână până la finalul campionatului.

M-a luat prin surprindere pentru că noi am discutat duminică, luni, marți. Miercuri am vorbit la stadion. A fost o discuție bărbătească. A fost decizia doar a lui. Am insistat un pic să rămână. El nu a vrut. Jocul modest de la Sibiu a fost de vină. Nu pot să intru în amănunte. Vedem. Încă nu am luat o decizie, mâine s-ar putea.

Au rămas două persoane din staff-ul său, secundul și preparatorul fizic. Tony e în Iași, va pleca sâmbătă. Nu am nimic concret. Când sun pe cineva, încerc să rezolv din prima.”, a spus Cornel Șfaițer, la emisiunea Liga Digi Sport.

Tony da Silva: „Doresc tot ce este mai bun pentru Poli”

„Pentru binele echipei Poli Iași, am decis să închei, astăzi, contractul. Vă mulțumesc tuturor, de la cei din club până la suporteri, pentru colaborare, pentru încurajări și pentru critici.

Doresc tot ce este mai bun pentru Poli, iar în acest moment simt că aceasta e decizia înțeleaptă. Momentele frumoase trăite aici nu mi le poate lua cineva și vor rămâne mereu în amintirea mea.”, a spus tehnicianul portughez.

Sub conducerea lui Anthony da Silva, Poli Iași a înregistrat două victorii, patru înfrângeri și o remiză, în stagiunea 2024/2025.

Rezultatele echipei Poli Iași, în primele opt etape ale Superligii

Sepsi OSK - Poli Iași, scor 1-0

Poli Iași - FC Botoșani, scor 1-0

Poli Iași - Gloria Buzău, scor 1-2

Farul Constanța - Poli Iași, scor 2-0

Poli Iași - Dinamo București, scor 2-2

FCSB - Poli Iași, scor 0-1

Poli Iași - Rapid București, scor 1-2

FC Hermannstadt - Poli Iași, scor 6-2


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Valeriu Iftime îi face praf pe Pap şi Matricardi, după FC Botoşani - Gloria Buzău 3-3

Sursa: Agerpres
EXCLUSIV

Secretele titlului câştigat de Oţelul. Cum s-a obţinut performanţa istorică de la Galaţi

pixel