UEFA Europa League Croatul Zeljko Kopic crede că ar fi un şoc în ţara sa dacă Rijeka este eliminată de Corvinul din Europa League
Data publicării:
Corvinul Hunedoara a remizat, scor 0-0, contra celor de la Rijeka, vicecampioana Croaţiei, în prima manşă a turului II preliminar din Europa League. 

Croatul Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, spune că nu îl surprinde modul în care evoluează Corvinul, dar afirmă că în ţara sa va fi un şoc dacă hunedorenii vor fi cei care se vor califica mai departe. 

”Pentru mine nu este surprinzător ceea ce face Corvinul în Europa. Trebuie avut în vedere că a câștigat Cupa României. A eliminat Paksi și joacă atât de bine.

Ieri (n.r. joi, 25 iulie) a fost un alt meci bun. Știu că Rijeka a schimbat puțin echipa. A fost primul lor meci al sezonului, însă Corvinul face o treabă grozavă.

Da, ar fi un șoc în Croația să fie eliminată Rijeka. Toată lumea se așteaptă ca Rijeka să se califice. Pe stadionul croaților terenul este foarte rapid, iar suporterii oferă o energie excelentă. Cred că Rijeka are șanse mai mari să se califice în turul următor”, a declarat Zeljko Kopic.

"Noi visăm să mergem mai departe. Cine nu ne lasă?"

Antrenorul echipei de fotbal Corvinul Hunedoara, Florin Maxim, a declarat, joi seara, după egalul, 0-0, cu HNK Rijeka, din prima manşă a turului al doilea preliminar al Europa League, că încă se joacă această calificare.

"Se putea şi mai bine, dar şi ei au fost periculoşi. Eu sunt mulţumit de cum s-au prezentat jucătorii mei. Am avut şi noi situaţiile noastre, dar dacă nu concretizezi degeaba. Aşa am gândit meciul acesta. Au avut şi ei momente bune, am avut şi noi. Acum vom evolua în deplasare, dar încă se joacă această calificare. Le-am spus şi băieţilor în vestiar acest lucru. Cred în şansa noastră de a merge mai departe. Acolo va fi cu totul alt meci. Ne-au văzut, ne-au simţit, dar şi noi am făcut la fel. Şi eu cred că va fi un meci interesant în retur", a afirmat Maxim la postul Digisport.

Tehnicianul nu crede că jocul formaţiei sale a fost unul de Liga a II-a.

"Nu ştiu dacă antrenorul lor a părut surprins la final. Când spui că joci cu o echipă din Liga a II-a cumva devii favorit şi e normal să fii nemulţumit, cum e cazul lui acum. Dar azi nu cred că am arătat chiar ca o echipă de Liga a II-a. Noi visăm să mergem mai departe, cine nu ne lasă?", a precizat Florin Maxim.

Zeljko Sopic, antrenorul croaţilor, nemulţumit de rezultat 

La finalul partidei, antrenorul oaspeţilor s-a declarat nemulţumit de joc şi a spus că îşi avertizase jucătorii că nu va fi un meci uşor cu Corvinul. 

"Nu pot spune că sunt mulţumit. Dar, pe de altă parte, e primul nostru meci, ştiam că nu va fi uşor şi îi şi avertizasem pe jucători înainte să venim în România. Dar, având în vedere calitatea arătată azi de jucători, cred că e un rezultat realist. Nu pot însă să scap de senzaţia că în unele situaţii trebuie să fim mai decisivi. Trebuie să ne arătăm colţii. Atacanţii noştri au deja câteva meciuri de când nu mai înscriu, trebuie să lucrăm la asta. 

Pentru retur, ne aşteptăm ca românii să stea în apărare şi să aştepte să plece pe contraatacuri. Va trebui să ne creăm multe ocazii pentru a putea înscrie şi a trece mai departe", a declarat Sopic, citat de sportske.jutarnji.hr.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: UEFA Europa League

logo icon Articole similare

DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres

Florin Maxim, opțiunea covăsnenilor pentru Sepsi. Antrenorul hunedorenilor a dat răspunsul

Agerpres

"Unu la unu cu Dorinel Munteanu". Un fost patron din Liga 1 laudă Oţelul Galaţi

Captură foto

Acum 6 ani se declara "dinamovist de mic" şi visa să înscrie în poarta FCSB-ului, azi joacă pentru roş-albaştri. "Ne-am înţeles foarte rapid"

Agerpres

Abdallah se operează, Dinamo mai face 2 transferuri după mijlocaşul Patrik Olsen

pixel