Superliga Romaniei Croatul Zeljko Kopic, lecţie pentru antrenorii români. De ce fiul său nu joacă la Dinamo
Data publicării:
Vito Kopic, fiul lui Zeljko Kopic, a semnat în această vară cu Universitatea Cluj, acolo unde evoluează la echipa U19 a clubului. Kopic jr a fost format la Academia lui Dinamo Zagreb, dar Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, nu l-a luat pe acesta la echipa pe care o antrenează. 

"În primul rând, cariera pe care fiul meu o va avea, depinde de el. El este conștient că este parte a unui club mare și acum. Când va merita, va ajunge la nivel de prima ligă pe forțele lui.

Eu, din punct de vedere profesional, a trebuit să mă lupt pentru tot ceea ce am obținut în fotbal. Da, mi-ar fi plăcut să fie aproape de mine, eu de el, dar la Cluj va avea posibilitatea să vorbească în numele lui. Să crească, să se dezvolte, să-și urmeze calea lui. Pe forțele lui.

Până la urmă, în fotbal, nu este fiul antrenorului de la Dinamo, ci Vito Kopic", a explicat tehnicianul croat, pentru GSP

Caz total opus la FC Botoşani, când antrenor era Marius Croitoru 

Marius Croitoru, pe vremea când era antrenorul lui FC Botoşani, obişnuia să îl folosească în multe partide pe fiul său, David, deşi acesta era constant criticat. Valeriu Iftime a recunoscut că i-a cerut lui Marius Croitoru ca fiul său să fie cedat împrumut la altă echipă, dar antrenorul s-a opus. 

"Eu i-am pus două condiții pentru că voiam să-l ajut.

Prima, ca omul meu de scouting, Daniel Șchiopu, să treacă toți fotbaliștii pe la el. (n.r.- a doua) `Băiatul tău să-l dăm să joace în altă parte`. Nu l-a dat și copilul nu mai face fotbal. Și găseam echipă pentru el. `Nu, asta nu fac!`.

E și chestie de educație. Dar eu l-am prețuit foarte tare. Apoi a apărut și problema cu licența, iar el nu putea să se abțină. Când îi văd p-ăștia că fac tumba pe marginea terenului.... Ori ești antrenor, ori ești măscărici? El își smulgea părul din cap din minutul 1... Mi-au spus și ăștia de la Federație că nu poate să dea indicații”, a transmis Iftime. 

Un caz similar era şi la Viitorul Constanţa, acolo unde Ianis Hagi era titular meci de meci. Ianis Hagi este acum la Glasgow Rangers, unde tocmai a fost reprimit la prima echipă. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare

Superliga Romaniei Costel Gâlcă vrea cele trei puncte în meciul cu FC Botoșani

Antrenorul Universității Craiova, Constantin Gâlcă, a...

Superliga Romaniei Marius Șumudică nu e dorit la Rapid

Antrenorul Marius Șumudică nu ar fi dorit de o parte...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Costel Gâlcă vrea cele trei puncte în meciul cu FC Botoșani

Antrenorul Universității Craiova, Constantin Gâlcă, a...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Ianis Stoica, declaraţie de dragoste pentru Rapid? Ce a spus atacantul naţionalei U21 după succesul cu Elveţia din Giuleşti

Agerpres

Marcel Puşcaş trage concluziile despre Dorinel Munteanu şi Daniel Pancu: Pudibonzi sunt, au fost şi vor exista

Agerpres

Oţelul, Corvinul, FCSB, Dinamo, Farul, U Cluj şi alte echipe rămân fără galerie? Suporterii anunţă că nu mai vin la meciuri

Colaj DCSport/Sursa foto: Agerpres

Înaintea duelului cu Otelul Galați, Sabău numește unul dintre cei mai buni mijlocași din Superliga

pixel