Handbal CS Dinamo cucerește Supercupa României, după o finală cu CS Minaur Baia Mare
Data actualizării:
Data publicării:
Supercupa României la handbal masculin a fost cucerită de CS Dinamo, care a câștigat finala cu CS Minaur Baia Mare, scor 37-29.

CS Dinamo București învinge CS Minaur Baia Mare și câștigă Supercupa României

CS Dinamo București a cucerit Supercupa României la handbal masculin pentru a șaptea oară, duminică, după ce a învins-o pe CS Minaur Baia Mare, cu 37-29 (18-15), în finala desfășurată în Pitești Arena.

Dinamo a mai câștigat trofeul în 2016, 2018, 2019, 2020, 2022 și 2023.

Minaur rămâne cu un singur trofeu cucerit în Supercupă, cel din 2015.

Dinamo a controlat jocul de la început până la sfârșit, cu excepția a câteva momente, din prima repriză, în care băimărenii s-au aflat în avantaj (6-4). Dinamo a intrat la cabine cu trei goluri în plus pe tabelă, 18-15, iar după pauză s-a desprins decisiv, câștigând la un ecart de opt goluri, 37-29.

Haniel Vinicius Langaro Inoue a marcat 7 goluri pentru campioni, Ante Kuduz 5, Stanislav Kasparek 4, Haukur Thrastarson 4, Alex Pascual Garcia, Miklos Rosta, Daniel Stanciuc, Darko Djukic, câte 3, Andre Dias Lopes Gomes 2, Frederik Ladefoged Blazejewicz 1, Călin Dedu 1, Nicușor Negru 1.

Pentru Minaur au înscris Artem Kozakevici 6 goluri, Tudor Botea 5, Stevan Vujovic 4, Ivan Burzak 3, Anderson Da Silva Molino 3, Viorel Fotache 2, Robert Nagy 2, Erik Leonard Pop 2, Marcus Dahlin 1, Lucas Alexandru Sabou 1. Portarul Anton Terehov a avut 10 intervenții.

 

CSM Constanța trece de Potaissa Turda și câștigă finala mică

În finala mică, vicecampioana națională CSM Constanța a dispus de Potaissa Turda cu scorul de 35-29 (15-13).

Echipa antrenată de George Buricea a fost condusă o singură dată, cu 11-10 (min. 24), dar la pauză avea un avans de două goluri pe tabelă, 15-13, care în partea secundă a ajuns la opt goluri, 33-25 (56), iar în final a fost de șase goluri, 35-29.

Valentino Ravnic și Andrei Buzle au marcat câte 6 goluri pentru învingători, Mikalai Aliohin a reușit 4, iar portarul Dan Vasile a încheiat cu 12 intervenții.

De la Potaissa s-au remarcat Mohammadreza Oraei, 8 goluri, Gabriel Dumitriu, Cristian Ghiță și Denis Veres, cu câte 3 goluri.

 

La feminin, „Tigroaicele” câștigă al șaselea titlu

Handbalistele de la CSM București au cucerit Supercupa României, după ce au învins formația CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud la o diferență de un gol, scor 28-27.

CSM București a câștigat trofeul Supercupei României la handbal feminin pentru a șasea oară. Bucureștencele, care în sezonul trecut au câștigat atât Liga Națională, cât și Cupa României, au mai obținut Supercupa în 2016, 2017, 2019, 2019, 2022 și 2023. Echipa bistrițeană, medaliată cu bronz în campionat și în Cupa României, a jucat în premieră pentru Supercupă.

În finala mică, HC Dunărea Brăila a surclasat-o pe vicecampioana CS Rapid București cu 35-25 (20-13), după un meci dominat de la un capăt la altul de echipa antrenată de Jan Leslie.

CSM București, CS Rapid și Gloria ne vor reprezenta în Liga Campionilor, iar Dunărea Brăila în EHF European League, scrie Agerpres.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Handbal

logo icon Articole similare

DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Mircea Rednic, mulțumit de remiza UTA Arad - FC Hermannstadt

Echipa condusă de Mircea Rednic a terminat la egalitate...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Facebook FC Corvinul 1921 Hunedoara

Stadionul „Michael Klein” își schimbă denumirea! Ce nume va purta terenul echipei Corvinul Hunedoara

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a spus de ce Oţelul nu a mai făcut niciun transfer. Mesaj pentru jucători înainte de meciul cu Gloria Buzău

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

pixel