Fotbal CSA Steaua, pedepsită de Comisia de Disciplină a FRF. Ce sancțiune a primit aceasta
Data actualizării:
Data publicării:
Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal a sancționat clubul de fotbal CSA Steaua, după incidentele provocate de suporteri la partida cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, din prima etapă a play-out-ului Ligii 2.

Două meciuri fără spectatori și 17.000 lei amendă

Comisia de Disciplină a FRF a sancționat clubul CSA Steaua cu disputarea a două meciuri fără spectatori și o penalitate sportivă de aproape 17.000 de lei pentru incidentele provocate de suporteri la partida cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu din prima etapă a play-out-ului Ligii a II-a, se menționează pe site-ul oficial al FRF.

„ACS Viitorul Pandurii Tg. Jiu - CSA Steaua - În temeiul art. 54.2 și 4 coroborat cu art. 82.2 din RD al FRF, clubul CSA Steaua se sancționează cu măsura programării următoarelor 2 (două) jocuri fără spectatori și penalitate de 16.875 lei", se precizează în soluția comisiei.

Cazul formației CSA Steaua a fost încadrat de membrii comisiei la articolul 54 care prevede sancțiuni în cazul în care suporterii afișează inscripții conținând „sloganuri discriminatorii/denigratoare/rasiste/xenofobe sau se fac vinovați de alte comportări de acest fel la un joc”.

În urma sancțiunii, CSA Steaua va disputa fără spectatori meciul de pe teren propriu cu Concordia Chiajna, programat pe data de 11 mai, în ultima etapă a play-out-ului Ligii a II-a, precum și prima partidă din sezonul următor.

Corvinul și CFR Cluj, totodată, amendate

De asemenea, Comisia de Disciplină a sancționat cluburile Corvinul Hunedoara și CFR Cluj pentru incidentele provocate de fani la meciul direct din sferturile de finală ale Cupei României (4-0).

Astfel, pentru deficiențe organizatorice și aprinderea de materiale pirotehnice de către suporterii proprii, divizionara secundă Corvinul Hunedoara a primit penalități sportive de 10.000 și 5.000 lei. Conform Regulamentului Disciplinar, Corvinul va executa sancțiunea cea mai gravă, respectiv penalitate de 10.000 lei.

CFR Cluj a primit la rândul său o penalitate de sportivă de 11.250 lei pentru materialele pirotehnice introduse și aprinse de fanii săi la meciul din Cupa României, potrivit Agerpres.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Fotbal

logo icon Articole similare

Superliga Romaniei Ce se întâmplă dacă Rapid pierde meciul cu Unirea Slobozia

Rapid are o singură victorie în campionat în acest...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Ce se întâmplă dacă Rapid pierde meciul cu Unirea Slobozia

Rapid are o singură victorie în campionat în acest...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Raul Rusescu o vede pe Oţelul în playoff. Echipele care nu au nicio şansă

pixel