Handbal CSM București a cucerit Supercupa României, după ce a învins formația CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud
Data actualizării:
Data publicării:
Handbalistele de la CSM București au cucerit Supercupa României, după ce au învins formația CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud la o diferență de un gol, scor 28-27.

„Tigroaicele” pun mâna și pe trofeul Supercupei României

CSM București a cucerit Supercupa României la handbal feminin pentru a șasea oară, după ce a învins-o pe CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud cu scorul de 28-27 (14-13), vineri, în finala jucată în Pitești Arena.

CSMB, care în sezonul trecut a câștigat atât Liga Națională, cât și Cupa României, a mai obținut Supercupa în 2016, 2017, 2019, 2019, 2022 și 2023. Echipa bistrițeană, medaliată cu bronz în campionat și în Cupa României, a jucat în premieră pentru Supercupă.

Prima repriză a finalei a fost echilibrată, cele două echipe alternând la conducere, însă fără a avea un avans mai mare de două goluri. La pauză aveau 14-13, după două goluri consecutive.

CSM s-a desprins pentru prima oară la trei goluri în minutul 38, 19-16, dar Gloria a egalat în minutul 50, 22-22. Echipa bucureșteană a reușit să facă o diferență de două goluri în minutul 58, 27-25, iar în cele din urmă a câștigat cu 28-27.

Cristina Neagu și Elizabeth Omoregie au marcat câte 6 goluri pentru CSM, Crina Pintea 4, Monika Kobylinska 3, Emilie Hegh Arntzen 2, Inger Smits 2, Emma Friis 2, Alexandra Dindiligan 2, Trine Oestergaard Jensen 1.

O contribuție remarcabilă a avut și portarul brazilian Gabriela Moreschi, cu 15 intervenții.

Pentru Gloria au înscris Danila Patricia So Delgado Pinto 6 goluri, Seynabou Mbengue Rodriguez 5, Valeria Kirdiașeva 5, Gnonsiane Niombla 3, Tamires Morena De Araujo Frossard 3, Sonia Seraficeanu 2, Iaroslava Burlacenko 2, Nikolina Vukcevic 1.

 

HC Dunărea Brăila învinge CS Rapid în finala mică

În finala mică, HC Dunărea Brăila a surclasat-o pe vicecampioana CS Rapid București cu 35-25 (20-13), după un meci dominat de la un capăt la altul de echipa antrenată de Jan Leslie.

Daria Michalak 7 goluri, Katarina Jezic 5, Kristina Liscevic 4, Daria Kovarova 3, Mireya Gonzalez Alvarez 3, Meike Schmelzer 3, Maria Diana Lixandroiu 2, Dejana Milosavljevic 2, Costinela Beatrice Raicea 2, Oana-Doina Borș 2, Mirabela Gabriela Coteț 1, Andreea Cristina Popa 1 au marcat pentru învingătoare.

Pentru Rapid au punctat Andjela Janjusevic 4 goluri, Sara Ristovska 4, Aissatou Kouyate 3, Dorina Korsos 3, Sorina Grozav 3, Lara Gonzalez Ortega 2, Albertina Kassoma 2, Alicia Fernandez Fraga 2, Lorena Ostase 1, Eliza Buceschi 1.

CSM București, CS Rapid și Gloria ne vor reprezenta în Liga Campionilor, iar Dunărea Brăila în EHF European League, scrie Agerpres.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Handbal

logo icon Articole similare

DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Mircea Rednic, mulțumit de remiza UTA Arad - FC Hermannstadt

Echipa condusă de Mircea Rednic a terminat la egalitate...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Facebook FC Corvinul 1921 Hunedoara

Stadionul „Michael Klein” își schimbă denumirea! Ce nume va purta terenul echipei Corvinul Hunedoara

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a spus de ce Oţelul nu a mai făcut niciun transfer. Mesaj pentru jucători înainte de meciul cu Gloria Buzău

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

pixel