Handbal CSU Suceava reacționează după incidentul din meciul cu Steaua București. „Înțelegem frustrarea echipei Steaua”
Data publicării:
Un spectator a oprit un atac al „militarilor” în cadrul meciului dintre CSU Suceava și Steaua București, accidentându-l pe jucătorul Milan Popovic.

„Evenimente reprobabile la Suceava, la partida de campionat dintre CSU Suceava și Steaua, încheiată cu victoria gazdelor, 37-36. În minutul 59.45, steliștii au recuperat balonul și au plecat pe un atac faza a doua.

Pe partea stângă, în direcția de atac a Stelei, unul dintre spectatori a împins cu piciorul, în teren, un banner de pe marginea suprafeței de joc. Extrema Milan Popovic, care urmărea faza de joc, din dorința de a primi o pasă, pe contraatac, s-a împiedicat și a căzut la pământ! Integritatea jucătorului a fost pusă în pericol. S-a dictat aruncare de la 7 metri pentru Steaua, ratată din păcate de noi.

Evenimentele pun însă în umbră spectacolul sportiv. Sezonul trecut, Krsto Milosevic a părăsit terenul de la Suceava cu fața plină de sânge și și-a pierdut doi dinți în urma unei lovituri încasate! Acum, alte fapte care nu fac cinste echipei moldovene. Cerem Federației Române de Handbal să analizeze evenimentele și să ia măsurile care se impun!”, au scris oficialii echipei Steaua București, după înfrângerea din debutul Ligii Naționale, scor 37-36. 

CSU Suceava nu acceptă acuzațiile celor de la Steaua București

Clubul de handbal CSU Suceava a transmis, pe rețelele sociale, că incidentul din cadrul meciului de sâmbătă după-amiază, desfășurat în Liga Națională de handbal masculin contra echipei Steaua București, trebuie să delimitat de formația bucovineană. Sucevenii au spus că bucureștenii au avut un avantaj în meci, după ce un spectator din tribune „a oprit” un atac al celor de la Steaua, la finalul meciului, astfel că CSU Suceava nu ar trebui să fie sancționată suplimentar.

Totodată, aceștia au anunțat că respectivul spectator a primit o amendă în valoare de 250 lei, fiindu-i restricționat accesul la partidele în care CSU Suceava evolueză, pentru o perioadă de un an.

„În legătură cu incidentele petrecute la meciul dintre CSU Suceava și Steaua București, din Liga Națională de handbal masculin, etapa 1, Clubul Sportiv Universitar din Suceava face următoarele precizări:

Am constatat că în diferite medii de comunicare către public s-au exprimat opinii legate de incidentul din ultimul minut, jocul dintre cele două echipe fiind intens disputat, ambele echipe având perioade de joc mai bune sau mai slabe, reflectate în evoluția scorului de pe tabelă.

În opinia noastră, jocul s-a desfășurat în limitele regulamentelor și ale spiritului sportiv, fapt datorat și prestației celor doi arbitri și a observatorului de joc. În minutul 59.41, la scorul de 37-36 pentru CSU Suceava și posesie pentru echipa noastră, am fost sancționați cu joc pasiv, fapt care a generat reacția nervoasă a unui spectator, care a lovit cu piciorul un panou publicitar, răsturnându-l.

Insistăm pe acest moment, menționând faptul că răsturnarea panoului n-a fost îndreptată împotriva vreunei persoane și n-a avut ca scop influențarea jocului și în niciun caz periclitarea integrității și sănătății vreunui jucător. Altfel spus, se putea la fel de bine ca un jucător al echipei noastre în repliere să se împiedice. Gestul reprobabil al spectatorului respectiv, pe care-l condamnăm, a fost unul spontan, care ține de comportamentul personal și care nu putea fi anticipat. Forțele de ordine și-au intrat imediat în atribuții și au oprit escaladarea conflictului, având în vedere reacția unică a echipei oaspete de a lovi cu mingea, de a brusca și a cere socoteală unui suporter al echipei gazdă.

Acest moment reflectă calitatea publicului de la Suceava, având în vedere că nici un suporter nu s-a mișcat de pe propriul scaun, delimitându-se de suporterul nervos și mai ales de gestul său reprobabil. Ne întrebăm oare ce s-ar fi întamplat în oricare sală în care s-ar fi desfășurat un meci de asemenea încărcătură cum a fost la Suceava? Precizăm că spectatorul respectiv a fost rapid identificat, legitimat și apoi i s-a aplicat cea mai gravă sancțiune prevăzută de Legea 4/2008, anume sancțiunea amenzii în cuantum de 250 lei și sancțiunea complementară a interzicerii de a participa la jocurile echipei noastre de handbal pe o perioadă de un an de zile.

După ce jucătorul Stelei, Popovici, s-a impiedicat de panou, jocul a fost oprit de către arbitri în mod corect, când mingea era la mare distanță față de poartă și echipa gazdă repliată în totalitate. Deci nu se punea problema iminenței unei situații clare de gol. Totuși, arbitrii au dictat aruncare de la 7 metri, cea mai aspră sancțiune posibilă, invocând regula ultimelor 30 de secunde de joc. Nimeni nu a protestat, chiar dacă rezultatul final ar fi fost periclitat de această decizie. Înțelegem frustrarea echipei Steaua, care a avut oricum posibilitatea de a schimba soarta punctelor puse în joc, dar considerăm că a beneficiat de avantajul prevăzut de regulament, acela ca dintr-o situație neclară de gol să fie pusă în cea mai oportună și clară situație de a înscrie.

Menționăm că de-a lungul celor 22 ani de participare a echipei noastre în competiții naționale și internaționale nu au existat nici un fel de incidente similare, chiar dacă sala LPS Suceava nu dispune de cele mai bune facilități pentru organizarea de competiții de nivel înalt. A considera că incidentul recent reprezintă o recidivă a comportamentului din cadrul meciului cu Steaua din sezonul trecut reprezintă o abordare nedreaptă și tendențioasă, în condițiile în care în sezonul trecut incidentul a avut loc strict între jucători, fără nicio legătură cu publicul sau cu organizarea jocului.

În final, amintim că la Suceava handbalul reprezintă unul dintre cele mai iubite și practicate sporturi, așa încât sperăm ca incidentul nedorit să nu reprezinte o etichetă pentru munca desfășurată în dezvoltarea acestui sport în orașul nostru, iar suporterii echipei de handbal, care și de această dată s-au comportat responsabil, să beneficieze de aceleași spectacole sportive la care au participat de-a lungul anilor.”, au scris sucevenii, pe pagina oficială de Facebook.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Handbal

logo icon Articole similare

DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Mircea Rednic, mulțumit de remiza UTA Arad - FC Hermannstadt

Echipa condusă de Mircea Rednic a terminat la egalitate...

Superliga Romaniei UTA Arad remizează pe teren propriu cu FC Hermannstadt

Partida dintre arădenii conduși de Mircea Rednic și...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Facebook FC Corvinul 1921 Hunedoara

Stadionul „Michael Klein” își schimbă denumirea! Ce nume va purta terenul echipei Corvinul Hunedoara

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a spus de ce Oţelul nu a mai făcut niciun transfer. Mesaj pentru jucători înainte de meciul cu Gloria Buzău

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

pixel