Echipa nationala Cum a început să joace fotbal jucătorul făcut celebru de Dorinel Munteanu, prezent în lotul naționalei de U21
Data actualizării:
Data publicării:
Fundașul David Maftei (20 de ani) evoluează pentru echipa națională de fotbal a României U21, condusă de selecționerul Daniel Pancu.

David Maftei se simte bine la Oțelul Galați. Urmează meciurile pentru naționala U21

Fundașul dreapta David Maftei a fost prezent luni, 7 octombrie, la reunirea lotului naționalei Under 21 a României, eveniment programat la CNF Buftea.

Echipa națională Under 21 a României va disputa două meciuri oficiale în cadrul preliminariilor Campionatului European Under 21, pe 11 octombrie, Muntenegru Under 21 – România Under 21, Niksic (stadion Niksic), respectiv pe 15 octombrie, Romania Under 21 – Elveția Under 21, București (stadion Giulești).

Jucătorul condus de Dorinel Munteanu a debutat în tricoul Oțelului în actualul sezon și totodată în prima divizie de fotbal, având numeroase evoluții bune pentru singura echipă neînvinsă din campionat.

Fotbalistul născut în 2004 a fost implicat în controversa realizată în jurul tehnicianului oțelar în luna septembrie, când a fost făcut atent de către Munteanu, în timpul meciului Oțelul - Dinamo, scor 1-1. După partidă, au existat numeroase opinii cu privire la tragerea de tricou a lui Maftei de către superiorul său, Dorinel Munteanu fiind atât criticat, cât și susținut.

Totuși, David Maftei pare că s-a integrat foarte rapid în lotul Oțelului, spunând că se simte bine în formația dunăreană. El a povestit, pentru FRF TV, cum a început pentru prima dată fotbalul, dar și care este cel mai important moment al carierei sale de până acum.

„Țin minte că era o zi de vară foarte, foarte călduroasă și mama mea m-a îndrumat către fotbal. Prin curte mă jucam foarte mult cu mingea, toată ziua eram cu mingea. Primul club a fost LPS Vaslui, apoi Comstar Vaslui, iar apoi Academia Hagi.

Debutul în Liga I a fost cel mai frumos (lucru) pentru mine, iar (jucătorul pe care îl admir) este Dani Alves.”, a spus David Maftei, înainte de meciurile cu Muntenegru și Elveția.

„Ce ai făcut ieri nu mai este valabil astăzi”

„Sunt foarte mândru că am revenit printre tricolori, cred că am făcut o treabă bună, iar dacă Mister (n.r. Daniel Pancu) a decis să fiu aici, înseamnă că am lucrat bine la echipa de club și sunt foarte, foarte fericit să mă aflu aici.

Mi-a fost puțin mai greu la început (n.r. să mă integrez la Oțelul Galați), pentru că sunt un fundaș lateral ofensiv, dar acum m-am integrat și mă simt bine.

Cred că viteza mă remarcă cel mai mult. Sunt împrumutat de la Farul Constanța, dar fotbalul l-am început la Vaslui, iar după m-am dus la Academia Gheorghe Hagi.”, a mai declarat el.

De asemenea, jucătorul în vârstă de 20 de ani a dezvăluit ce sfat a primit de la Gheorghe Hagi, antrenor alături de care a avut ocazia să lucreze în trecut: „Ce ai făcut ieri nu mai este valabil astăzi”, a mai spus Maftei.

De remarcat este faptul că selecționerul Daniel Pancu, contestatar al atitudinii arătate de Maftei după episodul devenit subiect de dezbatere, nu a considerat să-l scoată din calculele naționalei de U21, recunoscând valoarea fotbalistului.

Ce a spus Daniel Pancu despre David Maftei

„Eu nu am nicio treabă cu antrenorul aici. Dorinel, tot respectul! Vorbesc strict pe situația asta, mentor-antrenor și un jucător. O componentă de bază, consider eu, a valorii unui jucător, o reprezintă și personalitatea.

Reacția lui e a unui jucător umil, care poate nu-și dorește nimic în viața asta, care a fost convocat și de mine la U21. Să stai să fii strangulat de gât și să nu spui nimic, spune multe despre tine.

Iar noi, când facem pasul în străinătate cu jucătorii tineri, acolo nu te mai înjură nimeni, antrenorul iți dă planul tactic, ești într-o competiție cu unul sau doi jucători. Nu te strangulează nimeni și de asta, poate, jucătorii noștri au multe probleme când merg acolo.

Eu cred că ultimii vinovați sunt jucătorii, o s-o spun tot timpul. Au și ei problemele lor. Am avut și eu 17-18 ani, pe mine n-a pus nimeni mâna. Știu că erau antrenori de genul, poate am fost norocos și n-am prins.

Un jucător cu personalitate se ridica, îi lua mâna ușor de pe guler, ieșea în minutul ăla afară de pe teren și spunea a doua zi 'Am plecat, îmi pare rău, nu mai lucrez cu tine'. Dar, din moment ce jucătorul acceptă astfel de lucruri, nu are rost să discutăm”, a declarat Pancu, la DigiSport.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Echipa nationala

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Când va fi oficializat transferul lui Lukas Zima la FCSB

FCSB s-a înțeles cu Petrolul Ploiești în privința...


logo icon Cele mai citite
Imagine de Phillip Kofler de la Pixabay

Adevărul despre Daniel Badislav, cel mai "greu" portar din lume, după ce s-a spus că a provocat demisia a 4 antrenori şi un atac de cord fatal altuia

Sursa: Agerpres

Ianis Stoica, declaraţie de dragoste pentru Rapid? Ce a spus atacantul naţionalei U21 după succesul cu Elveţia din Giuleşti

Agerpres

Marcel Puşcaş trage concluziile despre Dorinel Munteanu şi Daniel Pancu: Pudibonzi sunt, au fost şi vor exista

Agerpres

Dorinel Munteanu, declaraţii înainte de duelul cu U Cluj. A recunoscut că sunt întârzieri salariale la unii jucători, dar anunţă că nu există pericolul depunctării

pixel