Fotbal international Cum explică Alex Chipciu revenirea la echipa națională. L-a caracterizat scurt pe Mircea Lucescu
Data publicării:
Alexandru Chipciu (35 de ani) a făcut parte din lotul convocat de selecționerul Mircea Lucescu pentru primele două meciuri din Liga Națiunilor.

Jucătorul celor de la „U” Cluj nu își arată vârsta pe teren, având evoluții foarte bune în campionatul Superligii, fapt ce l-a determinat pe selecționerul echipei naționale să îl convoace în lot. Despre experiența de a reveni în tricoul galben, Chipciu a spus că este o bucurie, având colegi cuminți și un antrenor fabulos.

„Mie nu-mi place când îmi spune cineva că sunt bun, mă relaxez. Îmi place când mi se spune că nu pot, mă motivează. Acesta este secretul. A fost o bucurie că m-am dus la echipa națională, copii cuminți, atmosfera e foarte bună, un antrenor fabulos.”, a spus Alex Chipciu, după victoria „U” Cluj în fața FC Rapid, scor 2-0.

Alexandru Chipciu: „Eu am salariul mai mic”

Fotbalistul condus de Ioan Ovidiu Sabău a ținut să îi aprecieze aportul antrenorului la construcția echipei, care a format o echipă mixtă: alcătuită atât din jucători tineri, cât și din jucători mai experimentați.

„E frumos acest succes. E frumos să câștigi, mai ales în Giulești. Am câștigat și anul trecut, am trecut peste începutul de meci în care au pus presiune. Am fost inteligenți și am controlat jocul după aceea. E vorba să jucăm fotbal, să menținem acest stil de joc, care spersă ne aducă rezultate.

Lucrăm bine, e clar, se vede că suntem foarte bine antrenați de domnul Sabău. Le e greu adversarilor cu noi, avem abilitatea de a schimba sistemul și e meritul domnului Sabău. Vedem la finalul campionatului, ar fi o greșeală foarte mare să facem calcule.

Ceea ce e cert e că am bătut toate echipele, CFR, Dinamo, Rapid, n-am pierdut la FCSB, suntem bine. Experiența te face mai bun. Vezi toate spațiile, nu mai faci greșelile din tinerețe. Ajută mixtul ăsta, avem și jucători tineri foarte buni.

Suntem pe primul loc și toată lumea o să spună că U Cluj poate să câștige campionatul. Dar cred că am făcut lucruri mari și până acum. Am tot auzit că sunt salarii de 14, 15, 18 mii de euro. Eu am salariul mai mic, nu chiar pe aproape. Nici ceilalți jucători, pentru că știu. Suntem pe 8-9 în România la bugete”, a mai spus el, după victoria din Giulești.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Fotbal international

logo icon Articole similare

Fotbal international AS Roma l-a dat afară pe Daniele de Rossi

AS Roma a rămas fără antrenor, după ce conducerea a...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel