Jocurile Olimpice Cum nu se putea mai rău! Ce adversare vor avea jucătoarele de tenis din România, la Jocurile Olimpice
Data actualizării:
Data publicării:
Patru tenismene din România vor evolua la Jocurile Olimpice de la Paris, turneul de tenis debutând sâmbătă, 27 iulie.

Meciuri de foc pentru tenismenele din România

Irina Begu, Ana Bogdan, Jaqueline Cristian și Monica Niculescu sunt cele patru sportive din țara noastră care iau startul în turneul olimpic de tenis, competiție ce va începe sâmbătă, 27 iulie.

În cursul zilei de joi, 25 iulie, a avut loc tragerea la sorți a turneului de tenis de la Jocurile Olimpice de la Paris (26 iulie - 11 august). Tenismenele române nu sunt lipsite de ghinion, toate jucătoarele având adversare extrem de dificile.

Irina Begu (136 WTA), în vârstă de 33 de ani, va începe turneul olimpic cu un duel în fața liderei mondiale, poloneza Iga Swiatek, ca cel mai bine clasată româncă ce participă la actuala ediție a JO, Jaqueline Cristian, să o întâlnească pe kazaha Elena Rybakina (4 WTA).

Begu și Swiatek s-au întâlnit doar o dată în circuit, în urmă cu trei ani, în cadrul turneului de la Wimbledon. Și atunci, în perioada sa de ascensiune, poloneza s-a impus în două seturi.

Pe de altă parte, românca și reprezentanta Kazahstanului își împart victoriile, scor 1-1. Rybakina a învins-o pe Cristian în competiția de la București, în 2019, în timp ce Jaqueline s-a impus în turneul de la Doha, în urmă cu doi ani.

Nici Ana Bogdan (96 WTA) nu a scăpat mai ușor, aceasta având-o ca adversară pe una dintre cele mai în formă jucătoare ale momentului, italianca Jasmine Paolini (5 WTA), finalistă în ultimele două turnee majore (Roland Garros și Wimbledon). Cele două nu s-au mai întâlnit până acum în circuit.

Monica Niculescu va evolua la Olimpiada de la Paris alături de Irina Begu, româncele fiind programate să joace împotriva uneia dintre cele mai bune jucătoare de dublu, taiwaneza Su-Wei Hsieh, care va evolua alături de conaționala sa, Tsao Chia Yi.

CITEȘTE ȘI Florentina Iușco, testată pozitiv la un control antidoping, nu va putea concura la Jocurile Olimpice de la Paris. Team Romania ajunge la 106 sportivi

Turneul olimpic de tenis se desfășoară în perioada 27 iulie - 4 august, la Roland Garros.

Jaqueline Cristian, învinsă la Iași Open

Jaqueline Cristian a evoluat în două zile diferite, în sferturile de finală ale turneului UniCredit Iași Open, din cauza ploii torențiale care a început în timpul duelului cu rusoaica Elina Avanesyan (76 WTA), desfășurat miercuri, 24 iulie.

Reluat în cursul zilei de joi, 25 iulie, românca nu a putut face față nivelului de joc arătat de Avanesyan, astfel că România rămâne fără vreo reprezentantă pe tabloul principal de simplu la turneul desfășurat în capitala Moldovei. Rusoaica a trecut de Cristian în două ore și șapte minute, scor 7-5 6-4.

Avanesyan va juca în semifinale în fața jucătoarei franceze Chloe Paquet (106 WTA), care a dispus în faza sferturilor de conaționala Selena Janicijevic (188 WTA), scor 0-6, 6-2, 6-1. Meciul dintre rusoaică și franțuzoaică va avea loc tot în cursul zilei de astăzi, 25 iulie, după ora 14:45.

În cealaltă semifinală, se vor înfrunta rusoaica Mirra Andreeva (32 WTA), principala favorită a turneului, care a trecut de croata Lea Boskovic (202 WTA), scor 6-2, 6-0, și sârboaica Olga Danilovic (148 WTA), care a reușit să o elimine pe maghiara Anna Bondar, cap de serie numărul opt, cu 7-5, 6-2. Înainte de a trece de Bondar, Danilovic a reușit să își ia revanșa în fața tinerei Anca Todoni, după ce românca a învins-o în primul tur la Wimbledon. De această dată, sârboaica a obținut o victorie clară, în 67 de minute, scor 6-1, 6-1.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Jocurile Olimpice

logo icon Articole similare

DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres

Florin Maxim, opțiunea covăsnenilor pentru Sepsi. Antrenorul hunedorenilor a dat răspunsul

Agerpres

"Unu la unu cu Dorinel Munteanu". Un fost patron din Liga 1 laudă Oţelul Galaţi

Captură foto

Acum 6 ani se declara "dinamovist de mic" şi visa să înscrie în poarta FCSB-ului, azi joacă pentru roş-albaştri. "Ne-am înţeles foarte rapid"

Agerpres

Abdallah se operează, Dinamo mai face 2 transferuri după mijlocaşul Patrik Olsen

pixel