Fotbal international Cupa Africii, turneu final pentru mai mulţi selecţioneri. Algeria, Coasta de Fildeş şi Ghana au renunţat la antrenorii lor
Data actualizării:
Data publicării:
Cupa Africii a produs mai multe surprize în acest an. Algeria şi Ghana au fost eliminate încă din faza grupelor, iar selecţionerii acestor ţări au fost demişi. 

Preşedintele Federaţiei algeriene de fotbal (FAF) a anunţat, miercuri, plecarea selecţionerului Djamel Belmadi, la o zi după eliminarea echipei naţionale din primul tur al Cupei Africii pe Naţiuni la fotbal (CAN) din Cote d'Ivoire, informează AFP.

"M-am întâlnit cu selecţionerul Djamel Belmadi pentru a discuta despre implicaţiile acestei eliminări dureroase şi am parvenit la un acord amical pentru a pune capăt relaţiei noastre şi pentru a rezilia contractul care îl leagă pe antrenor de Federaţia algeriană de fotbal", a transmis preşedintele FAF, Walid Sadi, pe contul său de X.

Pentru a doua ediţie consecutivă, "fenecii" au fost eliminaţi de la CAN din primul tur, după înfrângerea de marţi seara în faţa modestei echipe a Mauritaniei (0-1).

Djamel Belmadi (46 ani) preluase naţionala algeriană în 2018. El a câştigat Cupa Africii pe Naţiuni în 2019 în Egipt, fiind supranumit "ministrul fericirii" de către algerieni. Dar imaginea sa a început să se degradeze după eliminarea precoce a Algeriei de la CAN 2022, iar apoi după ratarea calificării la Mondialul din 2022 din Qatar.

În cinci ani la cârma echipei naţionale, Djamel Belmadi a condus de pe bancă 64 de meciuri şi a obţinut 41 de victorii, 17 egaluri, având doar şase înfrângeri. Dar rezultatele slabe de la ultimele două ediţii ale CAN au fost fatale pentru fostul jucător de la PSG şi Olympique Marseille, scrie Agerpres.

Coasta de Fildeş a fost gazdă, dar nu a reuşit să treacă de grupe 

Selecţionerul Cote d'Ivoire, francezul Jean-Louis Gasset, şi cel al Ghanei, irlandezul Chris Hughton, au fost demişi miercuri, după rezultatele slabe înregistrate de cele două echipe la Cupa Africii pe Naţiuni (CAN) 2024, informează AFP.

Federaţia ivoriană de fotbal (FIF) a indicat că Jean-Louis Gasset a fost demis pentru "rezultate insuficiente", la două zile după înfrângerea umilitoare, cu 4-0, suferită de gazda competiţiei în faţa Guineei Ecuatoriale, chiar dacă "elefanţii" mai au şanse de calificare în optimi de finală.

Ivorianul Emerse Fae, care era unul din secunzii lui Gasset, va asigura interimatul, a precizat FIF.

Guineea Ecuatorială a surclasat Cote d'Ivoire cu scorul de 4-0, cu doi fundaşi titulari care evoluează în România. Akapo (42), Ganet (73), Nsue (75) şi Buyla Sam (88) au marcat la Ebimpe pentru Guineea Ecuatorială, la care Basilio Ndong (Universitatea Craiova) şi Esteban Orozco (FC Argeş) au fost integralişti.

Tot miercuri, Federaţia ghaneză de fotbal (GFA) a anunţat rezilierea contractului selecţionerului Chris Hughton, după ce "stelele negre" au fost eliminate încă din faza grupelor la CAN.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Fotbal international

logo icon Articole similare

Fotbal international AS Roma l-a dat afară pe Daniele de Rossi

AS Roma a rămas fără antrenor, după ce conducerea a...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel