Superliga Romaniei Dă rezultate biciul în fotbalul românesc? Dorinel Munteanu a explicat ce dorește de la sportivii pe care îi conduce
Data publicării:
„Neamțul”, tehnicianul Oțelului Galați, a explicat ce trebuie să facă fotbaliștii pe care îi antrenează și ce așteptări are de la aceștia.

Antrenamentele dure pe care Dorinel Munteanu le practică la antrenamentele echipei Oțelul Galați se cunosc deja de multă vreme, ele dând roade în ultimii ani. Antrenorul dunărenilor a reușit să promoveze formația gălățeană consecutiv, din liga a III-a, fiind foarte aproape de play-off în stagiunea 2023/2024.

Obiectivul elevilor lui Dorinel Munteanu vizează accederea în primele șase echipe din Superliga în actualul sezon, iar antrenorul a dezvăluit care sunt motivele pentru care pregătirea fizică a jucătorilor pe care îi conduce este așa de importantă.

Dorinel Munteanu: „Aceste lucruri nu se discută, se execută!”

„(n.r. - Funcționează câteodată biciul în fotbalul românesc, cel puțin în ceea ce privește educația?) Biciul? Nu am folosit niciodată biciul, să știți. Am fost foarte dur, într-adevăr, pentru că îmi doresc ca jucătorii să se autodepășească. Și ca să-i faci pe jucătorii români să se autodepășească, sau chiar și pe jucătorii străini - când vin în campionatul intern, mulți cred că este așa, ușor să evoluezi - dar nu este chiar așa, cel puțin la Oțelul Galați.

Așa că sunt foarte consecvent, nu folosesc biciul, dar la antrenamente, la pregătiri nu se discută, la alte lucruri pot să discut cu ei, dar aceste lucruri nu se discută, se execută!”, a spus Dorinel Munteanu, într-un videoclip postat pe pagina oficială a Superbet.

Oțelul Galați se clasează pe locul 2, în spatele liderului „U” Cluj, cu 16 puncte, având un meci restant din a VI-a etapă a Superligii, cu CFR Cluj.

Totuși, antrenorul oțelarilor s-a declarat nemulțumit de prestația elevilor săi în meciul din a IX-a etapă a Superligii, dar a ținut să menționeze evoluția lui Constantin Budescu, fotbalistul buzoienilor având mai multe șanse de a schimba soarta meciului.

„Despre joc ce să vă spun... Nu mă mulțumește acest punct, nu sunt mulțumit eu, personal, pentru că nu am ales, cel puțin în forma de start, jucătorii cei mai potriviți pentru acest joc în atac. Chiar dacă știam că adversarul nostru și-a schimbat antrenorul, au venit câțiva jucători noi, nu au putut să schimbe foarte mult nivelul jocului.

Noi am controlat jocul, gazdele ne-au surprins prin niște contraatacuri rapide, prin geniul lui (Constantin) Budescu, care putea să și marcheze, dar era foarte greu să marcheze din acea poziție. În rest, am dominat jocul, nu ne-am creat ocazii foarte, foarte mari, iar de aceea nu sunt mulțumit de acest rezultat. Puteam mai mult!

Am și transmis echipei că nu, n-a funcționat nimic astăzi! Așa cum nu a funcționat nici la Ploiești, când am remizat la fel, 0-0. Sunt lucruri pozitive și negative în acest joc: faptul că nu am primit gol este un lucru pozitiv, dar ca să câștigi meciuri și să câștigi o competiție, trebuie să și marchezi.

Și de aceea, trebuie să fim foarte atenți la următoarele jocuri, pentru că sunt jocuri foarte grele, Dinamo, Rapid, Craiova și CFR sunt echipe de top, atât la nivelul jucătorilor, cât și la nivelul bugetelor, așa că trebuie să obținem cât mai multe puncte din aceste patru jocuri.

În acest meci (n.r. cu Gloria Buzău) nu am fost favoriți, asta le-am transmis și băieților, trebuie să muncească foarte mult! Au muncit, dar parțial unii, ceea ce nu trebuie să se întâmple la echipa mea, pentru că dacă am încredere în toți 24, cât am la dispoziție, vreau să joace cum trebuie să joace. Nu cum au făcut-o unii, dar îi felicit pentru un punct, să vedem cât ne ajută acest punct - pentru că obiectivul meu, dar și al lor, ei știu foarte bine - a fost altul.

Noi nu ne uităm în clasament, pentru că nu e relevant acum. În clasament vreau să mă uit în decembrie, ianuarie, și după aceea, în play-off, care este obiectivul nostru, vrem să fim în cele șase echipe.”, a declarat Dorinel Munteanu, după remiza albă de la Buzău.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel