Superliga Romaniei Damian Djokovic a semnat cu Rapid. Cine intră în locul croatului la FCSB. Gigi Becali, unul dintre motivele pentru care Djokovic nu a jucat constant
Data publicării:
Damian Djokovic şi-a reziliat contractul cu FCSB şi a plecat direct în cantonamentul celor de la Rapid Bucureşti, echipă cu care a bătut palma. MM Stoica a explicat ce se întâmplă în echipa FCSB-ului după această mutare. 

"Îl schimbăm cu cineva care a jucat în aceeaşi poziţie, dar de cu totul alt profil, Baba Alhassan. E un jucător mai tânăr, cu perspective, de alt tip. Djokovic e un jucător experimentat, un stângaci pur, e o încântare să îl vezi în antrenamente. Şi eu cred că Rapid face o achiziţie bună. Ei nu au genul ăsta de jucător în momentul ăsta", a declarat Mihai Stoica la Orange Sport. 

De ce nu a jucat Djokovic constant la FCSB 

Întrebat dacă Djokovic se potriveşte mai bine în jocul celor de la Rapid decât în jocul FCSB-ului, MM Stoica a spus că "nu ştiu ce să răspund la asta. Depinde de sistemul de joc. El e şi pentru 4-2-3-1 şi pentru 4-3-3. Are un stâng foarte bun şi e un jucător care ştie foarte bine să acopere terenul. Lucrurile astea nu prea se văd la televizor, chiar deloc, dar pe faza defensivă gestionează foarte bine, foarte inteligent. Urmăreşte-i cariera, peste tot pe unde a fost a jucat. La noi, a dat 4 goluri. Cred că are 20 şi ceva de meciuri. Că nu a jucat meciuri întregi, asta da. Dar la noi, Gigi mai vrea să mai vadă şi alţi jucători, să vadă pe cine se bazează în perspectivă. Gigi e om de afaceri şi îl interesează, înainte de performanţele fotbalistice, vânzarea de jucători. Şi ştim că vinde foarte bine. Logic că nu o să vinzi un jucător care face 34 de ani. Mai degrabă poţi să îl vinzi pe Lixandru, care face 23". 

Djokovic a semnat cu Rapid 

Mijlocaşul croat Damjan Djokovic a semnat o înţelegere valabilă un an şi jumătate cu echipa de fotbal Rapid Bucureşti, din postura de jucător liber de contract, după ce s-a despărţit în această iarnă de FCSB, potrivit site-ului clubului giuleştean.

În vârstă de 33 de ani, Djokovic şi-a făcut junioratul în Olanda, la Den Haag, Excelsior şi Sparta Rotterdam. În cariera de senior, croatul şi-a trecut în CV numeroase echipe: Spartak Trnava, Monza, Cesena, Bologna, CFR Cluj, Livorno, GFC Ajaccio, Greuther Furth, Spezia, Rijeka, Rizespor, Adana Demirspor şi Al-Raed.

În actualul sezon, Djokovic a evoluat în 23 de meciuri, reuşind 4 goluri. Două goluri au fost marcate în Europa Conference League, ambele contra echipei bulgare ŢSKA Sofia 1948.

Noul jucător al Rapidului a câştigat de patru ori trofeul de campion al României, cu CFR Cluj (2018, 2019, 2020, 2021), şi o Supercupă a României, tot cu ardelenii (2019).

El a adunat pentru CFR Cluj 152 meciuri, 13 goluri şi 15 assist-uri.

Damjan Djokovic este al patrulea transfer efectuat de Rapid în această iarnă, după kosovarii Florent Hasani, Ermal Krasniqi şi sârbul Borisav Bumaz, scrie Agerpres.

Sursa: Facebook FC Rapid 1923


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Raul Rusescu o vede pe Oţelul în playoff. Echipele care nu au nicio şansă

pixel