Superliga Romaniei Dan Petrescu spune că vinovații pentru ultima înfrângere a CFR-ului se află și în conducere. Cum vede meciul cu Poli Iași
Data publicării:
Antrenorul echipei CFR Cluj a prefațat meciul din a XII-a etapă a Superligii, contra formației Politehnica Iași, partidă programată sâmbătă, 5 octombrie, începând cu ora 19:00.

CFR Cluj primește vizita elevilor lui Emil Săndoi, sâmbătă, 5 octombrie, într-un meci care contează pentru a XII-a etapă a Superligii.

După înfrângerea din runda anterioară, antrenorul clujenilor își dorește victoria pe teren propriu, în fața ieșenilor. Cele două formații s-au mai întâlnit în Superliga de 22 de ori, 13 partide fiind câștigate de CFR Cluj, două Poli Iași, în timp ce alte șapte partide s-au terminat la egalitate.

Dan Petrescu vrea ca elevii săi să aducă un rezultat pozitiv pe teren propriu, mai ales după ce arădenii conduși de Mircea Rednic au dat lovitura în Gruia, etapa trecută, scor 3-1.

„Trebuie să ne trezim și să scoatem un rezultat bun”

„Când pierzi un meci acasă, e normal să fie o săptămână grea. Din fericire, jucătorii au răspuns bine la antrenamente, mi-a plăcut atitudinea. Sper să transforme această atitudine la meciul de mâine. În acest campionat, în opinia mea, nu e nicio echipă sigură de play-off.

În fotbal nu contează trecutul, ci doar prezentul și viitorul, asta contează. Va fi o bătaie pentri titlu. Cred că 10-12 echipe se vor bate pentru cele șase locuri. Au mai fost momente grele de când sunt CFR Cluj, toată lumea suferă, atât antrenorul, cât și jucătorii și conducerea, iar când sunt rezultate proaste, toată lumea are o parte de vină, iar când rezultatele sunt bune, toată lumea are un merit. În momentul de față, toată lumea e vinovată, în opinia mea. De la conducere până la jucători și antrenori.

Trebuie să ne trezim și să scoatem un rezultat bun. În fotbal numai rezultatele te țin în picioare. Nu contează felul cum joci, contează doar rezultatul. Acesta a fost și mesajul patronului (Ioan Varga), să rămânem împreună. Nu e doar antrenorul de vină, nu e doar conducerea, suntem toți. Trebuie să ne strângem rândurile și să arătăm un spirit de victorie și să câștigăm meciul următor.”, a declarat Dan Petrescu, în conferința de presă premergătoare meciului cu Politehnica Iași.

Rămâne de văzut dacă elevii lui Dan Petrescu pot să mențină scorul superior față de echipa ieșeană, moldovenii fiind fără victorie pe terenul grupării ardelene, în dreptul lor fiind consemnate doar patru rezultate de egalitate, în 11 deplasări.

Primele meciuri dintre cele două formații au avut loc în ediția 2012/2013, când au încheiat 2-2 la Cluj-Napoca (marcatori Cadu, Hora / Milea, Herghelegiu), respectiv 1-1 în Copou (Milea / Rada).

Primul rezultat pozitiv din contul ieșenilor în campionat s-a consemnat pe 7 august 2015, Poli Iași - CFR 2-1 (Golubovic, Enescu / Larie). La finalul acelei etape (a V-a din sistemul regulat 2015-2016), formația ieșeană s-a clasat în premieră în fruntea clasamentului primei ligi.

Cea mai recentă confruntare din Superliga României a avut loc în urmă cu aproximativ un an, pe 11 noiembrie 2023, Poli Iași - CFR Cluj, scor 3-3.

CITEȘTE ȘI Emil Săndoi merge să câștige meciul din Gruia, contra CFR Cluj

Totodată, antrenorul clujenilor a ținut să îi felicite pe adversarii de la FCSB, care au obținut cea de-a doua victorie în competiția Europa League, scor 1-0 cu PAOK Salonic.

Dan Petrescu: „Spiritul a fost foarte bun, iar fotbalul românesc are de câștigat”

„În primul rând, vreau să-i felicit pe cei de la FCSB. Până la urmă, e o echipă românească în Europa și au făcut un rezultat fantastic. Nimeni nu se aștepta, cred, în schimb eu mă așteptam la acest rezultat, pentru că sunt într-o perioadă bună, au un lot foarte bun, e liniște acum la echipă, așa că mă așteptam. Spiritul a fost foarte bun, rezultatul foarte bun, iar fotbalul românesc are de câștigat.

Celelalte cluburi au de învățat. Și noi am fost în această situație și depinde cum ne-a prins. Dacă ne-a prins cu un lot puternic, a fost ușor de gestionat, pentru că în campionat jucau niște jucători, iar în competițiile europene, alții.

La FCSB la fel se va întâmpla. Foarte mulți jucători, care au fost pe bancă, vor juca în campionat, pentru că au un lot foarte puternic. Cred că e mai ușor de gestionat. Dacă nu ar fi avut dubluri pe posturi, ar fi fost mai greu. Până la urmă, rămâne această victorie care e foarte importantă pentru fotbalul românesc.”, a mai spus Dan Petrescu.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare

Superliga Romaniei Gică Hagi, furios pe arbitrajul din partida Farul - Dinamo

Echipele de fotbal Farul Constanța și Dinamo București...



logo icon Cele mai noi articole

Turnee ATP Novak Djokovic revine în circuit cu o victorie la Shanghai

Campionul sârb a reușit să obțină victoria în primul...


logo icon Cele mai citite
Sursa: ascotelul.ro

Agentul lui Alexandru Pop confirmă. Trei oferte refuzate pentru atacantul Oţelului

Agerpres

Oțelul Galați - CFR Cluj se amână din nou. Când se joacă FC Botoșani - FCSB

Agerpres
BREAKING NEWS

Simona Halep obține prima victorie din ultimii doi ani. Primele declarații ale româncei după meci

FOTO: DC News
BREAKING NEWS

Simona Halep, eliminată de la WTA Hong Kong în optimi. Fără speranţe în faţa Annei Blinkova

pixel