Superliga Romaniei Dan Şucu, somat să îl aducă pe Marius Şumudică la Rapid. "Îl angajezi să îşi facă treaba, nu să îţi placă ţie"
Data publicării:
FC Rapid are parte de un start slab de sezon. Echipa antrenată de Neil Lennon are 4 remize şi o înfrângere în primele 5 etape din acest sezon, iar nord-irlandezul pare pe picior de plecare din Giuleşti. Fanii i-au cerut deja demisia, iar Dan Şucu i-ar fi dat deja un ultimatum. 

Impresarul Florin Manea îi cere lui Dan Şucu să îl aducă în Giuleşti pe Marius Şumudică şi spune că mutarea ar trebui făcută chiar dacă Dan Şucu nu îl simpatizează pe tehnician. 

"Cred că este o diferență mare între campionatul Scoției și campionatul României, de angajament, de mentalitate. Nu cred că putea să facă nimic în cinci etape și nu cred că se potrivește stilul britanic în România. Am văzut că nici transferurile nu sunt grozave, din păcate, la banii care s-au cheltuit.

Singurul plus este că-l avem pe domnul Șucu și că vrea să rezolve problema. Ăsta este singurul plus pe care-l are Rapid. Din păcate, strategia de transferuri e greșită. M-a uimit declarația lui Viorel Moldovan, în care i-a cerut să schimbe sistemul. Și, dacă era așa, nu cred că trebuia să fie făcută publică treaba. S-a și schimbat sistemul, atunci înseamnă că nu are nicio valoare Neil Lennon. Mi se pare o harababură. Din păcate, suferim noi, rapidiștii. Sper să nu-și piardă entuziasmul domnul Șucu, că banii i-a pierdut. Și să continue să găsească soluții.

Părerea mea e că trebuia pus Marius Șumudică, o susțin în continuare. Cred că și acum ar fi momentul să se facă această schimbare. Știe bine campionatul, are rezultate, plus că e rapidist de-al nostru. La noi, din păcate, foarte multă lume se uită la relația extrasportivă cu Marius Șumudică. Poate nu-mi place de Șumudică, ca persoană… zic în ghilimele. Bă, dar își face treaba? Da. Păi, pune-l, bă, atunci. Că tu îl angajezi să-și facă treaba, nu să-ți placă ție. Poate multora nu le place, dar a avut rezultate. Eu nu cred că, dacă va mai continua Neil Lennon, va reuși să remonteze această situație”, a declarat Florin Manea, în exclusivitate, pentru ProSport.

Şumudică a crezut că va fi antrenorul Rapidului. "La 2 zile, boom, Neil Lennon" 

"Deci pe cuvântul meu de onoare. M-am întâlnit de două ori cu omul ăsta, cu Dan Şucu. Şi mi-a lăsat o impresie extraordinară. Când mă ducea la lift, îmi punea mâna pe spate, iar când mă urcam în lift mă gândeam 'este, bă, sunt antrenorul Rapidului'. Mă făcea să cred asta. Ziceam 'Doamne, sunt antrenorul Rapidului'. Îmi spunea 'domnule Şumudică, dar ce bine vedeţi fotbalul. Este incredibil ce părere proastă am avut despre dumneavoastră'. Mă gândeam că mă duc la maşină, o sun pe nevastă-mea şi îi zic că semnez. În două zile, boom, Neil Lennon. Nicio problemă! 

Dar mi-am dat seama că e un om corect, pentru că mi-a spus că s-a dus pe un drum, a ales, referindu-se la acest antrenor, şi merge pe drumul ăsta, nu se mai întoarce. Cu toate că şi-a dat seama că ştiu fotbal. Mă simţeam de parcă Guardiola e mic copil. 

În fine. Eu vreau să spun atât. Domnule Şucu, vă spun în direct. Indiferent că voi fi la Rapid sau nu în viitor. Nu stau să perii pe nimeni. Domnule Şucu, credeţi-mă ce vă spun. Aveţi grijă de banii dumneavoastră. Fiindcă ce se întâmplă la Rapid în momentul de faţă nu este normal. Oricine poate să îmi spună orice, dar ochiul nu mă înşeală. Atâţia bani cheltuiţi pe transferuri, 400-500 de mii pe fiecare jucător, pentru nimic, e grav! Dacă aveţi încredere în oamenii care sunt acolo, şi credeţi că la drum lung această echipă îşi va atinge obiectivele, atunci jos pălăria. Şi îmi doresc din suflet, pentru că sunt rapidist. Dar de două lucruri îmi pare rău în momentul de faţă la Rapid. De banii dumneavoastră şi de investiţiile pe care le faceţi, pentru că Rapid s-a chinuit prin liga a treia, liga a patra, cu Victor Angelescu. Şi în al doilea rând, de suporteri, care nu merită să fie batjocoriţi pe alte stadioane de alţi suporteri. În rest, e treaba lor, să facă ce vor!", a declarat Marius Şumudică la Fanatik. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Schimbări la conducerea FC Argeș? Cine vrea să preia clubul de fotbal

pixel