Echipa nationala Mircea Lucescu s-a enervat după ce a auzit că şi Suedia se alătură celor din Kosovo la TAS contra României
"Când am ajuns în România, mi-am dat seama imediat că am greșit. Nu înțelegeam nimic! Vorbeau foarte repede și m-am trezit la prânz sau la cină cu jucători care încercau să mă integreze în grup și eu râdeam ca un prost. A fost dificil!
O lună mai târziu, m-au chemat din Italia pentru un stagiu în care Mancini a vrut să vadă câțiva jucători tineri din Serie B. Am acceptat și am știut care este destinul meu. M-au sunat din România și le-am spus că sunt sincer, m-au tratat minunat, dar mă simt italian. Am greșit acceptând convocarea României. Dacă mergi la națională, trebuie să o faci cu inima.
ărinții mei s-au născut în România și au ajuns în Italia. Nu m-am gândit niciodată că o echipă națională mă poate convoca. A fost un sentiment extraordinar pentru părinții mei. Nu eram foarte sigur, am avut îndoieli.
Am discutat cu ei, știam că nu vorbesc limba (n.n. română), acasă vorbim mereu italiană și cel mult câteva cuvinte în limba română”, a spus Boloca, citat de Prosport.
"Am convingerea că dacă nu venea apelul din partea Italiei, el continua drumul alături de naționala României. Acel apel l-a făcut să își schimbe decizia. A spus că dacă există această posibilitate (n.r. de a ajunge la naționala Italiei), asta e ce își dorește. Crescut în altă țară, nu vorbește limba noastră, dar a ales altceva. În final, îmi doresc că la națională să vină jucătorii valoroși, care merită, dar care simt ce trebuie pentru echipa națională”, a declarat Edi Iordănescu, selecționerul României.
"Este o alegere personală, este un lucru care nu este influenţat de noi. Chiar dacă noi am încercat să îl atragem către naţionala României.
Noi îi atragem pe tinerii din diaspora. Am avut la un meci acum două-trei săptămâni prezenţi în teren, la grupa lui Nicolae Grigore, nouă jucători din diaspora. Titulari. Noi facem tot ce putem de la vârste fragede să îi descoperim, şi când au dreptul să joace la echipa naţională, la U15, îi atragem către zona noastră.
Alegerile lor ulterioare depind mult şi de mediul în care trăiesc. Dacă mă nasc într-un loc şi am colegi, prieteni, de altă naţionalitate, încep să fiu asimilat de către ei. Noi la lot îi chemăm câte o săptămână, de cinci ori pe an. În restul timpului, să ne gândim că ei au alte obiceiuri, altă cultură, altă limbă, alte medii în care trăiesc.
E greu, pentru că trebuie să îi înţelegem. Sunt români, dar mai români sunt părinţii lor decât ei. Părinţii lor au simţit ce înseamnă o copilărie şi o educaţie în România. Ei nu!", a declarat Mihai Stoichiţă, directorul tehnic al FRF, pentru DC Sport.
George Puşcaş nu a fost chemat...
România este în urna a treia...
Vlad Stoica, reales în funcția...
Ionuţ Voicu, team-managerul celor de la Rapid, a...
FCSB a pierdut în faţa celor...