Echipa nationala Daniel Pancu a greșit extraordinar de mult când a intrat pe teren în meciul România - Elveția
Data publicării:
Selecționerul echipei naționale de tineret a României a izbucnit nervos în meciul din preliminarii, România - Elveția, scor 3-1, victorie care a dus la calificarea formației „tricolore” U21 la EURO 2025.

Căpitanul Louis Munteanu a fost faultat dur de către jucătorul elvețian Luca Jaquez, în minutul 28 al meciului din preliminariile pentru calificarea la EURO 2024, iar arbitrul partidei urma să îi acorde acestuia cartonașul roșu. Selecționerul Daniel Pancu a crezut, însă, că olandezul va arăta doar cartonașul galben și a reacționat imediat la decizia acestuia, cerându-i socoteală „centralului”. Antrenorul român a intrat pe teren și a venit amenințător spre Marc Nagtegaal, care i-a arătat acestuia cartonașul roșu.

De asemenea, și Vladislav Blănuță, rezervă în meci, a primit același cartonaș. De remarcat este faptul că „centralul” i-a arătat, în cele din urmă, cartonașul roșu jucătorului elvețian, fiind eliminat din meci.

Gestul lui Pancu nu a fost deloc apreciat de Gigi Becali, care nu a dorit totuși să îl critice pe selecționer. Finanțatorul a spus că antrenorul trebuie să aibă stăpânire de sine în astfel de momente.

„Trebuie să ai stăpânire, mă, ce crezi, că ești în România?! Nu știu, nu mă bag eu să comentez, pentru că e prea băiat bun Pancu, nu vreau să-l critic, chiar dacă a greșit extraordinar de mult.

Nu-l critic pentru calitatea lui, de băiat bun... dar așa ceva nu ai voie să faci în viața ta. Lasă că nu stă pe bancă, rămâne pată toată viața lui”, a spus Gigi Becali, la Fanatik.

CITEȘTE ȘI Daniel Pancu a explicat gestul nervos din meciul România - Elveția

Presa elvețiană preconiza o înfrângere: „Calificarea la Campionatul European devine o „misiune imposibilă” pentru U21 după ce Jaquez este eliminat”

„Este o perioadă grea pentru echipa națională elvețiană U21, deoarece Luca Jaquez primește direct cartonaș roșu în minutul 28 după o lovitură nefericită împotriva unui român. La acel moment, Elveția era deja în urmă cu 0-1 în jocul decisiv împotriva României pentru victoria de grupă.

Într-o situație de joc la mijlocul terenului, Luca Jaquez a făcut o fază nefericită. În timp ce încerca să joace mingea, a lovit cu toată forța un român în cap și astfel primește un cartonaș roșu . Ceea ce merită menționat este reacția băncii românilor, care s-au plâns zgomotos la arbitru.

Ulterior a avut loc o mic incident în care atât antrenorul român, cât și rezerva Vladislav Blanuță au fost eliminați de pe teren. Abia atunci arbitrul Marc Nagtegaal i-a arătat cartonașul roșu lui Jaquez, care inițial scăpase cu un cartonaș galben. Elvețianului îi rămâne un gust amar după ce olandezul s-a lăsat influențat de provocările românilor...

Între timp, din cauza faptului că echipa e în minoritate, românii au reușit să-și mărească avantajul la 2-0, motiv pentru care calificarea la Campionatele Europene este o misiune imposibilă pentru Elveția. Aproape că se poate doar spera ca Finlanda să nu câștige în meciul cu Muntenegru și că elvețienii se vor califica măcar la baraj. Acolo se înregistrează un egal 1-1 la pauză.”, au scris elvețienii de la sport.ch.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Echipa nationala

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Când va fi oficializat transferul lui Lukas Zima la FCSB

FCSB s-a înțeles cu Petrolul Ploiești în privința...


logo icon Cele mai citite
Imagine de Phillip Kofler de la Pixabay

Adevărul despre Daniel Badislav, cel mai "greu" portar din lume, după ce s-a spus că a provocat demisia a 4 antrenori şi un atac de cord fatal altuia

Sursa: Agerpres

Ianis Stoica, declaraţie de dragoste pentru Rapid? Ce a spus atacantul naţionalei U21 după succesul cu Elveţia din Giuleşti

Agerpres

Marcel Puşcaş trage concluziile despre Dorinel Munteanu şi Daniel Pancu: Pudibonzi sunt, au fost şi vor exista

Agerpres

Dorinel Munteanu, declaraţii înainte de duelul cu U Cluj. A recunoscut că sunt întârzieri salariale la unii jucători, dar anunţă că nu există pericolul depunctării

pixel