Superliga Romaniei Daniel Pancu, dezvăluiri despre alcoolul consumat în Italia înaintea meciurilor
Data publicării:
Antrenorul român a povestit dacă jucătorii beau alcool în timpul carierei sale de fotbalist.

„În Italia ne dădea un pahar de vin cu patru ore înainte de meci. La noi nu poți să îi ții în frâu”

Selecționerul echipei naționale de fotbal a României U21, Daniel Pancu, a dezvăluit condițiile în care se consuma alcool la echipele la care a evoluat, spunând totodată dacă fotbaliștii pe care îi conduce au voie să bea vin sau bere.

„Eu am avut disciplină ca fotbalist. Eu am avut disciplină foarte mare. Mai aveam momente când eram super încărcat, dar în cazul meu, în 90% din cazuri, cele mai bune meciuri le-am făcut după ce m-am refulat. Vorbim de o săptămână sau după meci. Nea' Mircea mă ruga să o las mai moale. Nu știa cum să mă facă să mă potolească la antrenamente.

Oscar Cordoba, fostul meu coleg de la Beșiktaș, spune: ‘Tu nu ești român, ești argentinian’. Mă pregăteam foarte bine. Eram rău. Oamenii au impresia că intram beat la antrenamente sau pe teren. Sunt două lucruri total diferite. Nu le-am amestecat. Mereu am recunoscut.

Jucătorilor le interzic. Terenul e pentru fotbal și barurile sunt pentru bere. Le zic: ‘Mergem împreună, dacă vreți. Odată la trei luni, dacă e nevoie...’. Nu mai ai cu cine. Vorbim de niște vremuri în care era o altă cultură.

Îmi aduc aminte ce se întâmpla în discoteci după meciuri.Nu conta. Erau de la Rapid, Steaua, Dinamo, Sportul, Progresul... Toată lumea la un loc, iar la meciuri ne scoteam ochii. Era bătălie.

Eu le dau libere jucătorilor, dar e interzis în baza sportivă. Nu le dau voie. Berea se bea după meci, a doua zi seara. Știu că nu e bine. Și la echipa națională: ‘Aveți voie un pahar de vin a doua zi după ce am dormit, ne-am refăcut. Seara la masă’. De afară am luat asta. În Italia ne dădea un pahar de vin cu patru ore înainte de meci. Aveam colegi care beau. Vin alb sau roșu. La noi nu poți să îi ții în frâu. Nu e cazul la echipa națională. Nu se discută. Baza sportivă e pentru sport”, a explicat Daniel Pancu în emisiunea „Suflet de Rapidist”, moderată de Robert Niță.

Daniel Pancu a jucat mulți ani pentru echipa Rapid București, formație de la care s-a și retras din fotbalul profesionist în anul 2018. În carieră, el a mai evoluat pentru Poli Iași, Cesena, Beșiktaș, Bursaspor, ȚSKA Sofia sau FC Voluntari.

 

Ce crede Pancu despre revenirea lui Șumudică la Rapid

Marius Șumudică a reușit să obțină deja o primă victorie în fruntea formației FC Rapid, după ce clubul de fotbal a decis să încheie colaborarea cu tehnicianul nord-irlandez Neil Lennon, după doar șase etape pe banca giuleștenilor.

„A fost o decizie surprinzătoare având în vedere tot ce s-a întâmplat în ultimul timp, dar în același timp cred că e și cea mai bună variantă de pe piață în momentul de față. E de urmărit ce se va întâmpla în continuare. El știe cel mai bine.

Și-a dorit foarte mult lucrul acesta și îi doresc mult succes.Chiar dacă el de-a lungul timpului nu a fost OK în relația cu noi, cu Rapidul acesta. Dar îmi doresc din tot sufletul să reușească ca rapidist și pentru Rapid. Am văzut că el și-a cerut scuze la conferința de presă. Doamne ajută să fie bine!”, a spus Daniel Pancu, potrivit Fanatik.

 

Rapidului, în primele șapte etape

UTA Arad - Rapid, scor 1-1

Rapid - CFR Cluj, scor 2-2

Petrolul Ploiești - Rapid, scor 1-0

Rapid - Sepsi OSK, scor 2-2

Gloria Buzău - Rapid, scor 1-1

Rapid - Dinamo, scor 1-1

Poli Iași - Rapid, scor 1-2


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Valeriu Iftime îi face praf pe Pap şi Matricardi, după FC Botoşani - Gloria Buzău 3-3

Sursa: Agerpres
EXCLUSIV

Secretele titlului câştigat de Oţelul. Cum s-a obţinut performanţa istorică de la Galaţi

pixel