Superliga Romaniei Daniel Sandu, şeful scouterilor de la Rapid, a explicat cum a decis să îi propună la echipă pe Burmaz şi Hasani
Data publicării:
Florent Hasani şi Boris Burmaz au semnat în această iarnă cu Rapid Bucureşti. Daniel Sandu, şeful scouterilor de la Rapid, a explicat cum s-a ajuns la aceste transferuri. 

Pentru Hassani, Dan Şucu a plătit 300.000 euro celor de la KF Tirana, în timp ce pentru Burmaz a plătit 400.000 euro. Cum au ajuns, însă, cei doi fotbalişti la Rapid a explicat Daniel Sandu, "head of scouting" la echipa din Giuleşti. 

"Hasani mi-a apărut pe radar în vară, pentru că a fost golgheterul campionatului Albaniei. Am anumite criterii după care urmăresc jucătorii. Primul este vârsta, iar în funcţie de compartiment sunt anumiţi indicatori. Pentru un fundaş central, contează foarte mult duelurile câştigate, dar şi pasele între linii. Pentru un fundaş dreapta sau stânga, contează de câte ori ajunge la centrare, câte centrări bune are, sunt anumite criterii. Hasani a venit în urma faptului că noi l-am dorit pe Ştefănescu, însă se cerea o sumă destul de mare pentru profilul lui şi pentru fotbalul românesc. Am căutat un jucător asemănător. Sunt anumite diferenţe între ei. Eu nu am găsit un diamant în noroi, e golgheterul Albaniei. Nu am fost să îl văd în Albania, dar am primit multe referinţe despre el, de la jurnalişti, foşti colegi, antrenori. Am văzut toate meciurile lui din vară până acum, le-am analizat, le-am dat mai departe lui Nico, domnului Bergodi, le-a plăcut ce au văzut. În general mă duc la faţa locului, dar pierd foarte mult timp de analiză video dacă mă duc în foarte multe deplasări. În ultimele 18 luni a dat 26-27 goluri. Pentru o extremă dreapta e extrem de mult. E un jucător care a jucat şi în Ungaria, are şi experienţă internaţională. Cred că va fi un jucător foarte bun pentru noi. 

Burmaz, un "long shot"

Povestea lui Burmaz este diferită. A fost un long shot. Campionatul Serbiei este unul superior nouă, eu aşa cred. Cel puţin primele 2 echipe, Partizan şi Steaua Roşie. Vorbim de echipe de Champions League. A avut un sezon foarte bun anul trecut, mai ales partea a doua, iar sezonul ăsta am aşteptat să văd dacă va confirma. A ajuns al doilea golgheter al Serbiei, ceea ce m-a făcut să mă întreb dacă reuşim să îl aducem şi pe ce sumă. Aici au intervenit toate conferinţele internaţionale la care merg şi unde l-am întâlnit pe CEO-ul celor de la Vozdovac, o echipă privată, cum suntem şi noi. Eu, povestindu-i ce facem noi aici, a fost foarte deschis în a negocia cu Rapid. E un jucător care a fost căpitanul Stelei Roşii la juniori, şi asta ne încurajează şi sperăm să livreze foarte bine. După ce l-am semnat, am primit felicitări de la echipe din Europa", a declarat Daniel Sandu la Prosport Live


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel