Fotbal international Danielle de Rossi nu şi-a negociat deloc salariul cu AS Roma
Data publicării:
Danielle de Rossi, antrenorul care i-a luat locul lui Jose Mourinho pe banca Romei, a semnat fără să stea la negocieri. 

Antrenorul italian Daniele De Rossi, succesorul lui Jose Mourinho pe banca tehnică a echipei de fotbal AS Roma până la finalul sezonului, a dezvăluit vineri că a acceptat contractul fără a negocia salariul şi că a solicitat o primă în cazul clasării în Top 4 în Serie A, care permite accederea în Liga Campionilor, transmite EFE.

Am semnat valoarea pe care au stipulat-o conducătorii în contract, am cerut doar o primă pentru Liga Campionilor. Nu sunt alte variabile sau prelungiri. Nu am decât un contract pe şase luni. Le-am cerut să mă trateze ca pe un antrenor, nu ca pe o legendă sau ca pe un fost jucător. Voi lupta până la moarte pentru a rămâne aici, a spus De Rossi cu prilejul primei lui conferinţe de presă, dinaintea meciului de sâmbătă cu Hellas Verona.

De Rossi, care ca jucător a moştenit banderola de căpitan de la legendarul Francesco Totti, a dezvăluit că a avut o discuţie telefonică cu el: Ne-am sunat, mi-a dat un mesaj de noroc şi mi-a spus că ne vom vedea curând.

Nu o respingi pe Roma, i s-a întâmplat şi lui Pirlo cu ani în urmă când a acceptat Juve. Sunt bărbaţi care resping acest tip de oferte şi alţii care fac pasul, a spus Rossi.

De Rossi, în vârstă de 40 de ani, a purtat timp de 18 sezoane tricoul echipei romane, între 2001 şi 2019, încheindu-şi cariera în 2020 după doar câteva luni în Argentina unde a evoluat sub culorile clubului Boca Juniors. Campion mondial cu echipa Italiei în 2006 (117 selecţii, 21 goluri), fostul mijlocaş are un palmares relativ modest cu AS Roma: două Cupe ale Italiei (2007, 2008) şi Supercupa Italiei în 2007.

Cariera sa de antrenor este una modestă. El a făcut parte din stafful echipei Italiei timp de câteva luni (2021-2022), iar apoi a pregătit-o între octombrie 2022 şi februarie 2023 pe SPAL Ferrara, care evolua în divizia secundă şi care a retrogradat în Serie C la finalul sezonului.

AS Roma este pe locul nouă în clasament, la doar cinci puncte de locurile de Liga Campionilor. Sâmbătă se confruntă cu Hellas Verona, echipă aflată în pericol de retrogradare, cu obligaţia de a câştiga pentru a rămâne în lupta pentru Top 4, scrie Agerpres. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Fotbal international

logo icon Articole similare

Fotbal international AS Roma l-a dat afară pe Daniele de Rossi

AS Roma a rămas fără antrenor, după ce conducerea a...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel