Jocurile Olimpice Dansatoarea australiană care a amuzat internetul la JO 2024 își prezintă scuzele față de comunitatea de breakdance
Data publicării:
Rachael Gunn a fost protagonista uneia dintre cele mai virale momente din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris.

„A fost o bătaie de joc pentru comunitatea australiană”

Dansatoarea australiană Rachael Gunn și-a prezentat scuze față de comunitatea de breakdance a țării sale, pentru criticile pe care le-a primit în urma evoluției controversate de la Paris.

Gunn, care concurează sub numele de scenă „Raygun”, a fost eliminată din competiția de breakdance feminin de la Paris cu un scor egal cu zero, provocând numeroase comentarii pe rețelele sociale, care i-au caracterizat rutina ca fiind ridicolă. Participarea sa la Jocurile Olimpice de la Paris a stârnit numeroase întrebări privind criteriile pe care dansatorii de breakdance și, în speță Raygun, trebuie să le îndeplinească pentru a ajunge într-o competiție atât de importantă.

În primul ei interviu de când a participat la Jocuri, realizat și pe fondul întrebărilor cu privire la calificarea și performanța sa la Paris, Gunn a fost întrebată dacă ea credea cu adevărat că este cea mai bună dansatoare de breakdance din Australia.

„Cred că palmaresul meu vorbește despre asta”, a spus ea pentru The Project de la Network 10.

„Este foarte trist să aud aceste critici și îmi pare foarte rău pentru reacția pe care a trebuit să o suporte ​​comunitatea, dar nu pot controla modul în care oamenii reacționează”, a spus ea, abordând valul de critici pe care evoluția ei le-a adunat în mediul online.

Raygun, care este și lector universitar, a pierdut în toate cele trei probe olimpice, mișcările sale incluzând, printre altele, un țopăit inspirat de animalul emblematic al țării sale, cangurul, generând o serie uriașă de glume.

În urma performanței sale, Gunn s-a confruntat cu acuzații conform cărora a manipulat procesul de selecție, inclusiv acuzații că și-a înființat propriul organism de conducere și că soțul ei i-a judecat procesul de calificare.

Aceste afirmații au fost denunțate de mai multe organizații, inclusiv de Comitetul Olimpic Australian (AOC) și de Federația Mondială de Dans Sport (WDSF).

„Teoriile conspirației au fost pur și simplu îngrozitoare”, a spus Gunn pentru Network 10.

„Am fost cel mai bine clasată dansatoare australiană de breakdance în 2020, 2022 și 2023. Am fost invitată să reprezint la câte Campionate Mondiale... Deci, palmaresul este acolo. Dar orice se poate întâmpla într-un concurs”, a adăugat ea.

Gunn, care are o experiență în dansul jazz, step și dans de societate, și-a apărat public rutina descriind-o ca fiind „artistică și creativă”. „Toate mișcările mele sunt originale”, spunea Raygun după puțin timp de la competiția de la Paris. „Creativitatea este foarte importantă pentru mine. Ies acolo și îmi arăt talentul. Uneori, judecătorii sunt mulțumiți, iar uneori, nu. Îmi fac treaba și reprezint arta. Despre asta este vorba.”, a mai declarat ea, potrivit CNN.

„Nu aveam de gând să le înving niciodată pe aceste fete în ceea ce fac ele cel mai bine, în ceea ce privește dinamica și mișcările de forță, așa că am vrut să mă mișc diferit”, a mai spus ea luna trecută.

„A fost o bătaie de joc pentru comunitatea australiană și cred că de aceea mulți dintre noi suntem supărați”, a declarat anterior pionierul hip-hop-ului australian Spice pentru BBC.

Breakdance-ul, un dans inspirat din cultura hip-hop din cartierele din New York ale anilor '70, a fost inclus în programul olimpic de anul acesta pentru a atrage un public mai tânăr la Jocuri. Totuși, unii critici spun că nu ar fi trebuit niciodată inclus, întrucât el nu se potrivește neapărat competiției olimpice.

După prestația ei de la Paris, Gunn a făcut un apel direct la mass-media, printr-un videoclip postat pe contul său de Instagram, pentru a le cere să nu îi hărțuiască familia și prietenii.

„Asta chiar mi-a creat o stare de panică... Dansul a fost medicamentul meu și apoi s-a transformat în sursa mea de stres”, a mai spus ea.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Jocurile Olimpice

logo icon Articole similare

DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Mircea Rednic, mulțumit de remiza UTA Arad - FC Hermannstadt

Echipa condusă de Mircea Rednic a terminat la egalitate...

Superliga Romaniei UTA Arad remizează pe teren propriu cu FC Hermannstadt

Partida dintre arădenii conduși de Mircea Rednic și...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Facebook FC Corvinul 1921 Hunedoara

Stadionul „Michael Klein” își schimbă denumirea! Ce nume va purta terenul echipei Corvinul Hunedoara

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a spus de ce Oţelul nu a mai făcut niciun transfer. Mesaj pentru jucători înainte de meciul cu Gloria Buzău

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

pixel