UEFA Europa League Darius Olaru, declarații care îi vizează pe Bîrligea și Ștefănescu
Data publicării:
FCSB a reușit să marcheze de patru ori în prima etapă a competiției Europa League, scor 4-1 cu FC RFS.

FCSB a învins echipa letonă FC RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Națională din București, în prima etapă din noul format al Europa League la fotbal.

Darius Olaru, căpitanul FCSB care a reușit „dubla” în prima etapă din Europa League, s-a declarat bucuros că a reușit, alături de colegii săi, să obțină victoria. Totodată, Olaru a ținut să îi menționeze și pe marcatorii primelor două goluri, respectiv reușita lui Daniel Bîrligea, jucător abia transferat de la CFR Cluj, și cea a lui Marius Ștefănescu, fotbalist achiziționat în vară de la Sepsi OSK.

„Au fost momente frumoase alături de fanii noștri, ne bucurăm că am marcat patru goluri pentru ei”

„Mă bucur că am reușit să îmi ajut echipa prin cele două goluri, însă cel mai important pentru noi este că am reușit această victorie. Au fost momente frumoase alături de fanii noștri, ne bucurăm că am marcat patru goluri pentru ei.

Au venit în număr mare și au meritat această victorie. Știam că trebuie să începem cu dreptul, era cel mai ușor meci. Pe baza acestui rezultat putem construi în continuare”, a afirmat Darius Olaru după meci.

Olaru s-a arătat bucuros și de reușitele colegilor săi, Daniel Bîrligea și Marius Ștefănescu. „Și Ștefănescu, și Bîrligea au nevoie de goluri, așa își construiesc moralul și pot avea mai multe reușite pe viitor. Avem nevoie de ei și sunt sigur că ne vor ajuta. Azi am câștigat prin calitatea noastră.

Avem calitate în față, am avut azi și un gazon foarte bun, am marcat patru goluri și e foarte bine pentru acest început în Europa League. Deocamdată nu vreau să mă gândesc la meciul cu PAOK Salonic, avem meci la Sf. Gheorghe în două-trei zile și trebuie să strângem puncte în campionat”, a adăugat căpitanul FCSB.

Campioana României a făcut poate cel mai bun joc al său din acest sezon, câștigând prin golurile marcate de Daniel Bîrligea (8), Marius Ștefănescu (32), Darius Olaru (58, 69), în timp ce golul balticilor a fost reușit de Ziga Lipuscek (23).

FCSB a început în forță și și-a creat două ocazii de gol în primele minute de joc. Miculescu (2) a șutat din unghi, dar Ondoa respins de sub transversală. La cornerul care a urmat, Edjouma a reluat cap pe lângă de la 6 metri (2).

„Roș-albaștrii” au deschis scorul în min. 8, când Bîrligea a trimis în plasă după o minge respinsă de Lipuscek, după ce tot Bîrligea recuperase mingea de la Ondoa. Pentru Bîrligea a fost primul gol marcat în tricoul echipei FCSB.

FCSB a avut șansa desprinderii, dar Olaru (12) a șutat în portarul camerunez Ondoa.

Oaspeții și-au creat prima șansă în min. 19, dar Târnovanu l-a blocat salvator pe Savalnieks. Prenga (21) a reluat peste poartă după un corner, din poziție bună. Letonii au concretizat momentele bune, prin Lipuscek (23), cu un șut de la 12 metri, în urma unui corner.

Gazdele au revenit la cârma jocului, dar Bîrligea (31) a șutat pe lângă țintă de la 20 metri. Un minut mai târziu (32), Ștefănescu a fost găsit în marginea careului de Chiricheș și l-a învins pe Ondoa cu un șut de la 13 metri.

Până la pauză, oaspeții l-au testat în două rânduri pe Târnovanu, dar goalkeeper-ul a respins șuturile lui Ikaunieks (35) și Panic (36). FCSB a fost aproape de gol prin Ștefănescu (40), care a șutat din unghi, dar Ondoa a respins, după care Bîrligea a reluat în Miculescu.

FCSB a continuat să fie echipa mai bună și după pauză, iar în min. 58 și-a majorat avantajul: Tănase a combinat cu Olaru, care a tras sub transversală din unghi.

Tănase (63) a șutat peste poartă de la 20 de metri, iar Olaru a realizat dubla (69), cu un șut sub transversală, după o pasă deviată a lui Băluță.

FCSB a controlat jocul în continuare, dar Rigas Futbola Skola a reușit să își mai creeze două oportunități, însă Zelenkovs (81) a șutat imprecis la colțul scurt, iar Ikaunieks (82) a tras din unghi, dar Târnovanu a fost la post.

Campioana României le va mai întâlni în acest sezon de Europa League pe PAOK Salonic (3 octombrie, în deplasare), Glasgow Rangers (24 octombrie, în deplasare), FC Midtjylland (7 noiembrie, acasă), Olympiakos Pireu (28 noiembrie, acasă), Hoffenheim (12 decembrie, în deplasare), Qarabag (23 ianuarie, în deplasare) și Manchester United (30 ianuarie, acasă).

FCSB - RFS 4-1 (2-1)

Au marcat: Daniel Bîrligea (8), Marius Ștefănescu (32), Darius Olaru (58, 69), respectiv Ziga Lipuscek (23).

București, Arena Națională: 34.257 spectatori

Europa League

Echipele care au evoluat

FCSB: 32. Ștefan Târnovanu - 17. Mihai Popescu, 5. Joyskim Dawa, 21. Vlad Chiricheș, 33. Risto Radunovic - 16. Mihai Lixandru, 18. Malcom Edjouma (8. Adrian șut, 67) - 15. Marius Ștefănescu (25. Alexandru Băluță, 67), 27. Darius Olaru (căpitan; 19. Daniel Popa, 84), 11. David Miculescu (7. Florin Tănase, 46) - 9. Daniel Bîrligea (10. Octavian Popescu, 76). Antrenor: Elias Charalambous.

Rezerve neutilizate: 99. Andrei Vlad - 2. Valentin Crețu, 3. Ionuț Panțîru, 28. Alexandru Pantea, 29. Alexandru Musi, 42. Baba Alhassan, 70. Luis Phelipe.

RFS: 40. Fabrice Ondoa - 11. Roberts Savalnieks (15. Rostand Ndjiki, 46), 23. Herdi Prenga (30. Haruna Rasid Njie, 71), 2. Daniels Balodis, 43. Ziga Lipuscek (căpitan) - 27. Adam Marhiev (77. Luka Silagadze, 70), 26. Stefan Panic - 8. Lașa Odișaria (21. Elvis Stuglis, 84), 9. Janis Ikaunieks, 18. Dmitrijs Zelenkovs - 17. Cedric Kouadio (3. Victor Osuagwu, 71). Antrenor: Viktors Morozs.

Rezerve neutilizate: 1. Pavels Steinbors, 16. Sergejs Vilkovs - 22. Darko Lemajic, 25. Petr Mares.

Arbitru: Ricardo De Burgos; arbitri asistenți: Iker De Francisco, Alfredo Rodriguez Moreno; al patrulea oficial: Javier Alberola Rojas (toți din Spania)

Arbitru video: Cesar Soto Grado; arbitru asistent video: Valentin Gomez (Spania)

Observator UEFA pentru arbitri: Thomas Einwaller (Austria); Delegat UEFA: Artur Azarian (Armenia)

Cartonașe galbene: Morozs (83), Chiricheș (88), scrie Agerpres.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: UEFA Europa League

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres

Marius Șumudică a prefațat meciul Rapid - Oțelul. Ce nemulțumiri are în Cupa României

Agerpres

Cum prefațează Zeljko Kopic meciul cu FC Botoșani

Facebook SC Oțelul Galați

La ce se așteaptă Dorinel Munteanu în meciul Rapid - Oțelul Galați. Grupa din Cupa României, echilibrată

Agerpres

Mihaela Cambei, pași rapizi pentru a se bucura de cadoul oferit de Ion Țiriac

pixel