UEFA Europa League Darius Olaru, nemulțumit de arbitraj în PAOK - FCSB. Daniel Bîrligea recunoaște meritele căpitanului
Data actualizării:
Data publicării:
FCSB s-a impus în deplasare în fața celor de la PAOK Salonic, în a doua etapă a competiției Europa League.

Căpitanul „roș-albaștrilor”, Darius Olaru, jucătorul care a oferit pasa decisivă pentru golul lui Bîrligea și totodată cel care a văzut cartonașul roșu în meciul PAOK Salonic - FCSB (0-1), a spus că arbitrul din meci i-a oferit prea ușor cele două cartonașe galbene. Totuși, Olaru s-a declarat fericit că echipa sa a reușit să triumfe în partida de pe stadionul Toumba.

„Eu am inventat acel gol, iar după aceea arbitrul a inventat acel cartonaș roșu pentru mine”

„Ne bucurăm că într-un final am reușit să câștigăm trei puncte mari în deplasare, împotriva unei echipe foarte bune, pe un teren greu și cu un om în minus. A fost o seară nebună și dificilă, dar am reușit să câștigăm cele trei puncte.

Eu am inventat acel gol, iar după aceea arbitrul a inventat acel cartonaș roșu pentru mine (n.r. râde)... Nu știu, la acea fază am condus mingea 30-40 de metri cu un om în spate, m-a împins constant, iar când am căzut pe minge mi-a arătat foarte ușor cartonașul galben.

Și la primul galben a fost ușor, pentru că am dat clar în minge, atunci când se accidentează colegul meu. Nu știu, îmi pare rău, însă în același timp mă bucur... Colegii mei au făcut treabă bună și fără mine. Sunt trei puncte mari, fără mine, cu mine, importante sunt punctele.

Cea mai mare pierdere în seara asta este (Mihai) Lixandru, cumva mi-aș dori să nu se fi accidentat, dar din ce am văzut e ceva destul de grav. Sper să fie tare și sunt sigur că va reveni mai puternic.”, a spus căpitanul Darius Olaru.

Și Daniel Bîrligea, marcatorul unicului gol al meciului, și-a prezentat concluziile după victoria în fața grecilor. El i-a recunoscut cursa lui Olaru, care i-a oferit pasa de gol, spunând că acesta merită foarte mult să fie felicitat, chiar dacă el a fost jucătorul care a înscris în poarta lui PAOK.

„Sunt foarte mândru de toate sacrificiile pe care le-au făcut astăzi toți băieții. Mai bine de 60 de minute am jucat în 10 oameni, și arbitrul a fost un pic de partea cealaltă, dar am reușit cu multă luptă să scoatem un miracol.

La gol e mai mult meritul lui Olaru, care s-a luptat pentru minge, dar putem spune că e jumătate-jumătate. Trebuia să luptăm, aveam 1-0 și trebuia să apărăm rezultatul. Asta am făcut cu toții, am alunecat, ne-am bătut la cap, ne-am bătut pentru fiecare minge. Dumnezeu ne-a ajutat și a ieșit foarte bine.

Avem șase puncte acum, nu ni le mai fură nimeni. Mai avem șase meciuri în care mai putem face puncte. Dar acum ne gândim la Buzău, să ne revenim și în campionat și să ajungem acolo sus.”, a spus Bîrligea după meci.

Meciul din a doua etapă a noului format al competiției Europa League s-a încheiat cu victoria FCSB, care s-a impus în fața celor de la PAOK Salonic, scor 1-0.

Singurul gol al partidei a fost înscris de Daniel Bîrligea (45+8), care a deschis scorul pentru campioana României, din pasa căpitanului Darius Olaru.

Același Olaru a făcut henț în cea de-a doua repriză (min. 55), fiind eliminat din meci, după ce a primit al doilea cartonaș galben. Concret, căpitanul „roș-albaștrilor” a luat mingea în mână, fiind întins pe teren, după ce a considerat că a fost faultat de un adversar. Totuși, arbitrul partidei, Sascha Stegemann, nu a fluierat fault, astfel că i-a acordat jucătorului român cel de-al doilea galben.

Rămasă în 10 oameni, echipa „roș-albastră” a încercat să țină piept adversarilor care au avut numeroase ocazii, multe dintre acestea fiind încheiate în avantajul celor de la FCSB datorită paradelor lui Ștefan Târnovanu. Totuși, gruparea elenă nu a reușit să profite de dezavantajul în care s-au aflat jucătorii români, timp de aproape jumătate de partidă.

Astfel, după două etape disputate în Europa League, FCSB a obținut două victorii, scor 4-1 cu FC RFS și 1-0 cu PAOK Salonic. Pe de cealaltă parte, grecii conduși de Răzvan Lucescu au înregistrat două înfrângeri, scor 1-3 cu Galatasaray, respectiv 0-1 cu FCSB.


Programul complet al „roș-albaștrilor” în Europa League

FCSB - FC RFS, 26 septembrie, Arena Națională, scor 4-1

PAOK FC - FCSB, 3 octombrie, Stadionul Toumba, scor 0-1

Rangers FC - FCSB, 24 octombrie, ora 22:00

FCSB - FC Midtjylland, 7 noiembrie, ora 19:45 - Arena Națională

FCSB - Olympiacos FC, 28 noiembrie, ora 22:00 - Arena Națională

TSG Hoffenheim - FCSB, 12 decembrie, ora 19:45

Qarabag FK - FCSB, 23 ianuarie 2025, ora 19:45

FCSB - Manchester United, 30 ianuarie 2025, ora 22:00 - Arena Națională


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: UEFA Europa League

logo icon Articole similare

UEFA Europa League Cine a fost jucătorul no 1 al FCSB în meciul cu PAOK Salonic

FCSB a reușit victoria în al doilea meci din Europa...



logo icon Cele mai noi articole

UEFA Europa League Cine a fost jucătorul no 1 al FCSB în meciul cu PAOK Salonic

FCSB a reușit victoria în al doilea meci din Europa...


logo icon Cele mai citite
Sursa: ascotelul.ro

Agentul lui Alexandru Pop confirmă. Trei oferte refuzate pentru atacantul Oţelului

Agerpres

Oțelul Galați - CFR Cluj se amână din nou. Când se joacă FC Botoșani - FCSB

Agerpres
BREAKING NEWS

Simona Halep obține prima victorie din ultimii doi ani. Primele declarații ale româncei după meci

FOTO: DC News
BREAKING NEWS

Simona Halep, eliminată de la WTA Hong Kong în optimi. Fără speranţe în faţa Annei Blinkova

pixel