Jocurile Olimpice David Popovici, declarații savuroase la revenirea în România: „Una dintre bucuriile mele este că nu m-a sunat niciun politician”
Data publicării:
Tânărul campion olimpic a fost așteptat la revenirea în țară, fără ca vreun politician român să își facă apariția.

Înotătorul David Popovici a reluat, vineri, la întoarcerea în țară de la Jocurile Olimpice de la Paris, subiectul privind lipsa de infrastructură sportivă din țara noastră, mulțumindu-le totodată tuturor celor care au crezut în el.

Popovici: „Sunt niște interviuri pe care mulți oameni din fruntea țării ar trebui să le asculte de mai multe ori”

„Mulțumesc pentru că sunteți aici și ne-ați așteptat. Mulțumesc tuturor românilor care m-au urmărit, atât celor lipiți de ecrane, cât și celor care au venit în tribună la Paris, dar și celor care au crezut în mine, celor care m-au susținut. Acestea sunt medaliile, două bucăți de metal foarte grele. Dar pentru aceste două bucăți de metal foarte grele unii dintre noi muncim o viață. și eu la rândul meu am muncit ani de zile...

Unii reușesc poate după 10 ani de muncă, alții după o viață întreagă, iar unii poate niciodată. De aceea este foarte important să-i susțineți în continuare pe toți cei care concurează la Jocuri, pe ai noștri”, a spus Popovici, care nu a fost așteptat de niciun politician sau demnitar al statului la Salonul Oficial al Aeroportului „Henri Coandă”.

Referitor la apelul său făcut zilele trecute către conducătorii țării privind mărirea investițiilor în sportul românesc, dublul medaliat de la Paris a afirmat: „Despre condiții de pregătire, despre bazine, am vorbit imediat după curse. Sunt niște interviuri pe care mulți oameni din fruntea țării ar trebui să le asculte de mai multe ori, și pe ale mele, dar și pe ale antrenorului meu, pentru că într-adevăr este nevoie de bani investiți în sport, de bani investiți cu cap la noi în țară.”

Întrebat dacă a fost sunat și felicitat de politicieni după medaliile cucerite, Popovici a răspuns: „Una dintre bucuriile mele este că nu m-a sunat niciunul, pentru că foarte puțin oameni au numărul meu de telefon. Eu folosesc WhatsApp-ul numai pentru cunoscuți și apropiați. Însă sunt convins că dacă doresc (n.r. - policitienii) să își întrețină imaginea și să își respecte promisiunile, vor face ceva în legătură cu asta. După ce mă voi întoarce din vacanță sunt convins că ne vom ocupa și mai bine de asta, iar până atunci cei din echipa mea, antrenorul, părinții vor putea ține legătura cu oricine își dorește”.

Președinta Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, Camelia Potec, l-a felicitat în mod public pe Popovici, afirmând că are încredere că în jurul său se poate construi o generație de înotători care să continue să aducă medalii României.

„Aș dori să-l felicit în mod public pe cel care a devenit campion olimpic la înot și care a reușit după 20 de ani să facă în așa fel încât înotul să strălucească din nou. Pentru că iată, după 20 de ani, înotul românesc strălucește din nou. Cu siguranță nu vor mai trece alți 20 de ani până să strălucească iar. Avem speranțe că o generație în frunte cu David Popovici va continua să facă valuri la nivel mondial”, a declarat ea.

De asemenea, și antrenorul lui David Popovici, Adrian Rădulescu, a luat cuvântul, spunând că visul său este ca într-o zi toți copiii din România să știe să înoate, pentru că în acel moment natația românească va avea continuitate în rezultate.

„De 20 de ani ne-am tot antrenat răbdarea așteptând o nouă medalie la înot și, din fericire, într-un final ea a venit. Acum aș vrea să ne antrenăm nerăbdarea, pentru că aș vrea să nu mai așteptăm 20 de ani ca să ne bucurăm de astfel de momente împreună. Iar ca să facem lucrul acesta ar trebui să facem un efort colectiv. Eu am un vis: mi-aș dori ca în România toți copiii să știe să înoate și acest lucru să fie cât se poate de accesibil, așa cum se întâmplă în cele mai multe țări din Europa. Asta ne va asigura continuitatea în rezultate”, a spus el.

„Am văzut că toată lumea a preluat și discută despre situația bazinului de la 'Lia Manoliu' însă vreau să spun că David are condiții de pregătire. Pentru că putem să mergem și la bazinul de la Dinamo. Dar trebuie să înțelegem că poate ceilalți înotători nu au aceleași oportunități. Dacă vrem să avem rezultate în continuare, în jurul lui David trebuie să construim o echipă de înotători. Iar pentru asta avem nevoie de centre de pregătire comparabile cu cele din Vest”, a adăugat Adrian Rădulescu.

Înotătorul român David Popovici a cucerit medaliile de aur și bronz în probele de 200 m liber, respectiv 100 m liber, la Jocurile Olimpice de la Paris. Ultima medalie olimpică a înotului românesc data din 2004, când Camelia Potec lua aurul la 200 m liber la Atena, iar Răzvan Florea bronzul la 200 m spate. Popovici este primul campion olimpic al înotului masculin românesc, scrie Agerpres.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Jocurile Olimpice

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel