Inot David Popovici, dovadă de spirit civic. Campionul olimpic îndeamnă românii să voteze
Data publicării:
Peste 18 milioane de alegători sunt așteptați duminică la urne, în cele aproape 19.000 de secții deschise în țară la ora 07.00, pentru a pune ștampila pe unul dintre cei 14 candidați intrați în cursa prezidențială.

David Popovici și-a exercitat dreptul de vot

Campionul olimpic de la Paris, David Popovici, a împărtășit cu urmăritorii contului său de Instagram dovada exercitării dreptului de vot la alegerile prezidențiale. Totodată, înotătorul român i-a îndemnat pe cetățeni să-și exprime opțiunile la urne.

„Hai la vot, implicați-vă!”, a scris David Popovici, alături de o fotografie cu timbrul autocolant „Votat”, aplicat pe spatele cărții de identitate, ca dovadă a exercitării dreptului de vot.

Florinel Coman a votat în Qatar. Îndemnul pentru români

Și fotbalistul Florinel Coman și-a exercitat dreptul de vot. El a mers la Ambasada României din Qatar pentru a vota la alegerile prezidențiale, sâmbătă, 23 noiembrie.

„Votul meu contează și am liniștea conștiinței că nu rămân indiferent la ce se întâmplă în țara mea. Când noi nu votăm, altcineva se folosește de votul nostru. Mergeți la vot”, a transmis Florinel Coman, la InstaStory.

Votul pentru alegerile prezidențiale 2024 a început vineri în Diaspora. Cetățenii români pot vota timp de trei zile la 951 de secții, pe baza unui act de identitate emis de autoritățile române.

Alegătorii pot să voteze până la ora 21.00, când se vor închide urnele. Cei care la ora 21.00 se află la sediul secției de votare, precum și cei care se află la rând în afara sediului secției de votare pentru a intra în localul de vot pot să își exercite dreptul constituțional până cel mult la ora 23.59.

În cazul în care alegătorul se află în unitatea administrativ-teritorială unde își are domiciliul sau reședința, el poate vota numai la secția de votare la care este arondată strada sau localitatea unde își are domiciliul ori reședința, conform legii; în cazul în care se află în altă unitate administrativ-teritorială decât cea unde își are domiciliul sau reședința, poate vota la orice secție de votare din cadrul acesteia.

Alegătorii votează cu un act de identitate valabil în ziua votării, emis de statul român: cartea de identitate; cartea electronică de identitate; cartea de identitate provizorie; buletinul de identitate; pașaportul diplomatic; pașaportul diplomatic electronic; pașaportul de serviciu; pașaportul de serviciu electronic; carnetul de serviciu militar (în cazul elevilor din școlile militare).


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Inot

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Mircea Lucescu s-a enervat după ce a auzit că şi Suedia se alătură celor din Kosovo la TAS contra României

Agerpres

România, în urna a treia pentru tragerea la sorţi a grupelor EURO U21

Sursa: Agerpres

Alex Pop e dorit de Dinamo, dar Oţelul l-ar putea pierde şi pe Juri Cisotti

Agerpres

Ţinta setată de Marius Şumudică jucătorilor de la Rapid

pixel