Jocurile Olimpice David Popovici, medalie şi la 100 m liber. Pan Zhanle a luat aur
Data actualizării:
Data publicării:
David Popovici a concurat în finala de 100 m liber de la Jocurile Olimpice. 

Pan Zhanle a doborât recordul mondial, cu 46,40 secunde, la 100 m liber. Precedentul record, 46,80, îi aparţinea tot înotătorului din China. 

David Popovici a luat medalia de bronz şi pleacă de la Paris cu două medalii, una de aur şi una de bronz. 

Finala a fost una formidabilă, cea mai rapidă din istorie, Pan doborându-şi propriul record (46 sec 80/100) şi cucerind aurul în 46 sec 40/100. Argintul a revenit fostului campion olimpic australian Kyle Chalmers, în 47 sec 48/100, Popovici fiind înregistrat în 47 sec 49/100.

David Popovici a fost la o sutime de Chalmers, dar şi la o sutime de secundă de maghiarul Nandor Nemeth, clasat al patrulea.

David Popovici, care luni a cucerit aurul la 200 m liber, intrase în finală cu al cincilea timp din semifinale ((47 sec 66/100). Înotătorul român a fost al şaptelea în finala la 100 m liber în 2021, la JO de la Tokyo, când avea doar 16 ani.

David Popovici a fost recordman mondial la 100 m liber (46 sec 86/100), dar chinezul Zhanle Pan a fost cel care l-a deposedat de acest record (46 sec 80/100), iar sâmbătă, la ştafetă, stabilise şi un nou record olimpic (46 sec 92/100), scrie Agerpres.

Înotătorul român David Popovici s-a calificat în finala probei de 100 m liber la Jocurile Olimpice de la Paris, cu al cincilea timp din semifinalele desfăşurate marţi seara.

Popovici a fost doar al şaselea după prima lungime de bazin, dar a reuşit să recupereze şi să încheie pe locul secund a doua semifinală, în 47 sec 66/100, devansat de chinezul Zhanle Pan, 47 sec 21/100.

Timpi mai buni decât Popovici au obţinut şi trei înotători din prima semifinală, australianul Kyle Chalmers (47.58), maghiarul Nandor Nemeth (47.61) şi francezul Maxime Grousset (47.63).

Popovici spunea că cel care se apropie de a fi invincibil va câştiga 

"Au fost foarte OK semifinalele, şi, cel mai important lucru pe care îl aveam de făcut, adică să mă calific, a fost realizat. Nu am cum să intru fără trac în finală. Ieri am avut trac, a fost o finală foarte încordată. Toţi eram extrem de agitaţi şi blocaţi în căpăţânile noastre, sunt sigur de asta. Se vede pe faţa lor, se vede la ţarc, se vede pe faţa mea, sunt sigur. Nu suntem invincibili, însă cel care se apropie cel mai mult de a fi invincibil câştigă în ziua aia", a spus Popovici după semifinală.

David Popovici trebuie să înoate mai rapid, avertizează Alain Bernard 

Alain Bernard, dublu medaliat olimpic cu aur, fost deţinător al recordurilor mondiale la 50 de metri liber şi 100 metri liber, spune că Popovici este un fenomen, dar îl avertizează pe acesta că trebuie să îşi crească viteza. 

"Popovici poate fi descris ca un fenomen, pentru că a înotat proba de 100m liber în sub 47 de secunde la Campionatele Europene și a fost extraordinar. Însă în afară de asta, el ar putea să fie dezamăgit de celelalte mari competiții la care a înotat. Nu înțeleg cum a putut să înoate în aproape 1:42 la 200m acum o lună, iar acum la Jocurile Olimpice să înoate doar în 1:44. Poate că la 100m va fi mai rapid", a declarat Alain Bernard pentru DCSport.ro.

"Michael Phelps este unul singur. David Popovici nu poate fi comparat încă cu el, fiindcă americanul a avut o carieră lungă și a putut înota rapid în orice stil. Poate că următoarea țintă a lui Popovici va fi să înoate mai rapid la proba de 50m, iar apoi să aplice asta și la 100m sau la 200m", a mai declarat Alain Bernard.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Jocurile Olimpice

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel