Jocurile Olimpice David Popovici şi Kyle Chalmers au reacţionat după ce Pan Zhanle a fost acuzat că a trişat la 100 m liber
Data publicării:
Înotătorul chinez Pan Zhanle a câştigat medalia de aur la 100 m liber şi a doborât recordul mondial, terminând cursa în 46,40. Imediat după final, au apărut acuzaţii la adresa înotătorului din China. 

Brett Hawke, fost înotător olimpic, spune că Pan Zhanle a trişat, pentru că nu e uman posibil să înoţi atât de repede. 

”Uite, o să fiu sincer, sunt nervos după acea cursă. Sunt nervos pentru mai multe motive. Prietenii mei sunt cei mai rapizi înotători din istorie, de la Rowdy Gaines, la Alex Popov, la Gary Hall Jr, Anthony Irvin și până la 'Regele' Kyle Chalmers.

Îi știu foarte bine pe acești oameni, îi studiez de 30 de ani. Am studiat acest sport, am studiat viteza, o înțeleg. Sunt un expert în asta, cu asta mă ocup, ok? Sunt supărat acum, pentru că nu câștigi la 100 m liber la o lungime de un corp. Pur și simplu nu o faci.

Nu este posibil să câștigi la o lungime de un corp. Nu îmi pasă ce spune oricine. Nu e vorba de rasă, nu e vorba de o persoană anume sau de o nație, este doar ceea ce văd și ce știu.

Nu e adevărat, nu ai cum să câștigi așa. Kyle Chalmers, David Popovici, Jack Alexy... Nu îi bați pe acești tipi la un lungime de un corp, la 100 m liber. Nu este uman posibil, deci nu îmi spuneți, nu îmi băgați pe gât (n.r.- medalia de aur). Nu e reală”, este discursul dur al lui Brett Hawke, citat de Daily Mail.

Kyle Chalmers şi David Popovici au reacţionat 

Pan Zhanle a fost urmat de Chalmers şi David Popovici, medaliaţi cu argint, respectiv bronz în această cursă. Întrebaţi ce părere au despre acuzaţiile aduse lui Pan Zhanle, printre care şi acuzaţii de dopaj, cei doi au reacţionat imediat. 

”Oricine e nevinovat până la proba contrarie", a declarat scurt David Popovici. 

”Eu am făcut tot ce a depins de mine să câștig și sunt sigur că toată lumea face același lucru și respectă în continuare sportul și integritatea lui. Da, cred că a făcut tot ce a depins de el să ajungă acolo și merită medalia de aur”, a fost răspunsul lui Kyle Chalmers pentru Swimming World Magazine.

Val de laude pentru David Popovici, după bronzul de la 100 m liber: Cursa perfectă!

Dora Pasztory, expert Eurosport în cadrul emisiunii Bonjour, Paris, spune că David Popovici a înotat perfect în finala de la 100 m liber. 

"Cred că David a făcut o cursă perfectă ieri, era foarte foarte fericit la final. A înotat așa cum a dorit strategic, așa a câștigat și proba de 200m. Nu este la fel de rapid pe primii 50m față de situația în care s-ar concentra doar pe proba de 100m. S-a pregătit și pentru 200m. Oricum, nu ar trebui să fie dezamăgit, fiindcă a fost învins de o evoluție de record mondial. Cred că este fericit cu rezultatul de ieri și ar trebui să fie bucuros de cele două medalii câștigate în două probe foarte strânse", a declarat Pasztory.

Ion Ţiriac a transmis şi el un mesaj scurt. 

"A confirmat ce a făcut acum două zile. Senzaţional", a fost mesajul miliardarului. 

Octavian Morariu, membru CIO, îl laudă şi el pe David Popovici pentru cele două medalii de la JO2024. 

"Ceea ce a făcut David este excepţional pentru că a confirmat că este liderul probei de 200 de metri liber. A fost admirabil în cursa de 100 m liber, deşi este greu să concurezi la două zile după 200 m şi cu tot stresul, cu toată presiunea Jocurilor Olimpice, este foarte greu să îţi revii şi să iei o nouă medalie după două zile. De fapt, medalia lui de la 100 m a confirmat încă o dată medalia de la 200 m şi arată toată munca extraordinară pe care a făcut-o David Popovici. Este un succes şi pentru Camelia Potec şi pentru Federaţia de Nataţie, care a făcut o treabă foarte bună cu aceşti copii minunaţi", a explicat el.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Jocurile Olimpice

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel