Superliga Romaniei Alex Pop e dorit de Dinamo, dar Oţelul l-ar putea pierde şi pe Juri Cisotti
După informaţia conform căreia...
În lumea sportului, fotbalul a cucerit inimile oamenilor cu o istorie bogată și reguli clare.
Un aspect esențial al acestui joc este durata unui meci, care este fixată la 90 de minute. De ce durează un meci de fotbal 90 de minute?
Ei bine, această durată a fost stabilită în urmă cu mai bine de un secol și jumătate și are o poveste interesantă.
Fotbalul modern a evoluat din mai multe variante ale jocurilor de fotbal și rugby care erau populare în Marea Britanie în secolul al XIX-lea. Oricare dintre aceste jocuri aveau durate variabile, însă fotbalul a devenit mai popular decât celelalte jocuri, iar regulile s-au standardizat.
Chiar dacă la început jocurile de fotbal puteau varia în durată, cu timpul s-a simțit nevoia unei reguli clare.
În 1863, a fost fondată Asociația de Fotbal din Anglia, "The Football Association", cea care a și introdus primele reguli oficiale ale fotbalului. Una dintre aceste reguli a fixat durata unui meci la 90 de minute, cu o pauză de 5 minute la mijloc.
De ce s-a stabilit o dată exactă?
Pentru a aduce coeziune și standardizare în fotbal, decizie care a devenit repede un punct de referință în întreaga lume.
Fotbalul este un sport care necesită atât abilități tehnice, cât și rezistență fizică.
De aceea, această durată de 90 de minute a fost considerată adecvată pentru a testa abilitățile și rezistența jucătorilor fără a-i suprasolicita fizic.
Mai mult, o durată de 90 de minute oferă oportunitatea pentru echipe să își etaleze talentul și strategia.
În plus, pauza de 5 minute de la jumătatea meciului, numită adesea pauza de la jumătatea meciului sau half-time break, permite jucătorilor să se odihnească, să se rehidrateze și să primească instrucțiuni din partea antrenorilor pentru repriza a doua.
Cele 90 de minute pot fi ușor extinse în anumite situații.
De exemplu, dacă un meci se încheie la egalitate și trebuie decis un câștigător, regulamentul fotbalului prevede extinderea timpului de joc.
Acest timp suplimentar constă, de obicei, în două reprize a câte 15 minute fiecare. Dacă scorul rămâne egal și după această perioadă, se pot organiza lovituri de departajare pentru a determina echipa câștigătoare.
După informaţia conform căreia...
Bogdan Andone a reuşit o nouă victorie pe banca lui CFC...
Rapid o întâlneşte în deplasare pe CFR Cluj, iar Marius...
România a pierdut în faţa...
După informaţia conform căreia...
Rapid o întâlneşte în deplasare pe CFR Cluj, iar Marius...