Fotbal De la străzile din Rosario la statutul de legendă: Începuturile și ascensiunea lui Lionel Messi în fotbal
Data publicării:
Lionel Messi, unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie, s-a născut la 24 iunie 1987, în orașul Rosario, Argentina. De la o vârstă fragedă, Messi și-a arătat talentul pentru fotbal. A început să joace fotbal într-o echipă locală, numită Grandoli, la vârsta de 5 ani.

La vârsta de 8 ani, Messi a fost recrutat de către clubul Newell's Old Boys, o echipă de top din Argentina, unde a continuat să-și dezvolte abilitățile. A fost foarte talentat în această perioadă și a impresionat pe toată lumea cu driblingurile și tehnicile sale.

În 2000, Messi și familia sa au trebuit să se mute în Spania din cauza unei oportunități oferite de FC Barcelona. Messi a fost recrutat de academie la Barcelona, La Masia, și a continuat să evolueze acolo. La vârsta de 17 ani, în 2004, a făcut debutul său în prima echipă a clubului, devenind astfel cel mai tânăr jucător care a jucat pentru echipa principală a Barcelonei.

De atunci, Messi a devenit unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie, câștigând numeroase titluri și premii, inclusiv numeroase Balon d'Or (premiul pentru cel mai bun jucător din lume). El a petrecut cea mai mare parte a carierei sale la FC Barcelona, unde a stabilit numeroase recorduri, dar în 2021 a fost transferat la Paris Saint-Germain (PSG). Messi a reprezentat, de asemenea, echipa națională a Argentinei, câștigând Copa America în 2021.

Cariera lui Lionel Messi este un exemplu strălucit de perseverență, talent și muncă asiduă, iar el rămâne unul dintre cei mai iubiți și apreciați fotbaliști din lume.

Viața amoroasă a lui Lionel Messi este, în general, discretă și privată, deoarece el și familia sa preferă să păstreze aceste aspecte departe de atenția publicului. Messi a fost într-o relație cu Antonela Roccuzzo, o prietenă din copilărie, încă din adolescență. Cei doi s-au căsătorit într-o ceremonie privată în 2017, în orașul lor natal, Rosario, Argentina. Cuplul are trei copii împreună: Thiago, Mateo și Ciro.

Antonela Roccuzzo este o prezență constantă la evenimentele și meciurile lui Messi, dar în general evită expunerea publică excesivă și preferă să ducă o viață discretă. Relația lor de lungă durată și familia frumoasă pe care au construit-o sunt subiecte care îi aduc admirare și respect din partea fanilor și a presei.

În timp ce viața personală a lui Messi rămâne în mare parte privată, el a demonstrat în repetate rânduri loialitate și dedicare față de familia sa și a menținut o relație stabilă și puternică cu Antonela de-a lungul anilor.


Autorul articolului: DCSport Team
Categorie: Fotbal
Tagurile articolului: lionel messi 

logo icon Articole similare

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Raul Rusescu o vede pe Oţelul în playoff. Echipele care nu au nicio şansă

pixel