Jocurile Olimpice Declarația emoționantă a lui Mihai Covaliu, după noua reușită a canotajului românesc
Data publicării:
Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român a dezvăluit modul în care a gestionat emoțiile din timpul evoluției canotorilor români, în urma căreia echipajul feminin de 8+1 a cucerit medalia de aur la JO 2024.

Covaliu, emoții mari în timpul cursei de canotaj

Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, a declarat, sâmbătă, că fetele din echipajul feminin de opt plus unu au făcut o cursă perfectă și au câștigat aurul la Jocurile Olimpice de la Paris.

„Sunt fericit pentru sportive, sunt fericit pentru toți cei care au vrut să ajungă la Jocurile Olimpice, unii au reușit, unii nu au reușit. Cei care au ajuns aici sunt cei mai buni dintre cei buni, nivelul este unul extrem extrem de ridicat și doar cei mai bun dintre cei buni reușesc să câștige medalii, să urce pe podium. Iar ceea ce au reușit fetele astăzi de la 8+1 este cu adevărat incredibil. Au făcut o cursă absolut perfectă.

Să câștigi cu o barcă, și nu o barcă mica, o barcă de 8+1, în fața tuturor asta spune foarte, foarte multe. Au crezut extrem de mult, au crezut în ceea ce pot face și iată că au reușit. Sunt foarte bucuros, felicitări canotajului românesc, care a demonstrat că formează o echipă care merită să fie luată ca exemplu și ceea ce au reușit aici sunt absolut convins că va atrage multe lucruri pozitive”, a mai declarat Covaliu.

 

„Degeaba ai tot ceea ce ai nevoie, dacă îți lipsește acea picătură de magie care se cheamă suflet”

Referitor la faptul că era foarte emoționat la sfârșitul cursei, Covaliu a spus că trăiește la intensitate maximă fiecare competiție în care sunt angrenați sportivii români.

„Am fost emoționat pentru că așa se trăiește competiția olimpică, așa trebuie să fii cu tot sufletul alături de sportivi, conectat la maximum și doar așa reușești să intri în această atmosferă și să fii parte din acest succes. Ce se întâmplă aici este minunat și sunt extrem de fericit”, a subliniat fostul campion olimpic la sabie.

„Ne propunem obiective, sigur că sunt importante. E important să urmărim aceste obiective și le putem îndeplini doar dacă dăm tot ceea ce avem mai bun și din punct de vedere material, dar mai ales din punct de vedere sufletesc. Pentru că degeaba ai tot ceea ce ai nevoie, dacă îți lipsește acea picătură de magie care se cheamă suflet. Iar fetele la felul în care le-am văzut în barcă înainte de plecare era clar că își vor da și ultima picătură de energie și vor pune tot sufletul în această cursă fabuloasă”, a adăugat președintele COSR.

„E o ediție pentru care ne-am pregătit foarte foarte bine, ne-am creat mai multe șanse de a câștigat medalia aici la Paris. Tot acest ciclu olimpic a fost unul extrem de bine pregătit, cu cei care au vrut să se pregătească bine și este meritul celor pe care îi cunoaștem și sunt foarte mulți pe care nu îi cunoaștem și către ei trebuie să întorc aceste gânduri și mulțumiri ale noastre. Fiecare are câte o bucățică din aceste frumoase medalii de aur pe care România le-a câștigat aici”, a mai declarat Covaliu.

România a cucerit aurul la 8+1 feminin la Jocurile Olimpice de la Paris, sâmbătă, după ce a dominat finala probei regine a canotajului.

România, în formula Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuța Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș, Victoria Ștefania Petreanu, s-a impus cu timpul de 5 min 54 sec 39/100, terminând cu mai mult de o barcă avans față de Canada (Jessica Sevick, Caileigh Filmer, Maya Meschkuleit, Kasia Gruchala-Wesierski, Avalon Wasteneys, Sydney Payne, Kristina Walker, Abby Dent, Kristen Kit), campioana olimpică en titre, înregistrată din 5 min 58 sec 84/100.

În urmă cu trei ani, la Tokyo, România ocupa doar locul șase în finală, după ce în serii stabilise un nou record mondial și olimpic (5:52.99).

Ultima medalie olimpică a României în această probă - bronz - data din 2016, de la Rio. Totodată, acesta este al patrulea titlu olimpic al României la 8+1 feminin, după cele din 1996, 2000, 2004.

România a calificat nouă echipaje în Finalele A la JO de la Paris din cele douăsprezece pe care le-a avut: dublu vâsle feminin - categorie ușoară, dublu rame feminin, dublu rame masculin, patru rame masculin, dublu vâsle masculin, dublu vâsle feminin, patru rame feminin, 8+1 feminin, 8+1 masculin. Sâmbătă vor avea loc finalele la 8+1 feminin și 8+1 masculin.

Canotajul a obținut cinci medalii la JO 2024, două de aur și trei de argint.

România are un bilanț de șapte medalii la Jocurile de la Paris, trei de aur, trei de argint și una de bronz. Aur au câștigat înotătorul David Popovici la 200 metri liber, canotorii Andrei Cornea și Marian Enache la dublu vâsle masculin și echipajul feminin de 8+1 (Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuța Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș, Victoria Ștefania Petreanu), argintul a fost obținut de Ancuța Bodnar și Simona Radiș la dublu vâsle feminin, de Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel la dublu rame feminin și de Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin - categorie ușoară, în timp ce bronzul a fost cucerit de același David Popovici la 100 metri liber, scrie Agerpres.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Jocurile Olimpice

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel