Jocurile Olimpice Declarații îndrăznețe privind atletismul românesc la JO 2024. Se vizează cucerirea unei medalii olimpice
Data publicării:
Ediția de anul acesta a Jocurilor Olimpice se va organiza la Paris, în perioada 26 iulie - 11 august.

Președinta Federației Române de Atletism, Anișoara Stanciu, a declarat că obiectivele stabilite pentru Jocurile Olimpice 2024 de la Paris sunt o medalie, o clasare pe locurile 4-6 și o calificare în finală.

 

„Șansele sunt pentru toată lumea”

Atletismul, cu 13 sportivi calificați, se bucură de a doua cea mai numeroasă din delegația olimpică a României, după canotaj (45), la egalitate cu echipa de polo.

„Avem planificată o medalie, indiferent de culoarea acesteia. Avem o clasare între locurile 4-6 și o calificare în finala de 8/12, pentru că la noi sunt probe de opt respectiv de 12 ca finale. Ar fi onorant pentru noi, desigur, să obținem aceste lucruri pe care le dorim din suflet.

Există șanse să ne realizăm obiectivul, dar cred că mai important este ca sportivii, fiecare dintre ei, să-și realizeze ceea ce își doresc foarte tare în planurile lor de pregătire. Sigur că Olimpiada este competiția anului, obiectiv major, cu ani de muncă în spate și nu doar patru, ci mai mulți, și sperăm să ne întoarcem mulțumiți și, repet, nu atât noi, cât ei să fie mulțumiți de ceea ce realizează acolo.

N-aș vrea să fac astfel de precizări, cine este favorit la medalie, pentru că șansele sunt pentru toată lumea. Sigur că în baza rezultatelor am putea aprecia cumva, dar permiteți-mi să nu fac acest lucru”, a declarat Anișoara Stanciu.

Pentru calificarea la JO 2024, șase atleți au îndeplinit baremele de calificare și alți șapte au acumulat punctele necesare pentru calificarea prin intermediul clasamentului mondial.

„Noi avem șase sportive calificate cu baremul îndeplinit și este vorba despre Alina Rotaru-Kottmann (lungime), Andreea Miklos (400 m plat), Bianca Ghelber (ciocan), Joan Chelimo Melly și cu Delvine Relin Meringor la maraton și nu în ultimul rând Stella Rutto în proba de 3.000 m obstacole.

După care, avem încă șapte sportivi care ocupă locuri foarte bune și eligibile în clasamentele mondiale pentru fiecare probă în parte și aici le avem pe Diana Ion și Andreea Taloș, î

n probele de triplusalt, pe Florentina Iușco, atât în proba de triplusalt, cât și în proba de săritură în lungime. O mai avem pe Daniela Stanciu, la săritura în înălțime, și cei trei aruncători: Alexandru Novac (suliță), Alin Firfirică (disc) și Rareș Toader (aruncarea greutății). Suntem mulțumiți de cei 13. Noi, în mod normal, am avut ca obiectiv de calificare 10-12 sportivi.

Sigur, ne-ar fi plăcut să fie și mai mulți, dar cum să spun, Olimpiada este o competiție grea și este grea, dacă mă întrebați pe mine, din punct de vedere emoțional. Ei își cunosc adversarii, s-au întâlnit cu ei și pe la Campionate Europene și la Campionate Mondiale, dar sigur e o presiune în plus”, a mai spus președinta FRA.

Atletismul are o zestre olimpică de 35 medalii, 11 de aur, 14 de argint și 10 de bronz. Ultima medalie, aur la maraton, a fost obținută de Constantina Diță la JO 2008 de la Beijing, potrivit Agerpres.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Jocurile Olimpice

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Raul Rusescu o vede pe Oţelul în playoff. Echipele care nu au nicio şansă

pixel