Fotbal international Dennis Man, din nou în prima ligă de fotbal. Mesajul lui Gianluigi Buffon despre performanța echipei Parma
Data publicării:
Fotbaliștii români Dennis Man și Valentin Mihăilă, ambii jucători ai echipei italiene Parma, din divizia B, și-au asigurat promovarea în prima ligă de fotbal, după remiza cu Bari, scor 1-1.

Doi fotbaliști români, matematic în Serie A

Parma Calcio 1913, echipa la care evoluează fotbaliștii români Dennis Man și Valentin Mihăilă, și-a asigurat miercuri promovarea în Serie A, prima divizie a campionatului Italiei, după ce a remizat în deplasare cu AS Bari, 1-1, în etapa a 36-a din Serie B, potrivit presei internaționale. Parma a fost prima care a modificat tabela, prin Ange Bonny, în minutul 51. Bari a egalat după 18 minute, grație reușitei lui Valerio Di Cesare.

Valentin Mihăilă a jucat tot meciul, în timp ce Dennis Man a rămas pe banca de rezerve. Bari nu a putut conta pe fotbalistul român George Pușcaș, accidentat, în timp ce Malcom Edjouma, fost jucător în campionatul României, a fost rezervă neutilizată la gazde. Mihăilă are 5 goluri în 30 de meciuri pentru Parma în acest sezon din Serie B, în timp ce Man are 11 goluri în 30 de meciuri.

Parma este sigură ca va încheia pe unul din primele două locuri din Serie B, care asigură promovarea directă. Echipa este acum pe prima poziție, cu 74 de puncte când au rămas două etape, ceea ce înseamnă că nu mai poate fi ajunsă de ocupanta locului 3, Venezia, care are 67 de puncte.

Parma a fost o echipă puternică în fotbalul european în anii 1990, când a câștigat de două ori Cupa UEFA și o dată Cupa Cupelor. Formația a jucat ultima oară în Serie A în perioada 2018 - 2021, potrivit Agerpres.

Foarte aproape de promovarea în elită este și formația Como, care a acumulat 71 de puncte.

Buffon, fericit de succesul echipei Parma

„În sfârșit Serie A! Ce fior este să văd bucuria în ochii oamenilor cu care am împărtășit ultimii ani ai carierei mele. Dragi colegi și fani ai Parmei, bucurați-vă de acest obiectiv pe care l-ați urmărit și pe care l-ați sperat de atâta timp, meritați acest sezon mai mult ca niciodată! Felicitări, băieți, felicitări tot staff-ului tehnic și managerilor!!!! Din suflet, Forța Parma!”, a fost mesajul fostului mare portar Gianluigi Buffon, despre prima echipă la care a activat în carieră.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Fotbal international

logo icon Articole similare

DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Gheorghe Hagi, gest de mare campion pentru Dorinel Munteanu. Oţelul va putea juca la Constanţa în Europa, dacă se califică

Foto cu rol ilustrativ: Pexels

Situaţie incredibilă în fotbalul românesc. Ioan Varga cere Corvinului să cedeze locul în Europa Farului. Mihai Rotaru spune că Oţelul sau U Cluj pot juca de 2 ori barajul

Agerpres

Oţelul Galaţi, mutare spectaculoasă la barajul de cupe europene

Sursa: Agerpres

Vin investiţiile, dacă Dinamo se salvează de la retrogradare? Andrei Nicolescu, anunţ important pentru fanii alb-roşii

pixel