Superliga Romaniei Dilema Lixandru pentru echipa naţională. Accidentat în meciul cu UTA, jucătorul spune că poate merge la lot, antrenorul Charalambous are dubii
Data publicării:
Mihai Lixandru a ieşit accidentat de pe teren la meciul dintre FCSB şi UTA Arad, chiar cu o zi înainte de a pleca la echipa naţională, unde Mircea Lucescu îl convocase pentru partidele cu Kosovo şi Lituania din Liga Naţiunilor. 

Mijlocaşul spune, însă, că poate merge la lot în ciuda accidentării. 

”Mi-a fugit glezna. Doctorul s-a uitat, nu e ceva grav. E o mică entorsă, voi merge acolo, mă așteaptă doctorul naționalei și vom vedea. Îmi doresc foarte mult să fiu ok, dar nu depinde doar de mine. Eu mă simt bine și cred că voi putea merge.

Primul lucru la care m-am gândit a fost naționala. Până acum, 5 ani nu am avut nicio accidentare și acum mi-a fugit glezna. A fost un clinci, am călcat pe piciorul adversarului, așa a fost să fie”, a spus Mihai Lixandru.

Elias Charalambous îl contrazice 

”Suntem fericiți, singurul lucru pe care ni-l doream era să scoatem cele 3 puncte. UTA a intrat mai bine în meci, a avut șanse de a marca. Dar noi am controlat apoi meciul.

Era important să câștigăm cele 3 puncte, era important să luăm punctele după ce ne-am calificat în Europa League. Sunt foarte fericit, trebuie să continuăm.

Nu avem probleme musculare cu jucătorii, Lixandru era fericit să meargă pentru prima dată la națională. E ghinion pentru Lix, nu cred că mai poate merge la lot.

Băluță dă totul zilnic, sunt fericit că a marcat primul gol în campionat. Se antrenează foarte bine, sunt fericit pentru el. E important că nu am luat gol. Când nu primești gol, sunt șanse mai mari să câștigi. Ca să câștigi, nu trebuie să iei gol.

Ștefănescu nu e un jucător venit din afară, știm ce poate, dar unii jucători au nevoie de mai mult timp. Ștef face tot ce poate în fiecare zi. Ngezana e foarte bun la faze fixe, e important că marcăm și din aceste faze fixe. Sunt bucuros că Ngezana a marcat. În pauza pentru națională sper să ne odihnim din punct de vedere mental”, a spus Elias Charalambous.

FCSB, victorie cu 2-0 

FCSB a obţinut doar a doua sa victorie în acest campionat, la primul său meci jucat pe Stadionul Arcul de Triumf.

Campioana s-a impus prin golurile marcate de sud-africanul Siyabonga Ngezana (16), cu o lovitură de cap, după o lovitură liberă executată de Octavian Popescu, şi de Alexandru Băluţă (87), după o pasă oferită de Daniel Popa.

FCSB a ratat un penalty (58), şutul lui Alexandru Băluţă fiind apărat de portarul Robert Popa. Lovitura de pedeapsă a fost acordată pentru un henţ comis de Ibrahima Conte la şutul lui William Baeten.

FCSB a mai avut ocazii bune de gol prin Băluţă (71), al cărui lob a fost agăţat de portarul Robert Popa, şi Malcom Edjouma (79), care a reluat din voleu, dar mingea a fost blocată de Ravy Tsouka.

UTA a ratat şansă mari de gol prin Jordan Kadiri (2) şi Alexandru Cîmpanu (54), din poziţii ideale. Şutul lui Raoul Cristea (90+4), din marginea careului, a fost apărat de Ştefan Târnovanu.

FCSB venea după două înfrângeri consecutive în Superligă.

UTA are două egaluri şi două înfrângeri în ultimele patru etape, scrie Agerpres.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Valeriu Iftime îi face praf pe Pap şi Matricardi, după FC Botoşani - Gloria Buzău 3-3

Sursa: Agerpres
EXCLUSIV

Secretele titlului câştigat de Oţelul. Cum s-a obţinut performanţa istorică de la Galaţi

pixel