Jocurile Olimpice Din nou medalie pentru România la canotaj. Recuperare fantastică a Ioanei Vrânceanu şi Roxanei Anghel
Data publicării:
Roxana Anghel şi Ioana Vrânceanu au reuşit să aducă încă o medalie olimpică pentru Team Romania, în finala probei de dublu rame feminin. 

Canotoarele române Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel au cucerit medaliile de argint în proba de dublu rame feminin, vineri, la Jocurile Olimpice de la Paris, după un finiş remarcabil. 

Româncele, medaliate cu bronz la ultimele Mondiale, au început modest şi se aflau pe locul 5 după primii 500 de metri, dar apoi au avansat câte un loc la fiecare punct intermediar (4 la 1.000 m, 3 la 1.500 m), terminând pe locul secund, după ce au devansat Lituania şi Australia.

Aurul a fost obţinut de campioanele mondiale en titre, olandezele Ymkje Clevering şi Veronique Meester, în 6 min 58 sec 67/100. Podiumul a fost completat de Australia (Jess Morrison, Annabelle McIntyre), vicecampioana mondială, cronometrată în 7 min 03 sec 54/100.

Ultima medalie olimpică la dublu rame feminin a fost obţinută de Georgeta Andrunache şi Viorica Susanu, aur în 2008, la Beijing.

"Încă o medalie pentru România! Este incredibil, dar adevărat, iar România trăiește acest vis frumos, astăzi, la Paris! Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel au câștigat medalia de argint la dublu rame feminin (W2-). Este ireal de frumos, suntem atât de fericiți! După o cursă nebună, iată că fetele urcă pe podium, obținând a 5-a medalie pentru Romania! Mulțumesc, fetelor, ați fost senzaționale! Mulțumesc tuturor celor care se află în spatele acestor rezultate excepționale!! Hai, România", a scris Elisabeta Lipă pe Facebook. 

Locul 4 la dublu rame masculin 

Canotorii români Florin Arteni şi Florin Lehaci s-au clasat pe locul al patrulea în finala la dublu rame masculin, vineri, la Jocurile Olimpice de la Paris.

Arteni şi Lehaci după ce au fost trei sferturi din timp pe locul al doilea, au încheiat imediat după podium, cu timpul de 6 min 25 sec 61/100.

Aurul a fost cucerit de croaţii Martin şi Valent Sinkovic, campionii olimpice en titre, în 6 min 23 sec 66/100, care au revenit formidabil pe ultimele sute de metri, după ce la 1.500 m se aflau pe patru.

Britanicii Oliver Wynne-Griffith şi Tom George au obţinut argintul, în 6 min 24 sec 11/100, în timp ce bronzul a revenit elveţienilor Roman Roeoesli şi Andrin Gulich, în 6 min 24 sec 76/100.

România obţinuse argintul la JO de la Tokyo, prin Marius Cozmiuc şi Ciprian Tudosă.

România a calificat nouă echipaje în Finalele A la JO de la Paris din cele douăsprezece pe care le-a avut: dublu vâsle feminin - categorie uşoară, dublu rame feminin, dublu rame masculin, patru rame masculin, dublu vâsle masculin, dublu vâsle feminin, patru rame feminin, opt plus unu feminin, opt plus unu masculin.

Canotajul a cucerit două medalii în prima zi de finale la JO 2024, aur prin Andrei Cornea şi Marian Enache la dublu vâsle masculin şi argint prin Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş la dublu vâsle feminin, scrie Agerpres.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Jocurile Olimpice

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel