Superliga Romaniei Dinamo cere schimbarea orei de desfășurare a meciului din a 9-a etapă a Superligii
Data publicării:
Clubul de fotbal Dinamo București a anunțat că a fost întocmită o solicitare privind reprogramarea meciului din a IX-a etapă a Superligii.

Echipa din „Ștefan cel Mare” are nu mai puțin de nouă jucători convocați în loturile echipelor naționale, angrenate în această perioadă în diverse competiții. Astfel, oficialii dinamoviști au solicitat ca duelul cu Unirea Slobozia, din cadrul celei de-a noua etape a Superligii, să fie reprogramat.

Nicolescu: „Clubul a fost tratat ca o echipă de mâna a doua”

„Este un mare dezavantaj pentru o echipă care are nouă jucători la loturile naționale. Eu am spus întotdeauna că este vorba de un proces. Mulți au sărit să mă contrazică, spunând că vorbesc prostii. Inclusiv acest aspect legat de respectul pe care ceilalți ar trebui să-l arate clubului Dinamo, fie că e vorba de Liga Profesionistă, de FRF sau de alte cluburi și parteneri.

Dinamo a fost neglijat în ultimii cinci-șase ani. Nu a mai contat când jucam – fie că era luni sau duminică – sau dacă arbitrul făcea greșeli flagrante împotriva noastră. Clubul a fost tratat ca o echipă de mâna a doua.

Până ajungem din nou la normalitate, va mai dura. Dinamo trebuie să fie respectat ca un club emblematic al fotbalului românesc, dar până atunci mai avem de parcurs un drum lung. În mod clar, nici nouă nu ne-a convenit programarea de luni la Cluj.

Inițial, agream verbal cu televiziunile că meciul ar fi trebuit să se desfășoare duminică, tocmai pentru a avea jucătorii disponibili pentru echipele naționale. Am fost surprinși când programarea a fost stabilită pentru luni, datorită altor discuții și solicitări din partea altor cluburi. Dinamo a fost tratat din nou ca o echipă neimportantă.

Din păcate, ne aflăm încă în această realitate. Tot ce putem face este să construim pas cu pas și să câștigăm respectul prin acțiunile noastre. Va mai dura până când lumea ne va trata cum merităm.

Revenind la programarea meciului de vineri, am avut discuții cu cei responsabili și am făcut o cerere oficială pentru reprogramarea meciului în orice altă zi – sâmbătă, duminică sau luni. Încă așteptăm un răspuns. Aceasta este realitatea: Dinamo nu este încă respectat suficient. Inclusiv noi, cei din familia Dinamo, contribuim la această situație atunci când facem mișto unii de alții sau judecăm fără să înțelegem contextul.

Legat de antrenamentele echipei, va fi foarte dificil să avem toți jucătorii prezenți din timp, deoarece majoritatea revin târziu. Repet, este un proces. Dacă ar fi ușor, toată lumea ar face asta. Vor mai fi momente dificile pe acest drum, dar este ceea ce ne-am asumat”, a declarat Andrei Nicolescu, la Radio Dinamo 1948.

Programul etapei a 9-a în Superliga

Vineri, 13 septembrie

Ora 18.00 Sepsi OSK Sf. Gheorghe - FC Botoșani

Ora 21.00 Dinamo București - Unirea Slobozia

Sâmbătă, 14 septembrie

Ora 18.45  Gloria Buzău - Oțelul Galați

Ora 21.30 Petrolul Ploiești - Farul Constanța

Duminică, 15 septembrie

Ora 18.15 Poli Iași - Universitatea Craiova

Ora 21.00 CFR 1907 Cluj - FCSB

 Luni, 16 septembrie

Ora 18.00 UTA Arad - FC Hermanstadt

Ora 21.00 FC Rapid 1923 - Universitatea Cluj

Jucătorii dinamoviști convocați la loturile echipelor naționale

Ahmed Bani – România U21

Cătălin Cîrjan – România U21

Alexandru Roșca – România U21

Antonio Bordușanu – România U20

Adrian Caragea – România U20

Răzvan Pașcalău – România U20

Astrit Selmani – Kosovo

Josue Homawoo – Togo

Kennedy Boateng – Togo


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Valeriu Iftime îi face praf pe Pap şi Matricardi, după FC Botoşani - Gloria Buzău 3-3

Sursa: Agerpres
EXCLUSIV

Secretele titlului câştigat de Oţelul. Cum s-a obţinut performanţa istorică de la Galaţi

pixel