Echipa nationala Dinamo încă face bani de pe urma lui Deian Sorescu. Suma primită după ce jucătorul s-a transferat definitiv la Gaziantep
Data publicării:
Dinamo Bucureşti profită după ce Deian Sorescu s-a transferat definitiv la Gaziantep, în Turcia. Jucătorul fusese împrumutat la clubul unde a fost coleg cu Florin Niţă şi Denis Drăguş în ultimul sezon. 

În ianuarie 2022, Dinamo îl vindea pe Deian Sorescu la Rakow, în Polonia, pentru 800.000 euro, dar păstrau şi 15% dintr-un viitor transfer. Gaziantep a plătit 700.000 euro pentru serviciile lui Sorescu, astfel că Dinamo trebuie acum să primească 105.000 euro din această tranzacţie. 

În 17 partide jucate pentru gruparea turcă, românul a reușit să marcheze patru goluri și să furnizeze două assist-uri. 

Giovanni Becali nu a fost de acord cu transferul la Gaziantep 

”Sorescu are contract bun, mai are un an. Zice ‘Mă duc!’. ‘Unde te duci, mă? La Gaziantep, care nu ți-a dat salariul pe patru luni?’.

Dacă vrea să se ducă acolo, îi zic lui Dragoș să semneze un act adițional cu jucătorul, în care să spună că aici ai banii zi de zi, în Polonia. Nu sunt mulți, dar sunt sute de mii de euro. Semnează un act că la Gaziantep să-i dea salariul pe trei luni.

Că acum face procese să-și recupereze banii. Te duci la TAS, la cutare. Gaziantep să plătească astea trei luni și să scrie că, dacă Gaziantep nu-l plătește patru-cinci luni, să nu ne sune pe noi. Prima datoria a unui manager este ca jucătorul să fie plătit la zi”, a declarat Giovanni Becali, la Digi Sport Matinal.

Deian Sorescu, declarat unul dintre cele mai proaste transferuri ale lui Rakow 

Tricolorul aparţinea până acum de Rakow, din Polonia, dar presa poloneză l-a făcut praf pe jucătorul român. 

”Deian Sorescu este unul dintre cele mai proaste transferuri din istoria lui Rakow. Fotbalistul român a costat 800.000 de euro, ceea ce îl face a patra cea mai mare achiziție din istorie.

Campioana Poloniei a plătit mai mult doar pentru Svarnas, Crnac și Yeboah. Cu toate acestea, Sorescu nu a dat dovadă că este într-o formă bună. Așa că sezonul trecut a fost împrumutat la Gaziantep FK.

Sorescu nu va mai fi coleg cu Niţă şi Drăguş 

Dacă Florin Niţă a rămas liber de contract după ce i s-a încheiat contractul cu Gaziantep, Denis Drăguş a rămas în Superliga Turciei, dar s-a transferat la Trabzonspor. 

Trabzonspor a ajuns la un acord cu clubul belgian Standard Liege privind transferul definitiv al lui Drăguş. Formaţia din oraşul Trabzon va plăti 1,7 milioane de euro pentru internaţionalul român. Drăguş va primi un salariu de 1,575 milioane de euro pe sezon la noua sa formaţie.

În stagiunea 2023-2024, Drăguş a fost împrumutat de Standard Liege la altă echipă din Turcia, Gaziantep, şi a contribuit decisiv la salvarea acesteia de la retrogradare, reuşind 15 goluri şi un assist în 35 de meciuri. La Gaziantep, Drăguş a fost coleg cu românii Florin Niţă, Deian Sorescu şi Alexandru Maxim. Printre antrenorii echipei din sezonul trecut a fost Marius Şumudică.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Echipa nationala

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Schimbări la conducerea FC Argeș? Cine vrea să preia clubul de fotbal

pixel