Handbal Dinamo îşi înfruntă fostul antrenor în Liga Campionilor la handbal masculin. Xavi Pascual recunoaşte că meciul e foarte complicat pentru el
Data publicării:
CS Dinamo o înfruntă pe Veszprem în etapa a IV-a a grupelor Ligii Campionilor. Echipa maghiară este antrenată acum de fostul antrenor al "câinilor", Xavi Pascual. 

Înainte de duelul direct, CS Dinamo are punctaj maxim în Liga Campionilor, 6 puncte, obţinut după 3 victorii. De partea cealaltă, Veszprem are 2 victorii şi o înfrângere şi, cu 4 puncte, este pe locul 5 în grupa de opt echipe. Dinamo este pe locul 2, în spatele celor de la Sporting, care au însă şi un meci în plus. Cu o victorie, "câinii" urcă pe primul loc al grupei şi iau o opţiune serioasă la calificarea în fazele superioare ale competiţiei. 

Xavi Pascual, conştient că meciul va fi complicat pentru el 

"Eu cred că meciul cu Dinamo este foarte important și foarte complicat pentru mine. Eu sunt dinamovist. Au fost trei ani spectaculoși la Dinamo, iar acești ani sunt în inima mea. Asta este sigur! Pentru mine, fanii lui Dinamo sunt speciali și va fi o întâlnire specială cu ei. Am o conexiune foarte bună cu ei. Sunt prietenii mei! Forța lui Dinamo este reprezentată și de fani, pentru că ei sunt cu echipa mereu. 

David Davis face lucruri bune la Dinamo, dar are nevoie de timp pentru a se poate adapta. La fel și jucătorii noi! Nu au pierdut vreun meci, deci asta înseamnă că face treabă bună. Dinamo a jucat foarte bine în primele trei meciuri și de aceea are și șase puncte în clasament. Cupi (n.n. Vladimir Cupara) e foarte important pentru ei. Sper să poată juca repede și că nu e o accidentare gravă cea pe care a suferit-o", a declarat Xaxi Pascual pentru Prosport înaintea meciului cu Dinamo. 

Cât va lipsi Cupara 

Accidentarea portarului sârb Vladimir Cupara nu este atât de gravă cum părea în prima fază, a anunţat, marţi, echipa masculină de handbal CS Dinamo Bucureşti pe pagina sa de Facebook.

După 11 zile de examinări, analize şi interpretări, opiniile doctorilor au convers spre aceeaşi direcţie: ligamentele nu sunt afectate şi drept urmare nu este necesară o intervenţie chirurgicală, a anunţat clubul, precizând că Vladimir Cupara a fost examinat de doctorul Guti de la Barcelona, de specialişti în medicină din Serbia, dar şi de doctorul Daniel State de la Spitalul Ponderas din Bucureşti.

Examinările au stabilit că doar osul a fost afectat. Ligamentele încrucişate anterioare, meniscul şi ligamentele laterale sunt sănătoase. Osul este fisurat, dar voi putea reveni pe teren în viitorul apropiat. Îi sunt recunoscător lui Dumnezeu, prietenilor şi familiei pentru sprijinul acordat. Au fost 11 zile lungi. Faptul că am fost bine pregătit şi că m-am îngrijit de corpul meu m-a ajutat să evit cea mai gravă accidentare posibilă pentru orice sportiv. Acesta este un stimulent pentru mine să continui să am grijă de mine şi mai mult, a declarat Vladimir Cupara.

Goalkeeper-ul sârb va lipsi o perioadă din programul de pregătire al echipei, timp în care este necesară refacerea osului fisurat.

Cupara s-a accidentat pe 26 septembrie, în meciul câştigat de CS Dinamo în faţa echipei nord-macedonene RK Eurofarm Pelister Bitola, cu scorul de 34-25 (19-13), în Sala Polivalentă din Capitală, în Grupa A a Ligii Campionilor la handbal masculin. Primul prognostic indica o posibilă absenţă pentru restul sezonului, conform Agerpres.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Handbal

logo icon Articole similare

Handbal CSM București învinge CS Rapid în Liga Națională

Duelul dintre campioana CSM București și vicecampioana...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Costel Gâlcă vrea cele trei puncte în meciul cu FC Botoșani

Antrenorul Universității Craiova, Constantin Gâlcă, a...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Ianis Stoica, declaraţie de dragoste pentru Rapid? Ce a spus atacantul naţionalei U21 după succesul cu Elveţia din Giuleşti

Agerpres

Marcel Puşcaş trage concluziile despre Dorinel Munteanu şi Daniel Pancu: Pudibonzi sunt, au fost şi vor exista

Agerpres

Oţelul, Corvinul, FCSB, Dinamo, Farul, U Cluj şi alte echipe rămân fără galerie? Suporterii anunţă că nu mai vin la meciuri

Colaj DCSport/Sursa foto: Agerpres

Înaintea duelului cu Otelul Galați, Sabău numește unul dintre cei mai buni mijlocași din Superliga

pixel