Grand Slam Novak Djokovic - Carlos Alcaraz, din nou protagoniști în ultimul act la Wimbledon
Data actualizării:
Data publicării:
Al treilea turneu major al anului își cunoaște finaliștii. Aceiași tenismeni de sezonul trecut luptă pentru titlul de pe iarba londoneză.

Reeditarea finalei din 2023, la Wimbledon

Tenismenul spaniol Carlos Alcaraz (3 ATP) s-a calificat în finala turneului de Mare Șlem de la Wimbledon după ce a trecut de rusul Daniil Medvedev (5 ATP), scor 6-7(1/7), 6-3, 6-4, 6-4.

Carlos Alcaraz, campionul en-titre, s-a impus după un meci de aproape trei ore (2h 55 min). Daniil Medvedev visa la o revanșă în fața ibericului, după ce anul trecut a fost dominat de același jucător în această fază a competiției, fiind totodată și a doua semifinală consecutivă la Wimbledon pentru rus.

Spaniolul îl va întâlni în ultimul act pe sârbul Novak Djokovic (2 ATP) într-o reeditare a finalei de anul trecut. „Nole” a trecut de italianul Lorenzo Musetti (25 ATP), în a doua semifinală de vineri, scor 6-4, 7-6(7/2), 6-4, în două ore și 50 de minute.

Djokovic caută să își ia revanșa în fața spaniolului, după ce Alcaraz i-a spulberat visul de a cuceri toate cele patru turnee de Grand Slam anul trecut. Novak câștigase Openul Australian, turneul de la Roland Garros, dar și competiția americană de la US Open, singurul turneu la care nu a reușit să ridice trofeul fiind cel de pe iarba londoneză, unde deține nu mai puțin de șapte titluri.

Cu o victorie duminică, 14 iulie, Djokovic l-ar egala pe campionul elvețian, Roger Federer, care a reușit să se impună în opt rânduri la Wimbledon.

Campionul sârb s-a calificat în finala de la Wimbledon, a 37-a sa finală de Grand Slam, după doar o lună și două săptămâni de la intervenția chirurgicală suferită la nivelul genunchiului drept. Djokovic se accidentase la Roland Garros, unde a declarat forfait în sferturile de finală.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Grand Slam

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel