Fotbal Dorinel Munteanu a întors și celălalt obraz în controversa apărută în jurul lui Daniel Pancu
Data publicării:
Antrenorul Oțelului Galați a fost scurt în declarațiile referitoare la izbucnirea nervoasă a selecționerului Daniel Pancu, în meciul din preliminariile pentru EURO 2025, România - Elveția (3-1).

Chiar dacă numeroși antrenori printre care și selecționerul Daniel Pancu au comentat gestul făcut de Dorinel Munteanu asupra lui David Maftei în meciul dintre Oțelul Galați și Dinamo (1-1), antrenorul oțelarilor s-a delimitat de orice critică.

Dorinel Munteanu așteaptă decizia Comisiei de Disciplină din cadrul FRF, aceeași instituție care nu s-a semnalat încă în privința izbucnirii nervoase a lui Daniel Pancu în ultimul meci din preliminariile pentru EURO 2025, partidă încheiată cu victoria elevilor săi, reprezentanții naționalei de tineret (U21), scor 3-1 contra Elveției.

În minutul 28 al duelului cu elvețienii, căpitanul Louis Munteanu a fost faultat de către Luca Jaquez, iar arbitrul olandez al partidei a părut că va semnala cu un cartonaș galben intrarea dură asupra „tricolorului”, fapt care l-a scos din minți pe Pancu. Selecționerul român a intrat pe teren amenințător și a început să îi ceară socoteală „centralului”, văzând cartonașul roșu.

„Momente tensionate există în orice echipă profesionistă”

„Nu comentez deciziile federației. Sesizarea lor a venit ca urmare a mediatizării intense și nejustificate a presei. Altfel, era pur și simplu un incident nesemnificativ. Momente tensionate există în orice echipă profesionistă”, a spus Dorinel Munteanu, potrivit Fanatik.

Cum a comentat Daniel Pancu momentul devenit subiect de dezbatere

Spre deosebire de Dorinel Munteanu, antrenorul Daniel Pancu a considerat că David Maftei, jucătorul în vârstă de 20 de ani care a debutat în Superliga în tricoul Oțelului sezonul acesta, a avut o reacție care aparține unui jucător umil, fără dorințe de a se impune în carieră.

„Eu nu am nicio treabă cu antrenorul aici. Dorinel, tot respectul! Vorbesc strict pe situația asta, mentor-antrenor și un jucător. O componentă de bază, consider eu, a valorii unui jucător, o reprezintă și personalitatea.

Reacția lui e a unui jucător umil, care poate nu-și dorește nimic în viața asta, care a fost convocat și de mine la U21. Să stai să fii strangulat de gât și să nu spui nimic, spune multe despre tine.

Iar noi, când facem pasul în străinătate cu jucătorii tineri, acolo nu te mai înjură nimeni, antrenorul iți dă planul tactic, ești într-o competiție cu unul sau doi jucători. Nu te strangulează nimeni și de asta, poate, jucătorii noștri au multe probleme când merg acolo.

Eu cred că ultimii vinovați sunt jucătorii, o s-o spun tot timpul. Au și ei problemele lor. Am avut și eu 17-18 ani, pe mine n-a pus nimeni mâna. Știu că erau antrenori de genul, poate am fost norocos și n-am prins.

Un jucător cu personalitate se ridica, îi lua mâna ușor de pe guler, ieșea în minutul ăla afară de pe teren și spunea a doua zi 'Am plecat, îmi pare rău, nu mai lucrez cu tine'. Dar, din moment ce jucătorul acceptă astfel de lucruri, nu are rost să discutăm”, a declarat Pancu, la DigiSport.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Fotbal

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Turnee WTA Jaqueline Cristian, învinsă în optimile de la Ningbo

Românca nu a profitat de șansa de a juca în optimi, în...


logo icon Cele mai citite
Imagine de Phillip Kofler de la Pixabay

Adevărul despre Daniel Badislav, cel mai "greu" portar din lume, după ce s-a spus că a provocat demisia a 4 antrenori şi un atac de cord fatal altuia

Sursa: Agerpres

Ianis Stoica, declaraţie de dragoste pentru Rapid? Ce a spus atacantul naţionalei U21 după succesul cu Elveţia din Giuleşti

Sursa: Agerpres

Florin Iacob, portarul care în vară a semnat cu Corvinul Hunedoara, a explicat de ce a dispărut din fotbal

Agerpres

Marcel Puşcaş trage concluziile despre Dorinel Munteanu şi Daniel Pancu: Pudibonzi sunt, au fost şi vor exista

pixel