Superliga Romaniei Dorinel Munteanu a prefațat duelul cu Universitatea Craiova. Antrenorul oțelar așteaptă sprijinul publicului gălățean
Data publicării:
Oțelul Galați primește vizita celor de la Universitatea Craiova, sâmbătă, 5 octombrie, începând cu ora 21:30.

Antrenorul dunărenilor așteaptă ca elevii săi să evolueze bine pe teren propriu, în a XII-a etapă a Superligii, împotriva jucătorilor conduși de Costel Gâlcă.

Dorinel Munteanu a spus că se bazează pe sprijinul publicului gălățean sâmbătă seară, în duelul cu Universitatea Craiova. Tehnicianul a mai spus că ultimul meci împotriva oltenilor, scor 1-3, partidă desfășurată în stagiunea 2023/2024, în care Alexandru Mitriță a reușit să înscrie de trei ori în poarta oțelară, este istorie, neluând în seamă jocul care s-a desfășurat pe un stadion înghețat, în luna noiembrie.

La acea vreme, condițiile meteorologice erau foarte dificile, meciul fiind amânat cu o oră, după ce un strat foarte mare de zăpadă a trebuit să fie înlăturat de pe terenul de joc. Chiar și Dorinel Munteanu s-a implicat direct, atunci, pentru a face ca gazonul să fie practicabil.

„Noi ținem foarte mult la public, echipa simte foarte mult aportul publicului, atunci când este încurajată”

„Fiecare joc este important, fiecare joc este foarte greu, sunt puncte puse în joc și trebuie să facem tot ce e posibil să le obținem, mai ales pe teren propriu. Sigur, avem în față un adversar care și-a propus câștigarea campionatului, dar pe noi ne interesează efectiv cele 90 de minute, în care vreau să văd o echipă foarte agresivă, foarte organizată, foarte disciplinată din punct de vedere tactic, pentru că adversarul nostru de sâmbătă este unul puternic.

Ei sunt foarte valoroși din punct de vedere individual, cu un jucător în mare formă - mă refer la (Alexandru) Mitriță - și sunt și alți jucători care pot face diferența.

Eu mă bazez pe sprijinul publicului, pe organizarea noastră foarte bună, pe dorința de a câștiga, de a rămâne pe pozițiile în care suntem de la începutul campionatului.

(n.r. Luați vreo măsură specială pentru Mitriță care a reușit hattrick-ul în ultimul meci la Galați?) La niciun joc nu am luat măsuri speciale în ceea ce îi privește pe jucătorii care au calități peste media campionatului. Nu, acela a fost un joc cu o istorie pe care toți o știm, știm ce teren am avut atunci, e trecut, face parte din istorie. Eu cred că echipa noastră este mult mai valoroasă decât anul trecut, așa că eu mă gândesc la ce vorbesc cu băieții, ca randamentul să fie unul foarte ridicat la acest joc.

(n.r. - Vă așteptați la un stadion plin?) Dacă nici acum nu va fi un stadion plin, nu știu când va fi. Noi ținem foarte mult la public, echipa simte foarte mult aportul publicului, atunci când este încurajată... Am spus-o tot timpul că suporterii noștri, de când am preluat echipa, au fost și sunt lângă noi, dar trebuie să aibă încredere în echipă, pentru că un meci se câștigă așa - bătând din palme.

(Jucătorii) trebuie să facă efort 90 de minute, să fie susținuți 90 de minute. Cred că am obținut rezultate notabile împreună pentru orașul nostru și pentru suporterii noștri.”, a declarat antrenorul Dorinel Munteanu, în conferința de presă premergătoare meciului cu Universitatea Craiova.

Cele două formații se află printre primele clasate în Superliga, Universitatea Craiova fiind pe locul 2, cu 19 puncte, în timp ce Oțelul are cu un punct mai puțin, dar și cu o etapă nedisputată (a VI-a rundă cu CFR Cluj).

CITEȘTE ȘI Oțelul Galați - CFR Cluj se amână din nou. Când se joacă FC Botoșani - FCSB


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

UEFA Europa League Cine a fost jucătorul no 1 al FCSB în meciul cu PAOK Salonic

FCSB a reușit victoria în al doilea meci din Europa...


logo icon Cele mai citite
Sursa: ascotelul.ro

Agentul lui Alexandru Pop confirmă. Trei oferte refuzate pentru atacantul Oţelului

Agerpres

Oțelul Galați - CFR Cluj se amână din nou. Când se joacă FC Botoșani - FCSB

Agerpres
BREAKING NEWS

Simona Halep obține prima victorie din ultimii doi ani. Primele declarații ale româncei după meci

FOTO: DC News
BREAKING NEWS

Simona Halep, eliminată de la WTA Hong Kong în optimi. Fără speranţe în faţa Annei Blinkova

pixel