Echipa nationala Dorinel Munteanu, inclus oficial de Comisia Tehnică a FRF pe lista posibililor înlocuitori pentru Edi Iordănescu
Data publicării:
Gheorghe Hagi a refuzat să preia echipa naţională după plecarea lui Edi Iordănescu, astfel că FRF continuă căutările pentru un nou antrenor, mai ales că primul meci din Liga Naţiunilor este la mai puţin de 2 luni distanţă. Dorinel Munteanu a fost şi el inclus oficial pe lista Comisiei Tehnice. 

Aurel Ţicleanu, vicepreşedintele Comisiei Tehnice, a anunţat câteva dintre numele de pe lista posibililor înlocuitori ai lui Edi Iordănescu, dar şi criteriile care trebuie îndeplinite pentru a fi ales noul antrenor. 

"Nu există opțiunea 2, opțiunea 3! Comisia Tehnică nu are mijloace de a face un clasament al antrenorilor. Nu facem asta! Noi identificăm un număr de posibili viitori selecționeri.

Pe listă ar mai fi Mircea Lucescu, Dorinel Munteanu, Loți Boloni, Mirel Rădoi, Mutu. Ca să vă explic, Comitetul Executiv îl mandatează pe președinte să găsească selecționer", a declarat Aurel Ţicleanu pentru iAmSport.ro

Criteriile pe care trebuie să le îndeplinească noul selecţioner 

Aurel Ţicleanu spune că FRF a ajuns şi la o listă de criterii pentru viitorul antrenor al naţionalei. 

”Am stabilit niște criterii prin care să identificăm nume de antrenori.

Să fie antrenor român, să fi fost jucător al echipei naționale, selecționer al echipei naționale... Cam așa stau lucrurile.

Nu stabilim clasamente de antrenori. Fiecare membru al comisiei a avut o listă unde a pus cinci nume”, a mai spus Aurel Țicleanu. 

Gheorghe Hagi a refuzat naţionala şi rămâne la Farul Constanţa 

După înfrângerea cu FC Botoşani din etapa a III-a, Gheorghe Hagi a spus că va da un comunicat de presă prin care îşi va anunţa decizia cu privire la preluarea echipei naţionale, după ce Comisia Tehnică a FRF l-a numit "prioritatea numărul 1". Antrenorul şi patronul constănţenilor, însă, a refuzat. 

"Dragi suporteri români, în urma discuțiilor din ultima perioadă, cu privire la dorința Federației Române de Fotbal de a fi noul selecționer al României, doresc să precizez următoarele:

- Am analizat în ultimele zile această posibilitate, pentru că, pe de o parte, trebuiau îndeplinite anumite condiții ale F.R.F, iar pe de altă parte există proiectul pe care l-am început la Farul Constanța în urmă cu trei ani, unde îmi doresc să construim un club puternic.

- Din acest motiv am decis că nu pot accepta, în acest moment, propunerea Federației Române de Fotbal de a fi selecționerul echipei naționale.

- A fost cu siguranță una din cele mai dificile decizii pe care le-am luat în întreaga carieră, pentru că naționala României reprezintă visul oricărui tehnician român.

- Mulțumesc tuturor celor care mi-au fost alături în aceste zile. Hai, România!

Cu respect, Gheorghe Hagi", a transmis "Regele" printr-un comunicat de presă. 

Prima reacţie a FRF după refuzul lui Hagi 

"Federația Română de Fotbal dorește să își exprime recunoștință față de domnul Gheorghe Hagi pentru deschiderea și dorința sa de a prelua conducerea echipei naționale de fotbal a României.

Hagi este un simbol al fotbalului românesc, iar angajamentul său continuu față de acest sport este deosebit de apreciat. FRF înțelege însă motivele care au stat la baza deciziei sale de a nu prelua, în acest moment, rolul de selecționer al echipei naționale și respectă decizia sa.

FRF îi urează mult succes în continuare în cadrul proiectului Farul Constanța, având deplina încredere că Gheorghe Hagi va continua să contribuie semnificativ la dezvoltarea fotbalului românesc, așa cum a făcut-o de-a lungul întregii sale cariere.

Cu siguranță, mai devreme sau mai târziu, domnul Hagi va conduce echipa națională a României de pe banca tehnică spre noi succese. Spiritul său ambițios, dăruirea și pasiunea pentru fotbal reprezintă valori esențiale care, cu siguranță, la momentul potrivit, vor aduce beneficii imense echipei naționale.

În perioada imediat următoare, Administrația FRF urmează să identifice cea mai bună variantă pentru postul de selecționer al României, în baza nominalizărilor Comisiei Tehnice", transmite FRF.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Echipa nationala

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Fotbal Nicolae Dică a plecat de la FC Argeş

Nicolae Dică nu mai este antrenorul celor de la FC...


logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Schimbări la conducerea FC Argeș? Cine vrea să preia clubul de fotbal

pixel