Superliga Romaniei Dorinel Munteanu, mesaj ferm pentru jucătorii Oţelului: Cine e mulţumit cu un punct, nu o să stea mult la echipa mea
Data publicării:
Oţelul Galaţi a remizat, scor 1-1, cu UTA Arad, în deplasare şi rămâne liderul campionatului, cu 11 puncte după 5 etape. 

La Arad, Oţelul a condus la pauză, scor 1-0, prin golul marcat de Stipe Juric, atacant transferat în această vară. UTA Arad a avut mai multe ocazii de a marca, însă portarul Iustin Popescu, adus gratis de la Chindia Târgovişte, a reuşit să menţină poarta intactă până aproape de final. Adăscăliţei a comis un henţ în careu în minutul 90+5, iar centralul partidei a arătat punctul cu var. Penalty pentru UTA Arad, transformat de Joao Pedro. Iustin Popescu a fost la un pas să apere, dar portughezul a marcat. . 

Stevanovic a avut o ocazie uriaşă de a aduce victoria gălăţenilor în minutul 90+9, dar mingea trimisă de el spre poartă a fost scoasă de pe linie de un fundaş al arădenilor. 

UTA şi Oţelul s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de alte 13 ori, de trei ori s-au impus arădenii, de şase ori au câştigat moldovenii, iar alte patru partide s-au terminat la egalitate.

Prima confruntare a avut loc pe 1 decembrie 1993, Oţelul - UTA 0-0, antrenori Aurel Ţicleanu, respectiv Nicolae Dumitrescu.

Cea mai mare diferenţă de scor s-a consemnat pe 5 aprilie 2003, UTA - Oţelul 3-0. Cele mai multe goluri au fost marcate pe 13 noiembrie 2023, într-un UTA - Oţelul 2-4.

Cea mai recentă dispută directă din Superliga României a avut loc pe 25 aprilie 2024, UTA Arad - Oţelul 3-1, goluri marcate de Eric Omondi, Kevin Lucckassen, Rareş Pop, respectiv Juri Cisotti.

Doar 19 jucători a utilizat UTA în primele patru etape, dintre care trei debutanţi. De partea cealaltă, Oţelul s-a bazat pe 21 de fotbalişti, 10 dintre ei fiind străini.

Dorinel Munteanu, mesaj ferm pentru jucători după meci

"Am pierdut 2 puncte foarte importante pentru noi. Adversarul, în afară de prima repriză, nu a avut nimic concret. Nu sunt mulţumit, trebuia să câştigăm 3 puncte astăzi. 

Nu înţeleg de ce e un avantaj sau să fie un dezavantaj amânarea meciului. Dacă aşa a decis Liga sau FRF, ce să facem? Cel mai rău e să ne scoată din formă. Repet, cu regulamentele interpretabile, e foarte greu. Se favorizează echipele cu bani. 

În primele minute am avut ceva ezitări, dar adversarul ne-a pus în pericol doar prin şuturi de la distanţă. Am avut şanse mari să câştigăm acest joc. Nu sunt mulţumit cu un punct. CIne e mulţumit cu un punct la echipa mea, nu o să stea mult", a declarat Dorinel Munteanu după meciul cu UTA Arad. 

AFC UTA Arad - SC Oţelul Galaţi 1-1 (0-1), Arena Francisc Neuman - Arad
Au marcat: Joao Pedro (90+7 - penalty), respectiv Stipe Juric (13).
Arbitru: Szabolcs Kovacs (Carei); arbitri asistenţi: Romică Bîrdeş (Piteşti), Mihăiţă Necula (Bucureşti); al patrulea oficial: Andrei Moroiţă (Ploieşti)
Arbitru video: George Cătălin Găman (Craiova); arbitru asistent video: Ciprian Florin Danşa (Satu Mare)
Observatori: Nicolae Grigorescu (Timişoara) - CCA, Ioan Mărginean (Alba Iulia) - LPF


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Schimbări la conducerea FC Argeș? Cine vrea să preia clubul de fotbal

pixel