Superliga Romaniei Dorinel Munteanu, nemulţumit de jucătorii care au intrat de pe bancă în remiza cu UTA Arad. Luca Andronache, luat la ţintă: Să pună osul, nu să joace din gleznă
Data publicării:
Oţelul Galaţi a remizat în deplasare, scor 1-1, cu UTA Arad, şi rămâne liderul campionatului, cu 11 puncte în 5 etape. Dorinel Munteanu şi-a exprimat, însă, nemulţumirile, la finalul partidei. 

La Arad, Oţelul a condus la pauză, scor 1-0, prin golul marcat de Stipe Juric, atacant transferat în această vară. UTA Arad a avut mai multe ocazii de a marca, însă portarul Iustin Popescu, adus gratis de la Chindia Târgovişte, a reuşit să menţină poarta intactă până aproape de final. Adăscăliţei a comis un henţ în careu în minutul 90+5, iar centralul partidei a arătat punctul cu var. Penalty pentru UTA Arad, transformat de Joao Pedro. Iustin Popescu a fost la un pas să apere, dar portughezul a marcat. . 

Stevanovic a avut o ocazie uriaşă de a aduce victoria gălăţenilor în minutul 90+9, dar mingea trimisă de el spre poartă a fost scoasă de pe linie de un fundaş al arădenilor. 

UTA şi Oţelul s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de alte 13 ori, de trei ori s-au impus arădenii, de şase ori au câştigat moldovenii, iar alte patru partide s-au terminat la egalitate.

Prima confruntare a avut loc pe 1 decembrie 1993, Oţelul - UTA 0-0, antrenori Aurel Ţicleanu, respectiv Nicolae Dumitrescu.

Cea mai mare diferenţă de scor s-a consemnat pe 5 aprilie 2003, UTA - Oţelul 3-0. Cele mai multe goluri au fost marcate pe 13 noiembrie 2023, într-un UTA - Oţelul 2-4.

Cea mai recentă dispută directă din Superliga României a avut loc pe 25 aprilie 2024, UTA Arad - Oţelul 3-1, goluri marcate de Eric Omondi, Kevin Lucckassen, Rareş Pop, respectiv Juri Cisotti.

Dorinel Munteanu, nemulţumit de jucătorii care au intrat după pauză. Andronache, urecheat

"Am fost conştienţi că avem un meci foarte greu, ţinând cont de adversar, de antrenorul pe care îl au, un antrenor experimentat. Nu pot să fiu mulţumit, pentru că meritam cele trei puncte, după aspectul jocului, după ocazii, după orice vreţi. Sigur că adversarul ne-a pus probleme în repriza a doua, dar teritorial, fără mari ocazii. Am făcut acea greşeală în minutul 90+5, s-a produs acel penalty. De aceea nu pot fi mulţumit cu un punct. 

Echipa a jucat binişor. Nu sunt mulţumit, clar, de jucătorii care au intrat după pauză. Voi avea o discuţie cu ei, nu au adus niciun plus. Mai mult, au favorizat adversarul ca să se apropie mai mult de poarta noastră. Dar voi vorbi cu ei despre asta. 

Andronache trebuie să se trezească. A venit la o echipă unde se munceşte mult, nu se joacă din talent. Probabil a greşit echipa, dacă asta crede. Voi avea o discuţie serioasă cu el. E un jucător talentat, bun, dar trebuie să pună osul la bătaie, nu să joace din gleznă. A avut posibilitatea să găsească alte soluţii când era singur în 16 metri în repriza a doua. Dar nu numai el, toţi cei care au intrat în repriza a doua m-au supărat. 

Nu sunt supărat pe Adăscăliţei. A fost o minge care putea fi rezolvată înainte. Penalty-ul a fost foarte clar, i-a căzut mingea pe mână. Ce să mai spun... 

Dumnezeu ştie dacă vom ajunge în playoff. Noi am discutat să tratăm fiecare joc în parte, ce vom obţine la final vom vedea. Nu ştiu dacă este monopol pe playoff, dar e normal ca echipele cu potenţial financiar să se gândească la asta. În anul ăsta sunt multe echipe cu buget de peste 10 milioane, vom vedea ce va fi la sfârşit. Mă gândesc că am pierdut două puncte foarte importante azi şi le meritam", a declarat Dorinel Munteanu la conferinţa de presă de după meci. . 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Schimbări la conducerea FC Argeș? Cine vrea să preia clubul de fotbal

pixel