Jocurile Olimpice După criticile la adresa paturilor din carton, nici mâncarea nu e pe placul sportivilor la JO 2024!
Data publicării:
Cazați în Satul Olimpic, sportivii care participă la competiția desfășurată la Paris au semnalat probleme privind mâncarea primită în timpul șederii.

Mâncare lipsă la Paris, spun unii sportivi. Alții semnalează că primesc carne crudă

Mai mulți sportivi care participă la Jocurile Olimpice de la Paris s-au plâns de probleme cu aprovizionarea restaurantului din Satul sportivilor, ceea ce a făcut ca operatorul Sodexo Live să crească volumele de comenzi pentru anumite produse, arată informații de presă confirmate vineri pentru AFP.

Plângându-se de lipsa de ouă și de pui, dar și de carnea servită „prea crudă”, sportivii britanici au decis să boicoteze acest restaurant și să aducă un bucătar din Regatul Unite pentru a-i hrăni pe membrii delegației acestei țări, dezvăluie vineri cotidianul britanic The Times, citat de Agerpres.

„Delegația britanică a ales să-și consolideze echipele de catering deja prezente la centrul sau de performanță situat în afara Satului, cu prezența unui bucătar suplimentar care să asigure cateringul pentru sportivii săi. Regretăm această decizie și suntem pe deplin mobilizați pentru a răspunde ansamblului necesităților tuturor sportivilor”, a afirmat Sodexo Live.

Săptămâna aceasta, mai mulți sportivi s-au plâns și de viteza de reaprovizionare cu unele alimente, considerată insuficientă marți seara și miercuri dimineața, potrivit L'Equipe.

„Anumite produse, ca ouăle și carnea la grătar, sunt deosebit de apreciate de sportivi și, prin urmare, volumele au crescut, în conformitate cu Paris 2024. De atunci, cantitățile oferite la aceste produse au făcut posibilă satisfacerea tuturor nevoilor”, a asigurat Sodexo Live.

Grupul operează „cel mai mare restaurant din lume”, deschis pe 18 iulie, cu 3.300 de locuri și 40.000 de servicii servite pe zi, în inima Satului sportivilor, situat în suburbiile de nord ale Parisului.

Distribuitorul Carrefour, furnizor oficial, a declarat pentru AFP că nu întâmpină „nicio dificultate de aprovizionare”.

„Magazinele noastre efemere din satul olimpic funcționează la capacitate maximă. Cât despre restaurantul sportivilor, Carrefour a livrat cu succes toate volumele comandate de Sodexo Live”, a asigurat grupul.

 

Paturile din carton, luate în râs de sportivi

Paturile regăsite în camerele din Satul Olimpic sunt concepute pentru a fi reciclate complet după Jocurile Olimpice. Rama este realizată din carton de o companie franceză specializată în ambalaje din hârtie, în timp ce saltelele, din blocuri de polietilenă, sunt fabricate de o companie japoneză care s-a ocupat deja de întreaga producție a acestor paturi cu ocazia JO de la Tokyo, în 2021.

În videoclipuri postate pe rețelele de socializare, mai mulți sportivi au demonstrat că aceste paturi sunt solide, dar unii dintre ei și-au exprimat totuși rezervele în ceea ce privește confortul și, prin urmare, recuperarea în timpul somnului.

Una dintre sportivele care s-au plâns prin intermediul unui videoclip amuzant, postat pe contul său de Instagram, este Matilda Kearns, jucătoare de polo de apă din Australia. Aceasta arată tuturor urmăritorilor săi cum arată salteaua unui pat din carton, aceasta dispunând de două părți diferite, respectiv una moale și una mai fermă.

Sportiva australiană a spus că a dormit pe partea mai moale, dar acest lucru nu a părut că a ajutat-o prea mult. Colega sa de cameră afirmă, în cadrul clipului, că simte ca și cum „îi va cădea spatele”.

Totuși, prin intermediul unui alt videoclip, sportiva anunță că managerul echipei australiene le-a oferit o saltea tip topper și încă o pernă, pentru a le ușura odihna pe timpul cazării în Satul Olimpic, mai ales că aceasta „s-a trezit din oră în oră” din cauza disconfortului cauzat de calitatea saltelei puse la dispoziție de francezi.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Jocurile Olimpice

logo icon Articole similare

DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres

Florin Maxim, opțiunea covăsnenilor pentru Sepsi. Antrenorul hunedorenilor a dat răspunsul

Agerpres

"Unu la unu cu Dorinel Munteanu". Un fost patron din Liga 1 laudă Oţelul Galaţi

Captură foto

Acum 6 ani se declara "dinamovist de mic" şi visa să înscrie în poarta FCSB-ului, azi joacă pentru roş-albaştri. "Ne-am înţeles foarte rapid"

Agerpres

Abdallah se operează, Dinamo mai face 2 transferuri după mijlocaşul Patrik Olsen

pixel