Fotbal international E oficial! Horațiu Moldovan, prezentat la noua echipă
Data publicării:
Internaționalul român a fost achiziționat de o formație de Serie B sub formă de împrumut, de la Atletico Madrid.

Horațiu Moldovan părăsește Atletico Madrid și semnează cu Sassuolo

Portarul român Horațiu Moldovan a fost transferat de echipa italiană de fotbal Sassuolo de la Atletico Madrid, au anunțat, vineri seara, cele două cluburi pe site-urile lor oficiale.

Internaționalul român a fost achiziționat de formația de Serie B sub formă de împrumut, cu drept de achiziționare definitivă.

Moldovan a făcut primii pași în fotbal la CFR Cluj, iar debutul în fotbalul profesionist l-a avut la FC Hermannstadt, în 2017. Apoi a petrecut sezonul 2018/2019 la ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu și la Ripensia Timișoara.

În ianuarie 2021, Moldovan s-a transferat de la UTA Arad la Rapid, pentru care a adunat 112 prezențe, în ianuarie 2024 semnând pentru Atletico Madrid, pentru care nu a reușit să joace niciun meci oficial.

Moldovan a debutat și la echipa națională, având 8 prezențe în preliminariile EURO 2024, cu doar patru goluri primite și un procentaj de 86% la șuturile apărate, devansat doar de francezul Mike Maignan (93%), scrie Agerpres.

Gianluca di Marzio anunța transferul portarului român

„Sassuolo are un nou portar. Va fi Horațiu Moldovan, care vine sub formă de împrumut de la Atletico Madrid”, a scris jurnalistul italian Gianluca di Marzio. Împrumutul îi va costa pe italieni aproximativ 300.000 euro, iar aceștia au și opțiunea unui transfer definitiv, pentru care vor trebui să mai achite aproximativ 700.000 euro, mai transmitea el.

Horațiu Moldovan nu a jucat niciun meci oficial pentru echipa lui Diego Simeone, iar înainte de EURO 2024 a dat de înțeles că își dorește să plece de la echipă. 

„Nu-s genul căruia îi place să facă excursii, așa pe românește. Nu știu dacă vara asta, pentru că depinde de ce fac la EURO, depinde de ce oportunități apar, dar clar vreau să merg undeva să joc. Fie vara asta, fie în iarnă vreau să plec de la Atletico Madrid”, a declarat Horațiu Moldovan la podcastul „Tare de tot cu Viorel Grigoroiu”.

Moldovan, poveste de film. De la rezervă în liga secundă, la titular în echipa națională

„Am mai jucat înainte de Rapid la Ripensia un retur, 12-15 meciuri, ceva de genul. La Sepsi nu am jucat deloc. La CFR am crescut, dar nu am jucat deloc. Era Arlauskis, am prins și Felguieiras. Era greu și să te antrenezi cu ei. De când am mers la Rapid la Liga 2 s-au schimbat lucrurile. Și acolo am fost rezervă în primul meci. Dar nici atunci nu au fost primele meciuri prea bune, dar apoi nu se mai termina norocul. Am intrat în play-off, am promovat. 

După ce am promovat, la Rapid se vorbea doar de achiziție de portar. Nu mai erau alte posturi deficitare. Am avut noroc, dar și susținerea lui Victor Angelescu și a lui Mihai Nădăban, antrenorul cu portarii. Am avut și șase etape fără gol primit, nu s-a mai pus problema să aducă pe altcineva.

După 10 etape, a fost și selecția la națională. Înainte cu 2-3 ani nu jucam nici la Liga 2 și deodată am ajuns la națională! Oricum, ca portar, să ajungi să ai evoluții, trebuie să te bage cineva în teren. Degeaba mă descurcam eu bine la antrenament. Mihai Nădăban a știut să mă gestioneze, a știut cum să îmi scoată calitățile în evidență. L-am avut antrenor și la juniori. După am mai ținut legătura, și când m-a sunat că vrea să vin la Rapid, am zis imediat da.

Am mers la UTA după pandemie. Eram la Ripensia când a venit pandemia, și nu s-a mai jucat play-out-ul. Am stat cinci luni acasă. S-a jucat doar play-off-ul. Am stat cinci luni acasă și a fost prima dată când mă gândeam că mă las de fotbal. Aveam 23 de ani. Nu mai merita. Nu aveam oferte nici de la Liga 2. Ca bani, eram pe la 2000-3000 lei pe lună. Și în pandemie, am fost cu tata la firma lui de instalații. Am fost și l-am ajutat, a început să îmi placă, nu m-am dat la o parte de la muncă. E mult spus că am lucrat cu el, l-am ajutat, i-am dat la mână, am mers după materiale. 

Tata a fost cel mai mare susținător al meu în momentele de cumpănă, inclusiv financiar. Eu am zis că mă las. Mă sunau echipe la Liga 2, că îmi dau 2500 lei. Și în gândul meu era că mă duc și mă chinui, stau șase luni fără bani, în loc să stau acasă cu tata și să fac dublu față de ce mi se oferea. 

M-a sunat UTA. Mi-e rușine să zic ce salariu aveam acolo. Am avut 1300 de euro cu tot cu chirie. Deci vreo 800 euro, după ce plăteam chiria. Nu am vrut să merg la UTA, știam că eram a treia variantă. Nu voiam să pierd șase luni la Arad, am zis că mai bine stau la Cluj. Și s-a rugat tata de mine să mă duc, că mă ajută el financiar. Am ajuns la UTA după cantonament, cu vreo săptămână înainte de campionat.

Norocul meu a fost că toți juniorii au făcut COVID, și înainte de prima etapă nu mai putea niciunul să joace. Era perioada aia cu doi juniori în echipă. Laszlo Balint a spus să mă antrenez, dar că nu o să joc prea mult, că el se bazează pe seniori. Și a fost obligat să mă bage, că nu mai avea juniori, și eu eram singurul care putea să intre. După două meciuri la UTA, am fost la naționala de tineret, m-a convocat domnul Mutu”, a declarat Moldovan. 


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Fotbal international

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Valeriu Iftime îi face praf pe Pap şi Matricardi, după FC Botoşani - Gloria Buzău 3-3

Sursa: Agerpres
EXCLUSIV

Secretele titlului câştigat de Oţelul. Cum s-a obţinut performanţa istorică de la Galaţi

pixel