Fotbal international E titular la Liverpool şi naţionala Angliei, dar vrea să devină patron în fotbal. Clubul Nantes este cel vizat
Data publicării:
Un internaţional englez, încă în activitate, vrea să devină principalul finanţator al clubului francez Nantes. 

 Internaţionalul englez Trent Alexander-Arnold, fundaşul şi căpitanul echipei FC Liverpool, doreşte să cumpere clubul francez de fotbal FC Nantes, informează cotidianul sportiv L'Equipe în ediţia sa de vineri.

Conform sursei citate, fotbalistul englez intenţionează să facă această achiziţie prin intermediul fondului de investiţii condus de tatăl său Michael, contactându-i deja în acest sens pe patronii clubului din Hexagon.

Englezii ar fi analizat mai întâi cluburile AS Saint-Etienne şi Le Havre înainte de a studia o posibilă preluare a "canarilor", aflaţi în prezent pe locul al cincilea în Ligue 1.

L'Equipe mai scrie că omul de afaceri franco-polonez Waldemar Kita, proprietarul lui FC Nantes, a discutat prin teleconferinţă cu englezii în iulie anul trecut, înainte de a se întâlni cu aceştia la Geneva, luna aceasta.

Cu această ocazie, reprezentanţii lui Trent Alexander-Arnold ar fi făcut şi o ofertă verbală pentru preluarea lui FC Nantes, în valoare de 100 de milioane de euro.

O nouă întâlnire ar fi avut loc joi la Londra, iar Waldemar Kita ar fi validat efectuarea unui audit extern la clubul său, "dar nu şi sumele propuse", precizează ziarul.

Contactată de L'Equipe, familia Kita a negat însă orice dorinţă de a vinde clubul FC Nantes, achiziţionat în 2007 pentru 10 milioane de euro de la omul de afaceri francez Serge Dessault, scrie Agerpres.

Tătăruşanu, impresionat de fanii lui Nantes 

"După Steaua, Nantes e echipa care mi-a rămas cel mai aproape de suflet! Oamenii din Nantes, viața de acolo, centrul de antrenament într-un decor incredibil, într-o pădure, stadionul și atmosfera de la meciuri.

A fost o combinație foarte fericită, din multe perspective. Uite, eu n-am auzit vreodată suporterii lui Nantes fluierând pe stadion! Nici la 0-2, nici la 0-3 măcar! Nu degeaba în Franța se spune că suporterii lui Nantes și ai lui Lens sunt cei mai buni. Deși mie nu-mi plac revenirile la o echipă, ciorbele reîncălzite cum se spune, din cluburile din străinătate unde am fost, la Nantes m-aș mai fi întors! Și cred că doar la Nantes. 

Per total, Ligue 1 e un campionat mai puțin stresant decât Serie A. Nu se pune atât accent pe detalii. La portar, spre exemplu, în Italia se analiza că ai piciorul drept cu 4 centimetri prea spre interior sau prea exterior, ca poziționare. În Franța, totul e mai liber. De aceea și tinerii cresc mai bine și mai ușor în fotbalul francez. Li se dă libertate. Să încerce, să greșească, să caute duelurile unu la unu, în cazul atacanților", a declarat Ciprian Tătăruşanu pentru Prosport. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Fotbal international

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Ce se întâmplă dacă Rapid pierde meciul cu Unirea Slobozia

Rapid are o singură victorie în campionat în acest...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Raul Rusescu o vede pe Oţelul în playoff. Echipele care nu au nicio şansă

pixel