Echipa nationala Echipa națională a României, „furată” în repetate rânduri în meciul cu Olanda? Opinia unui fost jucător german
Data actualizării:
Data publicării:
Formația „tricoloră” a fost învinsă de selecționata Olandei, marți seară, scor 0-3, în faza optimilor de finală ale Campionatului European de fotbal din Germania.

Echipa națională a României a înfruntat selecționata Olandei în faza optimilor de finală de la EURO 2024, marți seară, scor 0-3. Astfel, parcursul „tricolorilor” la Campionatul European de fotbal din acest an a luat sfârșit, dar analizele asupra jocului nu evită să apară.

Dumfries, protagonist în faze periculoase

O serie de aspecte în neregulă în privința arbitrajului de marți seară a putut fi observată și de către cei mai necunoscători în ale fotbalului, de la cornere sau lovituri de la margine neacordate jucătorilor români, până la faulturi crase realizate de olandezi, ce nu au fost penalizate, precum intrările lui Denzel Dumfries la Ianis Hagi (min 2) și Vasile Mogoș (min 32).

De asemenea, și prespusul joc periculos al lui Denis Alibec la același Dumfries s-a arătat, în cele din urmă, că nu a existat, fază extrem de importantă pe care românii o aveau în atac, oprită de arbitrul german Felix Zwayer.

Fostul internațional german Michael Ballack a comentat meciul dintre cele două formații, spunând că România ar fi putut să primească o lovitură de pedeapsă la finalul primei manșe, în momentul în care Bogdan Racovițan a fost lovit cu capul în față de către Nathan Ake.

„Contactul nu a fost pedepsit, nici măcar verificat. Probabil pentru că a urmat imediat finalul reprizei. Pentru mine e o situație care trebuia cel puțin analizată. E clar!”, a declarat fostul jucător, actual analist la o televiziune, pe durata EURO 2024.

Ballack: „Dacă sunt obiecte pe teren, jocul trebuie oprit”

Mai mult decât atât, Ballack a comentat și faza dinaintea marcării ultimului gol al partidei, atunci când portarul Florin Niță a fost surprins în timp ce îndepărta o pereche de încălțăminte de pe gazon.

„Portarul dă afară unul dintre pantofii care se află în mijlocul careului. Nu știm exact cum au ajuns acolo. Este de fapt o nebunie că se află pe teren și mai ales că jocul nu a fost întrerupt.

Este o situație ciudată. Dacă sunt obiecte pe teren, jocul trebuie oprit. De ce nu intervine arbitrul video... este o altă întrebare, pentru că aceasta este de fapt regula”, a explicat fostul atacant, citat de sport.ro.

Felix Zwayer își menține statutul din trecut

Germanul Zwayer, care a condus partida dintre România și Olanda în optimile de finală, și-a început cariera de arbitru profesionist în 2004, iar în 2007 a fost promovat în Bundesliga 2 ca arbitru de centru și în Bundesliga ca arbitru de linie. 

În anul 2005, germanul a fost implicat într-un scandal legat de aranjarea unor meciuri, alături de Robert Hoyzer, alt arbitru care a luat mită pentru a aranja unele partide. 

Zwayer a acceptat o mită de 300 de euro pentru a nu semnaliza anumite faze într-un meci al lui Wuppertaler SV. În ianuarie 2005, acesta a informat DFB despre aranjarea meciurilor și a primit o suspendare de 6 luni. Suspendarea lui a fost ținută, însă, la secret pentru câțiva ani, până când un cotidian german a publicat o anchetă despre aranjarea meciurilor în Germania. 

Așadar, după numeroasele erori din cadrul meciului încheiat cu 0-3 în favoarea Olandei, Zwayer nu s-a delimitat deloc de acuzațiile din trecut, reușind să dicteze numeroase decizii greșite, care pot lăsa loc de interpretări.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Echipa nationala

logo icon Articole similare

DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Captură Rapid TV

Ce ştia Timotej Jambor despre Rapid, înainte să semneze cu giuleştenii. Neil Lennon l-a asemănat cu un atacant legendar

sursa: Pexels

Topul fotbaliştilor români rămaşi liberi de contract în această vară. Trei dintre ei au fost la EURO 2024

Ianis Hagi şi Vasile Mogoş, accidentaţi de Denzel Dumfries în România - Olanda. Arbitrul cu un trecut controversat nu a dat nici galben

Agerpres

Echipa națională a României, „furată” în repetate rânduri în meciul cu Olanda? Opinia unui fost jucător german

pixel